10 tips för att överleva din första resa till stenbrottet

10 tips för att överleva din första resa till stenbrottet

Grace Zabriskie i spelet The Quarry stirrar in i kameran.

Bild: Supermassiva spel

Även år efter mitt sista olegerade skollov, så fort juni slår in, verkar allt gå långsammare, mjukare. Dagen sträcker sig till sena, glada solnedgångar som det gjorde när jag var liten på lägret. Men jag har insett att dessa varma månader inte längre markerar den där idylliska tiden i barndomen när det är okej att släppa min vakt. Myggor svävar över sina lata mål tills de landar för en lång, blodig drink. Ingen kommer för att slå iväg dem och skydda dig, särskilt inte i den interaktiva dramaskräcken StenbrottetSupermassive Games nya sommarens efterträdare till Till gryningen.

Stenbrottet har du spelat från nio lägerrådgivares alternerande synvinkel när de pressas in i en lång natt av fara, stök och paranoia den sista natten på Hackett’s Quarry Summer Camp. Vanliga tonåringar, verkligen, men med dödliga insatser.

Spelare måste vägleda karaktärerna till säkerhet (eller inte) genom att genomföra snabba händelser och fatta delade beslut, undvika eller ge efter idéer som spelets vuxna och verkliga skräckikoner, inklusive Travis Hackett (De elaka dödaär Ted Raimi), Chris Hackett (SkrikaDavid Arquette) och spåkonsten Eliza (Tvillingtoppar‘ Grace Zabriskie), zappa in i deras huvuden.

Det är mycket för ett vanligt barn på lägret att hantera, särskilt när du redan har att göra med mer pressande saker, som att undra om ditt lägers missförstådda drömpojke gillar dig tillbaka. Men du ska inte lida ensam, så jag har piskat ihop dessa 10 tips för att informera din första genomgång av Stenbrottet i en slags metaakt av rådgivares vägledning. Skaffa en kall kompress för dina insektsbett.

Spela på ditt eget sätt

Spelar Stenbrottet utan ändringar innebär 10 timmars berättelse och välj dina egna äventyrsvägar som avgör vilken av de 186 avslutningarna (!) du kommer att få. Resten av den här guiden förutsätter att du spelar standardläget för en spelare, men om du föredrar att inte spela ensam eller under för mycket stress, erbjuder skräckspelet några alternativ.

Den är streamervänlig med ett “streamerläge” som eliminerar alla instanser av Ariana Grande och annan upphovsrättsskyddad musik, så du är säker att spela med blodtörstiga Twitch-publiksögon klistrade vid skärmen. Om du föredrar att bara dina ögon sitter fastklistrade på skärmen kan du även aktivera spelets filmläge som konverterar Stenbrottet till en 10-timmars monstermos.

Filmläget har sin egen uppsättning alternativ – du kan välja mellan ett slut där alla bor, ett slut där alla dör, en “gore fest” eller klicka på Director’s Chair för att skräddarsy varje rådgivares personlighet efter dina favoritegenskaper. Detta kommer att påverka de val de gör i filmen, till deras framgång eller till nackdel. Luta dig tillbaka och koppla av när dina personliga karaktärer dör långsamt.

Men om du och en vän personligen vill överlämna rådgivarna till deras långsamma död, kan du dra fördel av Stenbrottetsoffco-op. Genom att välja detta spelalternativ kan grupper tilldela en rådgivare till varje spelare och skicka handkontrollen när spelet växlar till den rådgivarens POV, något som kan hjälpa varje karaktär att förvandlas till en sann individ, inte en enkel biprodukt av dina klumpiga snabba svar.

Förbered dig på att det blir mörkt

Bokstavligen. Jag spelade det här spelet helt bredvid ett stort, gardinfritt fönster.

Att öppna fönstret och släppa in den ljumma sommarbrisen gav en bra 4D-spelupplevelse, men du bör vara medveten om att Stenbrottet har många kolsvarta miljöer. Bländningen från mitt fönster, även om det verkligen är banbrytande och 4D, gjorde det orimligt svårt att gå och hitta relevanta ledtrådar. Tänk på detta om du spelar på en enhet med finurlig ljusstyrka eller befinner dig i ett ljust rum.

Stanna och rör vid blodfläckarna

Att ibland inte kunna se min omgivning var frustrerande eftersom 90 % av Stenbrottets faktiska gameplay är att klumpa runt och plocka upp saker.

Spelet uppmuntrar dig med prestationer att hitta saker, så många saker du kan. Under hela spelet, i vilket rum eller vilket eländigt tillstånd din kropp än befinner sig i, kommer du att leta efter ledtrådar som förklarar den hemska karnevalsbranden som drabbade Hackett’s Quarry för några år sedan, spöket som förföljer de vindlande skogen och den grymma historien om Familjen Hackett och deras decennier gamla sommarläger.

Du kommer också att leta efter bevis på de snabba, morrande monstren som hela tiden skär isär dina vänner så att polisen inte undrar varför alla är döda förutom du. Du kan samla det själv genom att ta bilder på dina karaktärers mobiltelefoner, eller hitta det skrynkligt och gömt någonstans på de farliga campingplatserna. Om du rusar genom de till synes tomma miljöerna kan du gå miste om ledtrådar som hjälper dig och dina rådgivare att få ihop deras plötsligt bisarra kväll. Ta dig tid, utforska varje hörn, och om du uppmanas att fortsätta leta eller gå vidare är det förmodligen en bra idé att fortsätta leta. Se bara till att du utforskar ny hörn—Stenbrottet förvandlas snabbt till en gångsimulator om du inte är det.

På den noten – förstå konsten med snabbtidshändelsen

Som en gångsimulator, fastän smetad med krossade tarmar och utströdda hjärnor, Stenbrottet kan vara långsam ibland. När du inte går, tittar du på en utökad klippscen, och det är lätt att gå vilse i det du ser och glömma att du faktiskt är en del av det.

Jag tyckte att det var till hjälp att hålla båda mina händer i en aktiv position på kontrollen. På så sätt, när en snabbhändelse plötsligt dök upp och betydde bokstavligen liv eller död för min favoritrådgivare, var jag redo att agera och rädda dem.

En man med en pistol står framför lägerelden i The Quarry.

Det är het mördarsommar.
Skärmdump: Supermassiva spel

Varje sekund räknas

Förutom snabba händelser, som vanligtvis involverar snabba fysiska handlingar som att hoppa över en hake, undvika ett grepp eller ta tag i något själv, Stenbrottet kräver också att du gör plötsliga reaktionära och känslomässiga bedömningar.

Dessa var svåra för mig, eftersom jag är en stor bebis och ville hålla alla mina rådgivare vid liv, glada och kära, om möjligt. Men spelet uppmanar dig: Vill du skjuta din vän? Tryck på A. Ska du kyssa ditt kärleksintresse i de läskiga dimmiga skogen eller låta ögonblicket passera? Upp till dig.

En snabbt tömd bar berättar hur mycket tid du har kvar att göra dina val, men om du inte agerar kan du bli skadad. Det fanns ett fall där valet mellan att springa och gömma sig visade sig vara för mycket för mitt känsliga hjärta och jag vacklade, vilket ledde till att min rådgivare blev tillfångatagen. Boohoo, men det är en varnande berättelse. Du behöver aldrig följa en reaktionsuppmaning, och du bör inte pressa dig själv till att omedelbart göra val du inte är säker på. Men gör åtminstone ett val.

Spelet låter dig övervaka dem också. De större känslomässiga besluten som avsevärt påverkar en eller flera karaktärer kommer att spåras i kategorin “sökvägar” i din spelmeny. När du fattar ett beslut som börjar eller ändrar vägen kommer spelet att blinka “sökväg vald” respektive “sökväg uppdaterad”. När du ser detta, gå in i sökvägsmenyn och kolla vilken väg som har ett utropstecken. Om du klickar på den avslöjas mer information om handlingen du har startat, de beslut du har tagit för att fortsätta den och ger dig en ungefärlig uppfattning om vart den är på väg.

När du väljer mellan dialogalternativ kommer spelet också uttryckligen att berätta för dig hur andra karaktärer känner om det du sa, som om de inte litar på dig eller om de känner sig stöttade av dig. Dessa indikatorer bör också hjälpa dig att avgöra om du gillar vart din berättelse är på väg eller om det är dags att byta kurs.

Håll käften…

Då och då borde du bara hålla käften, speciellt när en fiende är på väg att slita in i ditt gömställe och slita upp halsen på dig.

Förblir oupptäckt i Stenbrottet kommer att utlösa en “håll andan”-mekaniker, och du måste hålla in en knapp för att hålla tyst tills faran övergår. Detta indikeras återigen av en tömnande färgad stapel, samt en röd dis på skärmen och det höga ljudet av din kurators hjärtslag.

När diset och ljudet avtagit kan du släppa knappen och låta din kurator andas. Det kan tyckas säkrare att vänta tills den färgade bartimern är helt tömd, men vid det här laget kommer din kurator att bli andfådd och kommer att släppa en enorm suck, vilket gör att angriparen lätt kan hitta dem. Jag lärde mig detta på ett olyckligt sätt.

…men bara om du vill

Alternativt, andas så högt du vill. Det finns 186 ändelser, och din kan vara så makaber som du önskar. Om du vill döda en karaktär eller helt enkelt se vart ett “fel” beslut tar dig, gör det, din sjuke.

Två karaktärer i The Quarry stirrar på varandra, redo att kyssas.

Det finns ingen bättre tid att förbruka hormoner än när du är ett ögonblick från döden.
Skärmdump: Supermassiva spel

Se in i framtiden

Ett mer mystiskt inslag av Stenbrottet innebär att hitta alla 22 kort i Major Arcana, trumfkorten i en tarotlek som handlar om breda teman och förändringar. Detta är ytterligare ett bra skäl att noggrant söka igenom ett rum innan du går vidare till din nästa uppgift.

Att hitta tarotkort låter dig lägga ner något på bordet när du har ett möte med den outgrundliga spåkvinnan Eliza, vilket händer i slutet av alla Stenbrottets tio kapitel.

Eliza kommer att läsa korten åt dig och fråga om du vill se en av de framtider de förutspår i hennes kristallkula. Genom att gå med på detta kan du kort bevittna ett möjligt utfall av ett känslomässigt beslut som du kommer att ställas inför i nästa kapitel, ett annat användbart sätt att kontrollera om din berättelse tjuter på den väg du hade hoppats.

Återbesök det förflutna

Om du har gjort ett misstag och är missnöjd med vad du ser, spelare med Deluxe Edition av Stenbrottet kan dra nytta av den användbara Death Rewind-funktionen vid sin första genomspelning. Om du inte har Deluxe Edition kommer du att kunna komma åt den här funktionen vid efterföljande spelningar.

Death Rewind ger dig tre chanser att vända döden. Den är tillgänglig när en rådgivare dör, så länge du fortfarande har minst en av dina tre chanser kvar. Att gå med på att använda en av dina chanser på en rådgivare kommer att vända dina framsteg och ta dig tillbaka till den punkt i spelet där du tog ett dödligt beslut. Ibland togs det beslutet några kapitel tillbaka – om så är fallet kommer spelet att varna dig för att försök att rädda den rådgivaren kommer att vända dina framsteg avsevärt.

Att använda Death Rewind är ingen garanti för att din rådgivare inte kommer att dö igen. Jag spelade kapitel nio två gånger och lyckades ändå begå massmord.

Rulla krediterna

Morgonen kommer alltid, även efter en oändlig sommarnatt. Oavsett vilket slut du fick, håll dig igenom krediterna för en kort epilog och för att låsa upp epilogprestationen. Se den som din guldstjärna för bra arbete. Eller grymt arbete, vad som helst.

Med dina stjärnor och de här 10 tipsen är du redo att ge dig ut i det stora. Du kanske är långt ifrån att steka klibbiga marshmallows runt en sprakande eldstad, men kan det inte vara lika tillfredsställande att döda dina demoner?

.
#tips #för #att #överleva #din #första #resa #stenbrottet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *