Coinbase ska säga upp 18 % av personalen mitt i krypto härdsmälta

Coinbase ska säga upp 18 % av personalen mitt i krypto härdsmälta

Ytterligare vågor av beräkningar svepte genom kryptovalutabranschen på tisdagen, där börsföretaget Coinbase Global Inc. sa att det skulle minska nästan en femtedel av sin personal och kryptolångivare

Celsius

Network LLC anlitar en advokatbyrå för att undersöka omstruktureringsmöjligheter.

Coinbase, ett av kryptoboomens signaltillväxtföretag, sa att det minskade sin personalstyrka med 1 100 anställda, eller cirka 18% av sin personal, eftersom företaget hade vuxit för snabbt och en potentiell lågkonjunktur “kan leda till ytterligare en kryptovinter. ”

I ett brev till anställdaVD Brian Armstrong sa “våra personalkostnader är för höga för att effektivt hantera denna osäkra marknad.”

“Vi verkar gå in i en lågkonjunktur efter en 10+ års ekonomisk högkonjunktur”, skrev Armstrong. “En lågkonjunktur kan leda till ytterligare en kryptovinter och kan pågå under en längre period. Under de senaste kryptovintrarna har handelsintäkterna (vår största intäktskälla) minskat avsevärt.”

Samtidigt kontaktade Celsius, en av de största kryptolångivarna, advokater från advokatfirman Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP för att ge råd om lösningar för dess växande ekonomiska problem, sa personer som är bekanta med saken. Celsius hade berättat för användarna på söndagskvällen att de pausade alla uttag, swappar och överföringar mellan konton på grund av extrema marknadsförhållanden, vilket gav mer turbulens till kryptovalutapriserna. En taleskvinna för Akin Gump hade inga omedelbara kommentarer. Celsius-chefer svarade inte omedelbart på förfrågningar om kommentarer.

Förstörelsen på kryptomarknaderna har varit bred och djup, med ungefär 2 biljoner dollar i värde som har raderats över flera kryptovalutor sedan november, när bitcoin – den mest mainstream av dem – nådde en rekordnivå på 67 802,30 dollar.

Investerare har fortsatt att lasta av tillgångar som anses vara riskfyllda, som kryptovalutor och teknologiaktier, medan Federal Reserve försöker tämja den högsta inflationen i USA på decennier. S&P 500 aktieindex gick in på en björnmarknad denna vecka som investerare förväntar sig att Fed höjer räntorna ytterligare.

Från och med 17:00 ET tisdag handlades bitcoin till $21 991,89, en nedgång med 5,4% för dagen och 68% under sin rekordnivå. Dogecoin, en kryptovaluta som startades som ett skämt men blev tillräckligt etablerad för att nämnas av

Elon Musk

på “Saturday Night Live”, nådde en topp på 67,4 cent i maj 2021 och har kraschat med 92 % sedan dess.

Coinbase, den största kryptovalutabörsen i USA, har kämpat för att hänga på användarna i år som frenesi i digitala tillgångar kyls och marknader har varit stenig. I maj sa Coinbase att det förlorade hundratals miljoner dollar under det första kvartalet då handelsavgifterna sjönk kraftigt. Antalet Coinbases transaktionsanvändare sjönk också, och företaget sa att det förväntade sig att handelsvolymerna och användarna skulle sjunka igen under andra kvartalet.

Sedan resultatrapporten, saker och ting har blivit värre för kryptovalutaprisernaCoinbases lager och marknader i allmänhet.

Coinbases börsintroduktion förra året ansågs vara en vattendelare för kryptoindustrin, som hade startat ett decennium tidigare som ett experiment med digitala pengar. Dess debut hyllades av vissa som liknar när andra sektordefinierande företag blev börsnoterade, som Netscape på 1990-talet. När Coinbase – som säger att den är “remote-first” och inte har ett huvudkontor – blev börsnoterad, var den första handeln med dess aktie på $381, och aktierna steg så högt som $429,54. På onsdagen stängde den på $51,58.

WSJ:s Dion Rabouin förklarar varför Wall Street nu satsar stort på krypto och vad det betyder för den nya tillgångsklassen och dess framtid. Foto sammansatt: Elizabeth Smelov

Förra veckan twittrade Armstrong kritik av en framställning från Coinbase-anställda om att ta bort vissa chefer, inte inklusive Armstrong, från företaget eftersom “ledningsgruppen nyligen har fattat beslut som inte ligger i företagets bästa, dess anställda och dess aktieägare.”

I en 10 juni

Twitter

En tråd som sträckte sig över 16 tweets, sa Armstrong, “om du inte har något förtroende för ett företags chefer eller VD, varför jobbar du då på det företaget? Sluta och hitta ett företag att jobba på som du tror på!”

Coinbase sa att de förväntar sig att ha 5 000 anställda efter uppsägningarna och att uppsagda anställda kommer att få minst 14 veckors avgångsvederlag.

Andra kryptofokuserade företag har nyligen meddelat uppsägningar eftersom kryptopriserna har sjunkit. BlockFi, en kryptohandels- och utlåningsplattform, sa på måndagen att den skulle minska sitt antal anställda med 20% eftersom det sa “den makroekonomiska miljön har förändrats dramatiskt.”

VD:n för Crypto.com, företaget som nyligen satte sitt namn på Los Angeles Lakers arena och körde en Super Bowl-annons med LeBron James, sa att hans företag skulle göra “riktade minskningar” med cirka 5% av sin personalstyrka, eller 260 jobb. Tidigare i juni skar kryptobörsen Gemini Trust Co. 10% av sin personal, med hänvisning till effekterna av marknadsnedgången.

Uppsägningarna kommer efter en anställningsboom när krypton växte i värde. Kryptoföretagens anställning hade fördubblats från november till april, enligt data som samlats in av

ManpowerGroup.

Skriva till Nathan Becker på nathan.becker@wsj.com, Soma Biswas på soma.biswas@wsj.com och Alexander Gladstone på alexander.gladstone@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrätt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

.
#Coinbase #ska #säga #upp #personalen #mitt #krypto #härdsmälta

Leave a Comment

Your email address will not be published.