Coinbase säger upp 1 100 anställda eftersom Bitcoin-priserna fortsätter att falla

Coinbase säger upp 1 100 anställda eftersom Bitcoin-priserna fortsätter att falla

För bara fyra månader sedan rapporterade Coinbase spenderade 14 miljoner dollar på en Super Bowl-annons som nästan uteslutande bestod av en färgglad QR-kod som studsade runt skärmen och pekade på en webbplats där de kunde få $15 i Bitcoin bara genom att registrera sig. Nu har dess förmögenhet vänt så kraftigt att den kommer att säga upp cirka 1 100 anställda, eller 18 procent av sin personalstyrka, enligt en anmälan till US Securities and Exchange Commission.

I ett inlägg på företagets bloggCoinbase VD Brian Armstrong skyllde först på förändrade ekonomiska förhållanden som kan leda till en “kryptovinter” och väntade tills hans tredje punkt för att nämna att företaget har “överhyrt”, med hänvisning till sitt försök att dra fördel av “nya användningsfall aktiverade genom att krypto får dragkraft praktiskt taget varje vecka.”

Fyra dagar sedan, Armstrong svarade på Twitter till en anställd petition som kräver att Coinbase-chefer tas bort, kallar det “riktigt dumt på flera nivåer” och uppmuntrar anställda som är missnöjda med situationen eller föreslagna lösningar att sluta.

De anställningsframställning citerade frågor som inte verkar alls lika dumma som Armstrong hävdade, och kallade företaget för “aggressivt anställande för tusentals roller, trots att det är en ohållbar plan och strider mot kryptoindustrins visdom.” Den nämnde inte Super Bowl-kampanjen, men den noterade överprioriteringen av vissa projekt. Det börjar med Coinbase NFT-plattformen som lanserades med vad som verkar vara exceptionellt dålig timing med tanke på en nedgång i aktiviteten på den övergripande marknaden och som har misslyckats med att fånga in bland människor som handlar med de digitala tokens.

I maj, Wall Street Journal rapporterad att företagsledare, inklusive Armstrong, hans medgrundare Fred Ehrsam, president och COO Emilie Choi, och CPO Surojit Chatterjee hade tjänat in 1,2 miljarder dollar i aktieförsäljningar sedan Coinbase börsintroduktion i april 2021. Bolagets aktier öppnade till ett pris av 382 dollar och är handlas för närvarande till cirka $52.

Denna personalminskning kommer efter att Coinbase började avbryta jobberbjudanden som redan hade accepterats av kandidater. Den plötsliga förändringen lämnade till och med vissa visuminnehavare i limbo såväl som andra som hade kringgått andra möjligheter eller ordnat med att lämna sina tidigare jobb. I en rapport igår, Moderkort räknade över 300 personer vars erbjudanden dragits tillbaka.

Andra kryptovalutaföretag gillar BlockFi, Crypto.com och Gemini har också meddelat uppsägningar nyligen efter att priset på Bitcoin har sjunkit under var och en av de senaste 12 veckorna och nu ligger runt 21 884 $ efter att ha nått en topp på cirka 69 000 $ i november förra året.

I blogginlägget säger Armstrong: “Under den kommande timmen kommer varje anställd att få ett e-postmeddelande från HR som informerar om du är påverkad eller opåverkad av denna uppsägning.” De som släpps kommer att få minst 14 veckors avgångsvederlag plus ytterligare två veckor för varje anställningsår efter deras första – plus fyra månaders COBRA-sjukförsäkring i USA och fyra månaders mentalvårdsstöd globalt samt tillgång till dess talanghub som ska försöka hjälpa dem att hitta nya jobb.


#Coinbase #säger #upp #anställda #eftersom #Bitcoinpriserna #fortsätter #att #falla

Leave a Comment

Your email address will not be published.