US Open 2022: Phil Mickelsons återkomst, Brooks Koepkas historia bland 10 berättelser på Brookline

US Open 2022: Phil Mickelsons återkomst, Brooks Koepkas historia bland 10 berättelser på Brookline

Vilken tid för ett stort mästerskap. Omedelbart efter en av de vildare veckorna i proffsgolfens moderna historia, återvänder US Open till en av de mest historiska golfbanorna i USA. Country Club i Brookline har varit värd för tre US Open, sex amerikanska amatörer och en berömd Ryder Cup vid sekelskiftet.

Det var också en av de fem första chartermedlemmarna i USGA vid årsskiftet sista talet, vilket ger den djupa rötter med en restaurering under de senaste 15 åren som fört golfbanan in i en ny era. Den är nu redo att ta slag från spelare som är byggda mer som Brooks Koepka än Francis Ouimet.

Golfbanan är en av många historier som kommer att göra detta mästerskap intressant. Splittringen av proffsgolf på högsta nivå är naturligtvis headliner, och tentaklerna i den historien kommer att påverka nästan alla andra berättelser som utspelar sig den här veckan. Ändå kommer det att vara trevligt med en stor uppskov, där golfen faktiskt spelar roll och de geopolitiska och ekonomiska problemen kan läggas åt sidan under de kommande sju dagarna.

Låt oss ta en titt på de 10 bästa berättelserna från 2022 US Open på The Country Club i Brookline

1. LIV(e) från Brookline: Historien som har dominerat golf de senaste månaderna har höjts under den senaste veckan med lanseringen av en PGA Tour rivaliserande liga på Centurion Club i London förra helgen. USGA har mestadels hållit sig utanför kampen mellan LIV Golf och PGA Tour, och även denna vecka kommer det att tillåta LIV Golf-deltagare att spela i US Open eftersom de redan var kvalificerade och placerade i fältet. Men från den första presskonferensen på måndag (Phil Mickelson) till slutet av veckan kommer LIV att vara en genomgående linje vare sig vi vill att det ska vara det eller inte.

LIV Golf är en stor sak både i nuet och när det gäller sportens framtid. Flera av mina vänner som bara är tangentiellt intresserade av golf har peppat mig med frågor, och det är i huvudsak endast sak som diskuteras bakom kulisserna inom golf just nu. En fördel med den här veckan på Brookline — som jag skrev om här — kommer att vara att när fler spelare sprids mer över hela världen för vanliga golfevenemang, kommer de stora mästerskapen att verka (och vara) ännu viktigare än de redan är.

2. Scotties stoj: Sedan andra världskriget är de enda golfarna som har vunnit Masters och US Open samma år spelare med ett namn. (Ben) Hogan, Jack (Nicklaus), Arnie (Arnold Palmer), Tiger (Woods) och Jordan (Spieth). Kommer Scheffler att gå med dem på Brookline? Han har varit bra i två tävlingar sedan han missade cutten vid PGA Championship, och han var utmärkt i US Open förra året, och gled in på T7 bakom Jon Rahm på Torrey Pines. Oron för honom är förmodligen densamma som för många av toppkillarna. Missar utanför tee kommer att straffas mer på The Country Club än på en plats som Augusta National. Det korta spelet har dock varit magiskt i år, och om det förblir så denna vecka så kanske “Scheffler” blir en spelare med ett namn som resten.

3. Leftys träsk: Det är mycket som händer med Phil Mickelson den här veckan. Utövar sin nya Barry Melrose-liknande look på söndag, Lefty tog en titt på banan vid det enda stora mästerskapet han ännu inte har vunnit. En seger i år skulle vara det mest absurda slutet på de här fjorton veckorna, men han kommer att iscensätta ett flerfrontskrig, som normalt är fallet med honom. Mickelson leder presskonferenserna på måndag och kommer att möta flera frågor om ligan (LIV Golf) han påstås ha hjälpt till att skapa och vad det betyder för hans framtid på PGA-touren (där han inte har avgått) och vid de stora mästerskapen (där han är undantagen under de kommande fyra åren och vid Masters, PGA och Open Championship därefter). Det är den vildaste veckan man kan tänka sig för någon som inte är en riktig utmanare, och det kan bli den mest otroliga veckan i golfhistorien. Tänk om vi, på banan där vi fick en av de yngsta US Open-vinnarna någonsin (Francis Ouimet vid 20 års ålder 1913), också får den äldsta major-vinnaren genom tiderna.

4. Kan Rory hålla sig varm? Rory McIlroy är din favorit på oddstavlan efter att ha behållit sin titel i RBC Canadian Open. I sina senaste fem starter (inklusive två majors) har han slutat 2-5-8-T18-1. Han är en av bara fyra golfare som slutade bland de 10 bästa vid tre eller fler av de senaste fem US Open, och han är den första bollanfallaren i världen under sina senaste 20 rundor. Om han slår inflygningsskott på Brookline som han gjorde vid Canadian Open – sju inflygningar inom 5 fot i sista omgången – så kommer han att få Tigers prestation på Pebble Beach 2000 att se ut som en nagelbitare i jämförelse.

5. Vilken typ av golfbana får vi? En av kritikerna mot USGA på senare år är att det ofta har lagt upp sina golfbanor så att bara en handfull golfare kan vinna. Torrey Pines 2021 liknade Winged Foot 2020 genom att det mestadels var en tävling mellan vem som kunde träffa den längst och ändå kunna hitta den. Jag har blivit lovad att The Country Club kommer att bli annorlunda – och det är det verkligen utseende annorlunda — genom att mer inhemskt gräs skapar mer oförutsägbarhet, som Gil Hanse påpekar i videon nedan, vilket är ett tourproffs värsta mardröm och som också borde skapa en mer riktig skotttävling. Förhoppningsvis.

6. Historia för Brooks och Spieth: Det är mycket som händer just nu, och det är lätt att tappa historien som ligger framför både Spieth (en US Open-vinst) och Brooks Koepka (två). Om Spieth vinner kommer han till fyra majors, vilket har åstadkommits av bara 29 golfare i historien. Om Koepka vinner kommer han till fem, vilket bara 19 golfare någonsin har nått. Det är en enorm affär när det gäller sportens båge under de senaste 100 åren, och dessa två verkar vara fotnoter som kommer in i veckan, även om Koepka har förlorat mot fyra golfare under de senaste fyra US Open.

7. Rahms upprepade bud: Det borde berätta hur vilda de senaste veckorna av proffsgolf har varit att vi nästan är mot slutet, och vi har inte ens diskuterat förra årets mästare. Att gå rygg mot rygg på US Opens är ett av de mest extraordinära åtagandena i spelet: Det har bara hänt tre gånger sedan andra världskriget (Hogan, Curtis Strange, Koepka), men Rahm spelar tyst tillräckligt bra för att klara av det. Även om han bara har en seger hittills i år, har han drivit bollen briljant, fått slag i 37 av 41 uppmätta rundor och slagit sina järn bättre än han hade på två månader för några veckor sedan vid Memorial. Han flyger in med lite fanfar, vilket jag tror irriterar honom lite på samma sätt som Koepka. Han är lågmäld kommer att bli ett riktigt hot på Brookline den här veckan.

8. Xander Schauffeles rad: Den enda golfaren som slutade bland de 10 bästa vid vart och ett av de fem senaste US Open är Schauffele. Problemet för honom är att hans faktiska chanser att vinna har varit låga. Detta är i stort sett historien om Schauffele på majors. Det finns kanske ingen som är mer genomgående bra än han (13 topp 25:or på 20 evenemang), men han har samma antal stora titlar som du och jag. Frågan för honom är om han kan förvandla en bra vecka till en överlägsen.

9. Skurkarna? Två av de fem senaste vinnarna i US Open (Bryson DeChambeau, Dustin Johnson) kommer att spela på en major för första gången sedan de tillkännagav att de lämnar PGA-touren. Det kommer att vara besvärligt för USGA (och hela golfvärlden) om någon av de stora mästerskapsorganisationerna effektivt kan utesluta sina mästerskap i framtiden slutar med att vinna denna vecka. Mickelson skulle uppenbarligen vara headliner på den arenan, men hans chanser att vinna är oändligt små jämfört med de för DeChambeau och DJ

10. JT rygg mot rygg? Efter fem år av träda vid de stora mästerskapen spelar Justin Thomas några av sitt livs bästa golf och kommer in med det självförtroende som en seger i PGA Championship och nästan missade i Canadian Open förra veckan bakom McIlroy. Han har fler skott än någon annan i spelet, och om han kan hålla sin förare i schack är det svårt att se honom inte kämpa. Det enda som är bättre än att JT tävlar om en andra raka major skulle vara PGA Tour-kommissionären Jay Monahans dröm om att de två största supportrarna i hans liga – JT och Rory – ska köra tillbaka från förra veckan, vilket är något de diskuterade den 72:a. grönt på kanadensaren.

“Vi hade den där omfamningen på den sista greenen och jag sa bara, ‘Låt oss göra det här igen nästa vecka'”, sa McIlroy på söndagen. “Det var vad jag sa till honom. Så det skulle vara coolt att kunna göra om allt igen med honom.”


#Open #Phil #Mickelsons #återkomst #Brooks #Koepkas #historia #bland #berättelser #på #Brookline

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *