Handelskandidat: Brandon Drury

Handelskandidat: Brandon Drury

Väldigt lite har gått rätt för Cincinnati Reds 2022. Klubben gick in i säsongen med förhoppningar om att tävla, men dessa förhoppningar var på skakiga grunder på grund av några kostnadsbesparande drag under vintern som mjukade upp listans djup. När säsongen väl började bet skadefelet dem hårt, vilket satte press på det djupet, vilket listan inte har kunnat stå emot. Deras rekord är för närvarande 23-39, före bara Washington bland National League-klubbarna. En liten silverkant i allt detta är dock att dessa skador skapade en öppning för Brandon Drurysom har den bästa säsongen i sin karriär.

Draftad av Atlanta i den 13:e omgången 2010, skickades Drury till Diamondbacks som en prospekt, som en del av affären som skickade Justin Upton Den andra vägen. Han gjorde sin stora ligadebut med Arizona 2015 och visade något lovande under sina första säsonger. Från 2015-2017 med Snakes kom han in i 289 matcher och slog 31 homeruns, vilket skar ner .271/.319/.448. Det var inte elitproduktion, med hans wRC+ som faktiskt kom något under genomsnittet på 95, men ändå uppmuntrande för en spelare i hans ålder 22-24 säsonger. Han försåg också Diamondbacks med defensiv mångsidighet, eftersom han tillbringade tid på varje infield position och ytterhörn.

Det fanns tillräckligt där för att fängsla Yankees, som förvärvade Drury före säsongen 2018. Tyvärr för dem var detta början på vad som skulle sluta bli en eländig treårig sträcka för honom. Drury hanterade dimsyn och migrän, vilket fick honom att missa tid och kämpa till den grad att jänkarna valde honom till de minderåriga. Medan han slog bra på farmen, kämpade han kraftigt i majors och slog .176/.263/.275 på 18 matcher med Yanks.

Trots dessa strider bestämde sig Blue Jays för att ta en chans på honom och skaffade honom från Yankees i JA Happ handel, vilket avslutade Drurys tid med Yanks efter bara några månader. Efter bara åtta matcher med de kanadensiska fåglarna mötte Drury ytterligare ett bakslag, bröt handen och begav sig till den skadade listan igen. Under 2019 kunde Drury hålla sig frisk men kämpade fortfarande och slog .218/.262/.380 för en 66 wRC+ på 120 matcher. Under 2020 blev kampen ännu värre, med Drury som slog .152/.184/.174 på 21 matcher, producerade en wRC+ på -10 och blev utsedd för uppdrag mot slutet av säsongen.

Trots den urusla treåriga sträckan bestämde sig Mets för att ta en reklamblad på honom och skrev på honom till ett mindre ligaavtal innan kampanjen 2021. Efter att big league-klubben drabbats av en hög med skador på sin positionsspelares mix, anropade de Drury i maj, som hade en trevlig show i Triple-A. Han skulle sluta med att hålla sig själv väl i en hjälproll, spela 51 matcher samtidigt som han tog planen på första, andra och tredje basen, såväl som ytterhörnarna. Han slog .274/.307/.476 för en wRC+ på 114 på 88 plattframträdanden. Trots den solida visningen blev han utsedd för uppdrag när säsongen var på väg att avslutas i oktober.

En liknande situation utspelade sig för Drury i år, då han skrev på ett mindre ligaavtal med de röda i mars. En mängd skador skapade ett behov för Drury, som har tagit chansen och sprungit med den. Han har nu spelat 53 matcher med de röda, strax över hans totala spel med Mets förra året. Det har dock helt klart varit en heltidsroll den här gången, eftersom hans 218 spelningar mer än fördubblar hans 88 från förra året. Under den tiden har han slagit 12 homeruns, en siffra som endast överträffades av 12 andra National League-slagare i år. Hans totala snedstreck är .269/.335/.508 för en wRC+ på 129. Han har redan producerat 1,4 vinster över ersättningen i år, enligt FanGraphs, med nästan två tredjedelar av säsongen kvar. Det här verkar inte bara vara lycka heller, eftersom hans .297 BABIP på året är precis före hans .294 karriärmärke, och hans Statcast-sida har gott om de där friska röda nyanserna. Defensivt har Drury till stor del spelat tvåa och trea, vilket har hjälpt klubben att täcka för längre frånvaro från Jonathan Indien och Mike Moustakasäven om han också har gjort cameos på shortstop och första bas.

Med allt detta i beaktande är Drurys sanna natur mycket svår att fästa. En pessimist skulle kunna peka på sin dystra sträcka från 2018-2020 och avfärda årets visning som en het streak med litet urval. Han är också en ren hyra, eftersom han började den här säsongen med 5 år och en dags tjänst. Sedan han knäckte Cincys öppningsdaglista, kommer han knappt att förmörka sex år i slutet av den här säsongen. Men å andra sidan visade han tillräckligt med löfte tidigare i karriären för att tre olika lag skulle byta för honom, vilket tydligt visade att denna breakout ansågs möjlig tidigare. Nu håller han det löftet och borde ha mycket attrahera konkurrerande lag, särskilt de med budgetrestriktioner. Ekonomin för Drurys affär rapporterades inte vid den tiden, även om hans Referenssida för baseboll listar hans lön som minimum $700K ligan.

Vad Drury också har för honom som handelskandidat är hans mångsidighet. Eftersom han kan spela flera infield-platser finns det potentiellt många lag som skulle kunna passa honom i sina planer. Änglarna har fått väldigt lite ut av sitt mittfält i år och kan placera Drury på andra basen. Josh Harrison och Leury Garcia har båda kämpat kraftigt och lämnat White Sox med keystone som ett självklart område att uppgradera. Dodgers älskar att lägga till underskattade bänkspelare och har tittat Justin Turner suttit under större delen av säsongen hittills. Alec Bohm kämpar fortfarande i Philly, och eftersom de har gått över lyxskatten för första gången kan Drurys låga lön vara extra tilltalande för dem. Det är också möjligt att en skada på en inhoppare skapar ett behov hos ett lag som inte tidigare hade ett, som när denna veckas Ozzie Albies skada skapade plötsligt ett stort hål på andra basen i Atlanta. Även om ett lag som nästan säkert inte kommer att vara med i mixen är Blue Jays, som Drury är uppenbarligen ovaccinerad och är inte berättigad att korsa gränsen. Drury kommer inte att göra om något av dessa lag på egen hand, men sådana här rollspelare kan ibland få enorma effekter. Förra årets marquee deadline handel skickas Max Scherzer och Trea Turner till Dodgers, men Braves vann World Series efter att ha skaffat mindre kända spelare som Jorge Soler, Adam Duvall och Eddie Rosario.

Även om Drury får intresse vid deadline, kommer det sannolikt inte att leda till en massiv avkastning. Bortsett från en stark säsong, han har tillräckligt med vårtor på sitt CV för att förhindra att förvärvande lag skjuter ut något slags elitprospektpaket. Ändå, för de röda att få någon form av utbyte av en spelare som skrev på ett mindre ligakontrakt när vårträningen redan var igång, är det en trevlig utveckling under en säsong som inte har haft alltför många.

.
#Handelskandidat #Brandon #Drury

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *