Prins Andrew övergavs äntligen av mamma, drottning Elizabeth, i kungliga inbördeskriget

Prins Andrew övergavs äntligen av mamma, drottning Elizabeth, i kungliga inbördeskriget

Rojalist är The Daily Beasts nyhetsbrev för allt som rör kungliga och kungliga familjer. Prenumerera här för att få den i din inkorg varje söndag.

Prins Andrew klipptes brutalt bort från alla offentliga delar av en viktig kunglig ceremoni i måndags efter att äldre familjemedlemmar gjorde uppror mot drottningen och krävde att de inte skulle behöva uppträda bredvid honom offentligt.

Andrews sida försökte karakterisera hans utträde från ett offentligt evenemang känd som Order of the Garter Procession som hans “personliga beslut”, men en välplacerad palatskälla sa till The Daily Beast att flytten för att beskatta Andrew var ett “familjebeslut”.

Den dramatiska u-svängen i palatset i sista minuten illustreras livligt av det faktum att Andrew kommer att finnas med på det redan tryckta officiella programmet som deltagande i processionen.

Drottningen kommer inte att gå med i processionen på grund av hennes pågående mobilitetsproblem men kommer att delta i den privata lunchen, där Andrew fortfarande kommer att vara gäst. Man undrar vilken lycklig individ som kommer att sitta bredvid honom.

The Daily Beast förstår att prins Charles var den främsta bland dem som gjorde framställningar till drottningen och uppmanade Andrew att inte delta i processionen. Drottningen hade väldigt gärna velat inkludera Andrew i processionen, och Charles som vinner denna viljestrid kommer sannolikt att ses som ytterligare ett tecken på att drottningen håller på att förlora sin auktoritet över familjen och att Charles kliver, åtminstone informellt, in i en nästan regentroll.

Dagens procession som följs av gudstjänst och lunch på Windsor Castle med drottningen, är en formell del av vad som kallas “Garter Day”, som hedrar medlemmarna i Storbritanniens mest framstående ridderlighetsordning, The Order of the Garter.

Strumpebandsmedlemmar inkluderar tidigare premiärministrar och andra högt uppsatta etablerade insiders. Medlemskap är strikt begränsat till 24, och Tony Blair är den nyaste medlemmen. Det är den högsta utmärkelsen i det brittiska beskyddarsystemet.

Andrew är medlem i klubben genom drottningens personliga gåva, och som sådan hade palatset försökt argumentera för att Andrew deltog i en personlig snarare än officiell egenskap.

Detta anses dock ha skurit lika lite is med andra kungligheter som det gjorde med allmänheten. Charles, som började lobba för en minskad roll för sin bror för över ett decennium sedan, långt innan hans umgänge med Jeffrey Epstein blev en stöttepelare i nyhetsbevakningen av kungafamiljen, tros ha varit särskilt oroad över att evenemanget skulle kunna förvandlas till en reklamation. -run av Prince Philips minnesmärke, när bevakningen av Andrew som eskorterade sin mor vid armen till hennes plats helt överskuggade dagens handlingar.

Men eftersom delar av Procession of the Order of the Garter äger rum inför allmänheten i Windsor, fanns det mycket verkliga farhågor för att Andrew skulle kunna vara buade. Charles har sannolikt dragit gränsen för risken att utsätta en av de mest vördade institutionerna i det kungliga etablissemanget för sådant.

Men kompromissen som han verkar ha tvingats acceptera är att Andrew kommer att tillåtas delta i de icke-offentliga delarna av Garter Day, som måndagens lunch, och bära sällskapets hermelinrockar till det evenemanget.

Andrews beslutsamhet att närvara kommer varmt i hälarna på en rapport om att han drev lobbying på drottningen för att återinsätta honom som överste i Grenadiervakteren roll som han förlorade i januari tillsammans med sin HRH-styling när Giuffre-fallet intensifierades.

Daily Telegraph citerade en källa som att säga, “Genadjärgardets överste var hans mest eftertraktade titel och han vill ha tillbaka den. Efter att ha förblivit statsråd, anser han också att han borde inkluderas vid kungliga och statliga evenemang.

“Det viktigaste för honom är hans status som HRH och ‘Prince of the Blood’, och han anser att det borde återinföras och hans position erkännas och respekteras.”

.
#Prins #Andrew #övergavs #äntligen #mamma #drottning #Elizabeth #kungliga #inbördeskriget

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *