Starfield innehåller mer handgjort innehåll än något Bethesda-spel, vid sidan av sin procedurgalax - IGN

Starfield innehåller mer handgjort innehåll än något Bethesda-spel, vid sidan av sin procedurgalax – IGN

Bland en enorm mängd ny information om Starfield från Xbox-Bethesda-showcasen, var förmodligen den mest diskuterade detaljen Todd Howards tillkännagivande om att det kommande sci-fi-rollspelet kommer att inkludera 1 000 helt utforskbara planeter. Howard har nu berättat för IGN mer om spelets tillvägagångssätt för procedurgenerering, vad det erbjuder, och försäkrat oss om att spelare kan ignorera dem till förmån för en enorm mängd helt handgjort innehåll, om de vill.

Howard talade till IGN och tog upp den enorma reaktionen på nyheterna om Starfields enormt utforskbara utrymme: “Vi är ganska medvetna om att du kastar det [information] ut mot slutet kommer folk att säga “Vad sa du just?”, och sedan kommer de att ha många frågor [about] hur det fungerar.”

Medan Howard säger att teamet kommer att erbjuda en framtida djupdykning i exakt hur innehållet gjordes och hur det känns i handling, erbjöd han oss en inblick i tänkandet kring det, centrerat på en enda filosofi: “Vi försöker säga ja så mycket som möjligt.”

“Vi gör mycket procedurgenerering [in Starfield], men jag skulle komma ihåg att vi alltid har gjort det,” förklarade Howard. “Det är en stor del av Skyrim när det gäller questing och några andra saker vi gör. Vi genererar landskap med hjälp av procedursystem, så vi har alltid arbetat med det. [The Elder Scrolls 2: Daggerfall is] en vi tittar mycket på när det gäller spelflöde. Och vi hade utvecklat en del processuell teknik och gjort några prototyper, och det började verkligen komma till en spets med Starfield, eftersom vi tror att vi kan göra det här.”

Även om han inte gick in på detaljer, betonade Howard att Starfields procedurgeneration är robust nog att hantera den stora variationen som krävs för att bygga 100 solsystems planeter:

“Så det börjar med: Kan du ens ta bort det, visuellt? Du vet, en planet. Och en planet i sig, om du tänker på det i ett spelkoncept, är bara en planet oändligt stor om du ska göra det. det på något realistiskt sätt. Så när du väl har att göra med sådan skala och processuella system, skillnaden mellan, säg, en planet som har någon variation på sig, och hundra planeter, eller tusen planeter, är det faktiskt inte så stort språng, om det är vettigt – när du väl har bra system som fungerar för det.”

“Om folk vill göra det de är vana vid i våra spel, och följa ett huvuduppdrag och göra uppdragen, kommer du att se vad du förväntar dig av oss.”


Men vad Howard verkar särskilt tydlig med är att det finns en “gyllene väg” (eller kanske “gyllene motorväg” kan vara mer lämplig) genom Starfield, som representerar de fulla, handgjorda Bethesda RPG-fansen kan förvänta sig, och han betonar att laget har skapat mer handgjort innehåll än någonsin tidigare, utspelat i dess gigantiska processuella galax:

“Jag bör också tillägga att vi har gjort mer hantverk i det här spelet, innehållsmässigt, än något spel vi har gjort. Vi är [at] över 200 000 rader med dialog, så vi gör fortfarande mycket hantverk och om folk bara vill göra det de är vana vid i våra spel, och följa ett huvuduppdrag och göra uppdragen, kommer du att se vad du jag förväntar mig av oss. Men sedan har du hela den andra delen av, “Ja, jag ska bara vandra på den här planeten, och det kommer att ge lite gameplay, och lite slumpmässigt innehåll, och den typen av saker.” Ungefär som ett Daggerfall skulle göra om du går långt tillbaka.”

Återigen handlar filosofin här om att säga ja till spelaren, låta dem göra avstickare till områden som designers aldrig skulle ha kunnat fylla i, och tillhandahålla något att göra där, även om det inte är en del av huvudspelet .

“Vi är också noga med att låta dig veta att det är vad [that procedural content] är. Så om du tittar på rymden vet du att det finns många isbollar i rymden, så det var en av våra stora designöverväganden i det här spelet är: “Vad är kul med en isboll?” Och det är OK ibland om isbollar inte är det – det är vad det är. Vi vill hellre ha dem och säga ja till dig, ‘Hej, du kan landa på det här.’ Här är resurserna, du kan undersöka det, och sedan kan du landa och tillbringa tio minuter där och säga: ‘OK, nu ska jag gå och gå tillbaka till den andra planeten som har allt annat innehåll på sig, och jag kommer att följa den här uppdragslinjen.’

“Så vi är ganska försiktiga med att säga: “Här är det roliga, här är den här typen av innehåll”, men säger ändå ja till spelaren och “Du vill landa på den där konstiga planeten, kolla in det och bygga en utpost och lev ditt liv där och titta på solnedgången för du gillar utsikten över månarna där? Vi älskar det där.”

“Du vill landa på den där konstiga planeten, leva ditt liv där och titta på solnedgången eftersom du gillar utsikten över månarna där? Gör det.”


Starfield kommer till Xbox och PC 2023, och den första speluppfattningen visade upp strid, introducerade anpassning och antydde till och med ett besök på jorden och vårt solsystem. Vi kommer att få reda på mycket mer under månaderna innan release, men spelet låter redan enormt.

Joe Skrebels är IGN:s Executive Editor of News. Följ honom vidare Twitter. Har du ett tips till oss? Vill du diskutera en möjlig historia? Skicka ett mail till newstips@ign.com.


#Starfield #innehåller #mer #handgjort #innehåll #än #något #Bethesdaspel #vid #sidan #sin #procedurgalax #IGN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *