I år är Apples mest spännande iPads kanske inte Pro-modeller

I år är Apples mest spännande iPads kanske inte Pro-modeller

Ryktena som snurrar runt en 14,1-tums iPad har skiftat. Förra veckan, supply chain analytiker Ross Young förutspått att den potentiella enheten skulle märkas som en iPad Pro och skulle vara utrustad med Mini LED / ProMotion-skärmen, som den som finns på nuvarande 12,9-tums iPad Pro. Nu förutspår Young dock att surfplattan på 14,1 tum vana har Mini LED eller en 120Hz adaptiv uppdateringsfrekvens display, enligt en rapport från MacRumors.

I den motsatta änden av spektrumet finns det också rykten om att ingångsnivån iPad, som för närvarande säljs för $329 och har en 10,2-tums skärm, kommer att få en stor uppgradering med modern anslutning och specifikationer.

iPad-användare kommer snart att vilja ha mer skärmutrymme med ett nytt multitasking-gränssnitt och de nya skärmskalningslägena.
Bild: Apple

En 14,1-tums iPad utan Pro-funktioner och banbrytande skärmteknik verkar lite förvirrande till en början — skulle inte avancerade användare vilja ha den största skärmen och alla avancerade funktioner? – men flytten är vettig. Apple tillkännagav nyligen en ny multitasking-funktion för iPadOS, kallad Stage Manager, som kommer senare i år och som kommer att dra nytta av extra skärmutrymme. Enligt min åsikt skulle det åtminstone inte skada för Apple att dra sig undan från astronomiska priser för den första iPad som verkligen kunde dra nytta av systemet (även om Samsung tar runt 1 000 USD för dess 14,6-tums surfplatta, så billigare betyder inte nödvändigtvis att det faktiskt är överkomligt). Med det sagt, de människor som skulle uppskatta mer skärmfastigheter mest skulle vara iPadOS-entusiaster, som förmodligen inte skulle älska att behöva välja mellan att skaffa en större duk eller hålla fast vid den vackra displaytekniken från 12,9-tums Pro.

Young förutspår att 14,1-tums iPad kommer att släppas under första kvartalet 2023.

En del av Apples rapporterade beslut att inte sätta en maxad skärm på 14,1-tum kan bero på överväganden i leveranskedjan. Om man tittar på leveranstider för 12,9-tums iPad Pro, verkar det som att Apple kan kämpa för att hålla jämna steg med efterfrågan på den Mini LED-utrustade surfplattan. Företagets hemsida förutspår att det skulle ta över två veckor för mig att få basmodellen av den stora Pro, medan jag skulle kunna få 11-tumsversionen, eller Air, inom några timmar. Vissa konfigurationer av MacBook Pro, som har en 14,2-tums Mini LED-skärm, verkar också relativt svåra att få tag på.

För Apples ingångsnivå iPad kommer utbudet av Mini LED-paneler förmodligen inte att vara ett bekymmer för ganska ett tag. I alla fall, 9to5Mac rapporterar att surfplattan kommer att uppdateras senare i år, som kommer att inkludera en 2360 x 1640 skärm — samma upplösning som nuvarande iPad Air. De nuvarande modells skärm är 2160 x 1620, så det verkar troligt att skärmen kommer att bli något större.

9 till 5 rapporterar också att den uppgraderade iPad kommer att ansluta sig till alla andra nuvarande iPad-modeller genom att ha en USB-C-kontakt istället för en Lightning och att den också kommer att få 5G-kapacitet. Det ska också ha Apples A14-chip, en uppgång från A13 i den nuvarande modellen. Rapporten nämner inte om företaget kommer att uppdatera surfplattans design tillsammans med dess möjligheter, men om den verkligen får en ny skärm och port skulle det vara väldigt konstigt om dess kropp inte förändras också. (Dessutom, hur skulle du kunna få plats med både en större skärm och en hemknapp på samma utrymme?)

När det gäller iPad Pro-sortimentet, Bloombergär Mark Gurman förutspådde förra veckan att de kommer att uppdateras senare i år (det var de lanserades i april 2021). Förväntningen är att de kommer att få M2-chippet som Apple tillkännagav på WWDC. Förra årets rykten indikerade att 11-tums iPad Pro skulle få Mini LED, men de har nyligen också blivit omvända — Young och noterade analytikern Ming-Chi Kuo har båda förutspått att den mindre Pro iPad inte kommer att få den avancerade displaytekniken. Även om Apples “skrivbordsklass”-uppgraderingar till iPadOS kan ge sig bra med en uppgraderad processor i skrivbordsklass, är det inte precis den mest spännande uppgraderingen. Dessa, verkar det, kan tillhöra de lägre iPads.

#år #är #Apples #mest #spännande #iPads #kanske #inte #Promodeller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *