"Förolämpande": 9/11 änkan har hårda ord för Phil Mickelson

“Förolämpande”: 9/11 änkan har hårda ord för Phil Mickelson

Tjugo år innan 41-årige Tom Strada befann sig som obligationsmäklare för Cantor Fitzgerald på 104:e våningen i World Trade Centers norra torn klockan 8:46 den 11 september 2001, var han en scratchgolfare och assisterande proffs på Meadow Brook Country Club.

Det var där han träffade sin blivande fru, Terry, en servitris på klubben. Hon beskriver deras första möte i köket som kärlek vid första ögonkastet och talar förtjust om de två Long Island-familjernas koppling till spelet, både på fritiden och som fans av stjärnorna Phil Mickelson, Greg Norman och andra. Men förra veckan talade hon mindre förtjust till Mickelson och andra amerikanska spelare i ett brev till dem från organisationen hon är ordförande, 911familiesunited.org, för deras inblandning i den kontroversiella Saudi-stödda LIV Golf Series. Hon anklagade gruppen för “sporttvätt” och förråder USA.

I måndags vid US Open fick Mickelson frågan om brevet, som The Post var först med att rapportera omoch sa delvis att han hade den “djupaste sympati och empati” för Stradas och andra 9/11-familjer.

En dag senare, i en telefonintervju med The Post, sa Terry Strada att Mickelsons ord var “nedslående, ihåliga och förolämpande.” Hon blev också förvånad över det sätt på vilket Mickelson svarade på reportrars frågor under ibland testig presskonferens på 25 minuter.

Tom och Terry Strada
Strada familj
Westburys tidigare borgmästare Ernest Strada, vänster, med sin son Tom.
Westburys tidigare borgmästare Ernest Strada, vänster, med sin son Tom.
Strada familj

“Så som han skyndade på reportern [asking if there was a question in there] var väldigt oförskämd”, sa Strada. “Jag blev chockad och besviken över att han undvek frågan. Han är medveten om att han sporttvättar, och han försöker undvika det. Men han är inblandad i det.”

Sportswashing är tanken att LIV Golf används för att distrahera från Saudiarabiens långa lista av grymheter för mänskliga rättigheter, som inkluderar landets massavrättning av 81 män i mars. Det var också mordet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi 2018 inne på det saudiska konsulatet i Turkiet, vilket kronprins Mohammed bin Salman beordrade, enligt underrättelsetjänsten. Och 15 av de 19 kaparna den 11 september var från Saudiarabien.

Bin Salman kontrollerar under tiden den offentliga investeringsfonden, som bankrullar LIV Golf. Norman är tjänstgör som ligans VD och kommissionär. Mickelson har erkänt att saudierna är engagerade i sporttvätt men sa att LIV Golf tilltalar honom på grund av “ett uppenbart, otroligt ekonomiskt engagemang, för alla inblandade spelare och alla inblandade.”

Fans tittar på Phil Mickelson från USA när han spelar sitt slag från andra tee
Phil Mickelson har mött hård kritik från 9/11 överlevande och familjer för att ha deltagit i LIV Golf.
Getty bilder
Tom Strada med sin äldsta son Thomas, som nu är 27.
Tom Strada med sin äldsta son Thomas, som nu är 27.
Strada familj

Mickelson, tillsammans med Dustin Johnson och Bryson DeChambeau, sägs ha skrivit på niosiffriga avtal med ligan.

“Jag krypade [when I heard that they were starting this league]”, sa Strada, vars tre barn, Justin, 20, Kaitlyn, 24, och Tom, 27, alla växte upp med att spela golf. “Vi var stora fans av Phil Mickelson och Greg Norman också. Vi har alltid haft det [Mickelson’s] karisma och personlighet. Vi har alltid rotat efter honom.”

Inte längre.

I ett uttalande som Strada släppte på måndagen sa hon att Mickelson vet vad han gör och att han och de andra spelarna som deltar i den Saudi-stödda ligan borde “skämmas”.

“Att se [them] inblandad i detta är en besvikelse. Det är också förolämpande”, upprepade Strada till The Post. “Golf är ett spel av heder och respekt. Nu hjälper de kungariket med att vittja historien.”

.
#Förolämpande #änkan #har #hårda #ord #för #Phil #Mickelson

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *