Tre hopp är det mest spännande brandemblemet på flera år

Tre hopp är det mest spännande brandemblemet på flera år

Edelgard talar till en skara soldater.

Skärmdump: Nintendo / Kotaku

Trots offentlig cynism om musou-spel, som verkar vara enkla hack-and-slash-fester mot arméer av ansiktslösa fiender mitt i kaotiska slagfält, har jag länge känt att den här spelstilen skulle kunna locka fram Eld emblembästa krigssimulerande potential. För två månader sedan skrev jag om hur Fire Emblem Warriors: Three Hopes kan faktiskt bli väldigt bra. Jag spelade demot under helgen, och jag är glad att kunna bekräfta att jag har rätt. Även om det tidiga spelet har vissa hicka, Tre hopp är det uppfriskande och originella bidraget som denna 32-åriga serie verkligen behövde.

Tre hoppHuvudintrigen utspelar sig i en alternativ tidslinje för 2019-talet Tre hus—det senaste spelet i huvudserien — men dess spelupplägg bygger på Fire Emblem Warriors2017 års titel som först korsade Eld emblem med over-the-top musou-action. Istället för att manövrera dina enheter ett varv i taget som i ett invecklat schackparti, kastas du in i en realtidsstrid där du måste hacka och hugga dig igenom horder av fiender, fånga ständigt skiftande fort och slutföra eskortuppdrag. Men trots vad gameplay-trailrarna kan visa dig, Tre hopp är mycket mer dedikerad till strategi än originalet Krigare.

Varje karaktär har en dedikerad personlig förmåga som hjälper till att definiera deras nisch i listan. När jag attackerade fiender med Hubert, till exempel, insåg jag att han skulle orsaka skuggsår på sina fiender. Genom att trycka på höger avtryckare kan jag få såren att explodera för extra skada. Huvudpersonens speciella förmåga gör att de kan rusa framåt, och Bernadettas skapar ett litet fält som ökar hennes kritiska träfffrekvens.

Dessa skiljer sig något från den första Krigare spel, som hade förmågor som mest fifflade med skadesiffror. Tre hopp har personliga färdigheter som faktiskt förändrar hur karaktärer spelar. Specialvapen lägger till ytterligare anpassningsbara bonusar till varje karaktärs attacker, snarare än att bara ha högre grundskada som i Krigare. Till exempel kan den sällsynta Venin Axen förgifta fiender som inte fälls av ditt första slag. Att kunna byta unika vapen lade till ytterligare ett strategiskt lager i min planering före striden.

Dorothea spränger fiendesoldater med eld.

Skärmdump: Nintendo / Kotaku

Trots den mer genomtänkta speldesignen kände jag mig lite förvirrad över vad spelet försökte vara. Det är mycket strategiskt för alla som gillar omfattande krigsplanering (att inte dra nytta av föremålskrukorna kommer att leda till en mindre idealisk körning), men det gjorde också bort fokus på att erövra forten. Faktum är att jag har rensat kartor utan att fånga varenda fort. När jag försökte stävja alla mina fiender straffades jag med betyget A (snarare än det överlägsna S) för att jag tog för mycket tid. Jag tror att det fortfarande finns mycket utrymme för den fullständiga versionen av Tre hopp för att ändra min åsikt om hur balanserat spelet är. Demot verkar tona ner mycket av genrens “hack-and-slashness”. Det är mycket svårare att fylla på de speciella kraftstavarna, och trolldrycksdroppar är mycket mindre vanliga än jag minns från den första Krigare spel.

Men nog om strategi! Du läser förmodligen den här bloggen för att du spelade den mer populära Tre hus taktisk RPG, och du vill veta om Tre hopp är en värdig uppföljning av den rekordslående strategisim. Uppenbarligen kan jag inte säga så mycket om själva handlingen eftersom hela spelet släpps inte förrän den 24 juni. Men än så länge spikar det det omfattande världsbygget som fick mig att bli kär i kontinenten Fódlan i Tre hus. Jag pratade med en generisk NPC i mitt krigsläger, och hon berättade en historia för mig som antydde en skum maktdynamik inom kyrkan. Det är det bra som gjorde Tre hus en framstående i en serie känd för berättande, och jag är glad över att se mer när hela spelet lanseras.

Vad jag alltid har älskat Tre hus är hur fullt ut författarna är helt engagerade i “vad-om”-scenarier över dess olika tidslinjer, och Tre hopp fortsätter den traditionen. Jag kommer inte att förstöra någonting, men jag kände mig väldigt nöjd med hur berättelsen försöker utforska plotscenarier som aldrig kunde ha hänt i det första spelet. Du vet hur Tre hus huvudpersonen Byleth var hjärtlös försöker mörda din karaktär i Tre hopp trailer? Jag fick äntligen spela det rätta sammanhanget runt det, och scenen kändes inte alls malplacerad. Jag började tänka: Det räckte inte att vara bekant med en karaktärs vänlighet. För att verkligen förstå en karaktär måste du också vara bekant med deras grymhet. Och Tre hopp är både idealistiskt och grymt på ett sätt som bara ett icke-linjärt videospel kan vara.

Om detta skulle vara ditt första Fódlan-set-spel, skulle jag föreslå att du spelar Tre hus först. Tre hopp‘ handlingen rör sig betydligt snabbare och förutsätter förkunskaper om det tidigare äventyret. Och det är precis vad jag vill ha från en uppföljare till en av mina favoriter Eld emblem spel.

.
#Tre #hopp #är #det #mest #spännande #brandemblemet #på #flera #år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *