'Bara frigör': Bassitt vänder på det med 8 shutout-omgångar

‘Bara frigör’: Bassitt vänder på det med 8 shutout-omgångar

NEW YORK – Under dagarna efter statistiskt sett en av de värsta starten på sin karriär, Chris Bassitt pratade med sin långvariga lagkamrat, Mark Canha, som uppmanade honom att sluta pitcha så trevande till träffarna. Bassitt bad sina fångare, Tomás Nido och Patrick Mazeika, om ursäkt för att de inte var mer direkta med dem om hans spelplaner. Han granskade uppgifterna om en månads misstag. Han flög tillbaka från västkusten tidigt för att få lite extra vila och förbereda sig för sin nästa start mot Brewers.

Bassitt gjorde, kort sagt, allt för att åtgärda det som plågade honom. Sex dagar senare svarade han med en av de bästa starterna i sin karriär, och levererade åtta shutout-omgångar i en 4-0 vinst på tisdag kväll över Milwaukee.

“Han är en fantastisk pitcher,” sa Canha. “Att utföra är den svåraste delen, eller hur? Men mentalitetsförändringen kommer bara att hjälpa honom så mycket.”

Den mest uppenbara skillnaden var Bassitts slagkastning vid varje punkt under natten. Bassitt kastade fler strejker i tisdagens seger än han hade totala ställplatser senast i San Diego. Det inkluderade första-pitch-anfall till 18 av de 26 slagarna han mötte på Citi Field. Hans strejkfrekvens steg från 60 procent till 71 procent.

Bassitt ändrade inte sin pitchmix på ett alltför meningsfullt sätt, och stänkte in några fler curveballs, några mindre sliders. Men han använde alla sina sex erbjudanden aggressivt, vilket gjorde att han kunde möta det minsta antalet slag under de första fyra omgångarna. Vid den åttonde höll Bassitt fortfarande på att slå ut fyra av de fem sista bryggarna han mötte för att slutföra sin längsta utflykt som Met.

“Man kunde tidigt se att han var aggressiv,” sa managern Buck Showalter. “Vi har sett vilken nivå han kan spela på, och jag vet hur frustrerande det har varit för honom här på sistone. Men killar gillar honom, du litar bara på moxien och viljan de har. De räknar ut det och de gör justeringar.”

För Bassitt innebar det att man spenderade mycket tid mellan starterna med Nido för att “komma på samma sida.” När den ordinarie Mets-fångaren James McCann landade på den skadade listan i maj blev Nido den nominella startern, men Bassitt ägnade aldrig mycket tid åt att prata med honom om spelplaner eller personliga preferenser. Istället skakade veteranen av sig otaliga pitch calls på högen, vilket ledde till frustration från båda männen. Det var inte förrän i samtalet förra veckan som de två började förstå varandra.

“Jag kunde helt bryta ner vad som pågick,” sa Bassitt. “Jag trodde bara att jag och Nido var lediga. Vi var inte alls på samma sida. Ju mer och mer jag kämpade, desto värre och värre gjorde jag.”

“Idag gick vi en annan väg och det fungerade,” tillade Nido.

Sammantaget producerade Bassitt en 7,62 ERA över en femstartssträcka från 19 maj till 8 juni, och kastade till Nido i fyra av dessa utflykter och Mazeika i den andra. Bassitt hade inte vunnit en match sedan 8 maj.

Efter hans sju-runs blowup mot Padres, kämpade högerhanden för att definiera problemet. Det var där Canha, som spelade tillsammans med honom i sex säsonger i Oakland, kom in. Canha märkte hur passiv Bassitt fungerade under de senaste starterna och uppmanade honom att utmana slagare genom att lita på hans grejer i anfallszonen. Pitchingcoachen Jeremy Hefner erbjöd liknande tankar och satte upp spelliknande scenarier under Bassitts bullpen-session som ett sätt att pressa honom att bli mer aggressiv.

“Det verkade för mig som om han försökte vara för försiktig,” sa Canha. “Jag hade en känsla av att han redan visste det och redan var redo att göra justeringen, men jag är säker på att det var trevligt för honom att höra det, bara för en viss försäkran om att någon annan såg samma sak.”

Även när Brewers slog bollen på tisdagen hade Mets förbättrade försvar inga problem med att hantera det. I den tredje inningen gjorde Brandon Nimmo en dykfångst på en sjunkande liner för att beröva Hunter Renfroe en extra-basträff. (Statcast spårade fångstsannolikheten på 20 procent.) I den sjätte gjorde Luis Guillorme och Francisco Lindor en snygg vändning på Bassitts tredje dubbelspelsboll för kvällen.

Mets fick allt offensivt de behövde tidigt på kvällen, inklusive två RBIs av Pete Alonso för att behålla National League-ledningen, med 59. Men spelet handlade om Bassitt, vars arbete under den senaste veckan gjorde det möjligt för honom att återupptäcka sin rytm.

“Jag ångrar verkligen att jag inte gjorde det för ett par veckor sedan, men jag visste bara inte,” sa Bassitt. “Jag gjorde ett avgörande bedömningsfel som varade i ett par veckor. Så ikväll … var det bara frigörande.”

.
#Bara #frigör #Bassitt #vänder #på #det #med #shutoutomgångar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *