Ett grönt ljus, en stulen bas och en gapare får Phillies tillbaka på vinnarspåret

Ett grönt ljus, en stulen bas och en gapare får Phillies tillbaka på vinnarspåret

Rhys Hoskins hade varit i den här situationen tidigare, med en chans att släppa den inför hemmafansen, och varje gång tidigare …

“Jag skulle komma till korta, antingen genom att försöka göra för mycket eller genom att vara för passiv”, sa han.

Den här gången kom Hoskins inte till kort. Med två outs i botten av den nionde strök han en 2-1-skjutare från Miami Marlins reliever Anthony Bass i luckan i vänster-center för att göra mål på Matt Vierling och ge Phillies en dramatisk 3-2-vinst kl. Citizens Bank Park på måndag kväll.

Hoskins var fortfarande genomvåt av Gatorade-duschen han fick efter att ha kört hem matchvinnaren när han pratade med reportrar några ögonblick senare i det vinnande klubbhuset.

“Det är den bästa typen av dusch,” sa han. “Jag gick bara upp dit och försökte inte göra för mycket. Jag försökte bara få en tonhöjd att slå. Vi visste vad Bass gör med reglaget. Jag visste att jag var tvungen att se upp den och den var tillräckligt hög och jag kunde för att få tunnan till den.”

Det var den första walk-off-träffen i Hoskins karriär och den kom i hans 571:a match.

“Det är bäst”, sa han. “Det bästa.”

Segern var Phillies tionde på de senaste 11 matcherna och den sköt tillbaka till en match över 0,500. Det kom en dag efter att deras nio matcher långa vinstsvit togs i en 13-1-förlust mot Arizona.

“Jag tycker att det var viktigt att vi vinner bara för att hålla farten”, sa Hoskins och slog .379 (11 för 29) i sina senaste sju matcher.

Phillies har 9-1 under manager Rob Thomson, som tog över för Joe Girardi när laget hade 22-29.

Nästan allt Thomson har rört sedan han tog över har blivit guld. Han har spelat nybörjaren Matt Vierling på andra och tredje basen i lagets två senaste segrar och Vierling har varit en stor bidragsgivare.

Aaron Nola och Sandy Alcantara hakade upp i en tät pitcherduell i den här. Phils låg bakom med 2-1 och gick in i botten av åttondelen. Hoskins och Bryce Harper promenerade båda utan outs och Didi Gregorius singel hem Hoskins med det utjämna loppet mot reliever Steven Okert efter att Alcantara fick JT Realmuto att studsa in i ett dubbelspel.

Vierling började vinnarallyt med en engångssingel mot Bass i den nionde. Kyle Schwarber slog ut för andra out. Med räkningen 0-1 på Hoskins gav Thomson Vierling grönt ljus att stjäla. Vierling svepte på väskan med en bild med huvudet först.

“Det var enormt,” sa Thomson. “Vi fick några anständiga tider på pitchern. Vi tänkte att när det väl blev två outs, ta en chans.”

När Vierling väl såg grönt ljus skulle han inte bli nekad.

“Det är definitivt en stor press i den situationen”, sa han. “Att vara säker där var stort för laget. Det satte oss i en bra plats att vinna matchen.”

Alcantara kom in i spelet som tvåa i NL med en ERA på 1,61, och Marlins hade vunnit sina sex tidigare starter. Han gav upp bara två runs på 7⅔ omgångar. Nola matchade honom ganska mycket med sju innings av två-run, promenadfri baseboll.

Före matchen påminde Thomson spelarna om vikten av den sträcka som Phils var på väg att ge sig ut på – åtta raka matcher mot NL East-klubbarna Miami och Washington.

“Jag pratade med killarna innan matchen och sa till dem att vi måste börja vinna matcher i vår division,” sa Thomson. “Det är vad bra lag gör. Så det här var en bra start – en bra vinst som kommer från baksidan. Vi visade mycket karaktär.”

Marlins har varit en nagel i Phillies de senaste säsongerna. Phils har inte haft en vinnande säsong mot Marlins sedan 2018. Phils har 2-3 mot dem den här säsongen med en chans att knyta ihop serien på tisdag kväll. Zach Eflin, som kommer från en besvikelse inledning sin sista time out i Milwaukee, kommer att motsätta sig Miami-vänstern Trevor Rogers.

Prenumerera på Phillies Talk: Apple Podcasts | Google Play | Spotify | Stitcher | Art19 | Titta på YouTube


#Ett #grönt #ljus #stulen #bas #och #gapare #får #Phillies #tillbaka #på #vinnarspåret

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *