New Orleans Saints v Atlanta Falcons

Dolphins var enligt uppgift redo att teckna Sean Payton till ett kontrakt på 100 miljoner dollar – ProFootballTalk

Getty bilder

För dig som besöker denna specifika digitala destination och/eller som tittar eller lyssnar på PFT Livedu vet redan att Dolphins ville anställa Sean Payton som lagets nästa huvudtränare, med idén att också säkra tjänsterna från quarterback Tom Brady. Du vet också att stämningsansökan som lämnades in av den tidigare Dolphins-tränaren Brian Flores (samma dag som Brady tillkännagav sin kortlivade pensionering) sprängde det hela.

Det var, som vi har sagt många gånger sedan slutet av februari, en klar affär. Det höll på att hända. Den var uppradad. Det var bara en tidsfråga.

Under Super Bowl-veckan skulle Brady ha introducerats som minoritetsägare till Dolphins. Efter det skulle Dolphins ha utarbetat ett avtal med Saints för Payton, med åtminstone ett första val från Miami till New Orleans. Sedan, förmodligen efter att Buccaneers hade skaffat en ny startande quarterback via handel eller gratis agentur, skulle en affär ha träffats mellan Miami och Tampa Bay för Brady att spela för Dolphins.

Ja, det höll på att hända. Det var verkligen en klar affär. Det har varit den mest underrapporterade historien under lågsäsongen, till stor del för att den inte först rapporterades av ESPN.com och/eller NFL Media. De har sedan båda till stor del ignorerat och/eller tonat ned det, för det var det inte deras.

Det gör det inte mindre sant.

Nyligen har flera rapporter lagt till en viktig detalj till ekvationen. The Dolphins var redo att ge Payton ett kontrakt på 100 miljoner dollar.

Dave Hyde från Södra Florida Sun-Sentinel rapporterade i slutet av förra veckan att det skulle ha varit 20 miljoner dollar per år under fem år för Payton. Albert Breer från SI.com rapporterade på måndagen att det faktiskt skulle ha varit 100 miljoner dollar under fyra år.

Oavsett om det är fyra eller fem år är det ingen överraskning, med tanke på att: (1) affären gjordes; och (2) coachingmarknaden håller på att gå åt helvete.

Uppenbarligen hände det inte. Kom nästa år, någon kommer säkert att göra en ny körning på Payton. Pantern har redan kopplats till Payton. Som förklarat i Playmakersvar Cowboys redo att byta ut Jason Garrett med Payton i början av 2019, men en märklig händelseutveckling som involverade New Orleans Pelicans och Anthony Davis gjorde att det som vid den tiden var en klar affär.

Andra lag kan vara intresserade av Payton 2023. Han är helt klart i spel för nästa år. Han är en beprövad vara. Och det är nu klart känt att han kommer att vara redo att träna igen. Det gjorde han nästan, utan paus.

Men för Flores-processen skulle det ha hänt. Payton och Brady till Miami. Brady, återförenad med en gammal Parcells-lärjunge som bränner midnattsoljan och kräver en hög grad av ansvarighet från sina spelare. Precis som Bill Belichick.

Att förstå Bradys attraktion till Payton är att bättre förstå Bradys önskan (även om det uttrycktes till Buccaneers) att byta ut Bruce Arians mot Todd Bowles, en annan Parcells skyddsling. Även om Brady inte kunde ta en dag mer än 20 år med Belichick, vet Brady värdet av hård coachning, för honom och för resten av laget. En tränare som jobbar och jobbar och jobbar och jobbar och som förväntar sig ett liknande engagemang från sina spelare. Det var vad Brady ville, och det var vad han nästan fick i Miami.

Låt oss snurra det framåt, på båda punkter. Skulle Payton och Brady, som kommer att vara en fri agent 2023, så småningom slå sig ihop någon annanstans? Allt beror på vart Payton går och om laget behöver en quarterback. Miami, fortfarande en potentiell Brady-destination, kommer inte att byta tränare efter ett år med Mike McDaniel. Cowboys, om Payton landar där, kommer inte att byta quarterback.

Kan det vara Carolina? Det är svårt att föreställa sig att Saints handlar med Paytons rättigheter inom divisionen. Ändå, när man bedömer de potentiella platserna på både coaching- och quarterback-karusellerna efter den kommande säsongens slut, är det vettigt att hålla utkik efter möjligheten, hur liten det än kan tyckas för närvarande, för planeterna att anpassa sig på ett sätt som resulterar i ett annars kämpande lag som letar efter både en ny tränare och en ny quarterback. Det laget, om det finns ett som passar beskrivningen, kan vara nästa lag som försöker landa både Payton och Brady.

#Dolphins #var #enligt #uppgift #redo #att #teckna #Sean #Payton #ett #kontrakt #på #miljoner #dollar #ProFootballTalk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *