Här är vad som händer när Sonos inte slutar skicka högtalare till dig

Här är vad som händer när Sonos inte slutar skicka högtalare till dig

För några dagar sedan, Gränsen rapporterade om ett konstigt fel som fick Sonos att skicka kunderna fler varor än vad de beställde – och debiterade extra utöver det. Medan de flesta kunder fick allt från två till sex extra högtalare, blev vi nyligen kontaktade av en kund som har haft en mycket mer extrem erfarenhet.

Som en snabb sammanfattning uppkom allt detta efter att två användare kontaktade Gränsen om denna fråga tidigare i veckan och hänvisade oss till en Reddit-tråd med användare som haft samma (eller liknande) erfarenheter av att beställa en eller två högtalare och få flera i gengäld. I ett e-postmeddelande som skickades till kunder (som du kan läsa i sin helhet i vår tidigare rapport länkad ovan), tillskrev Sonos problemet till en systemuppdatering som resulterade i att “vissa beställningar behandlades flera gånger” och att kunderna blev överdebiterade.

Men efter att ha köpt en Sonos skivspelare, Arc soundbar, Arc väggfäste, One-högtalare och Roam-högtalare möttes en kund (som bad att få vara anonym) en flod av försändelser som effektivt har förvandlat hans lägenhet till ett litet Sonos-lager. Sonos har gett honom sex av varje föremål, vilket resulterat i att cirka 30 olika försändelser dyker upp i hans hyreshus och cirka 15 000 USD i produkter.

Liksom de andra kunderna som drabbats av det uppenbara felet, debiteras han också för de extra föremålen, och han hade fått veta att han inte kommer att få full återbetalning förrän han har skickat tillbaka allt. Kunden sa att han ursprungligen använde en rabattkod för att köpa produkterna, så han debiteras också till ett rabatterat pris – men det ger fortfarande över $6 000 i extra avgifter.

Sonos har lovat att återbetala kunder som drabbats av dessa problem inom tio dagar. I ett mejl till Gränsen, bekräftade Sonos talesman Madeline Krebs: “återbetalningar behandlas och kommer att utfärdas oberoende av retur av produkter.” Som vi påpekade tidigare, kanske de inte har så mycket val i frågan – språket på FTC:s webbplats indikerar att federal lag skyddar kunder från att behöva betala för produkter som dyker upp trots att de inte beställt dem.

Sonos har berättat för användarna att de kommer att tillhandahålla gratis returetiketter och låta användare boka en upphämtning med sin operatör. Men kunden vi pratade med sa att Sonos först ville att han skulle skriva ut de förbetalda etiketterna och sedan transportera lastbilen med obeställda varor till en lokal UPS-butik (som företaget senare gick tillbaka på efter att han vägrat). Efter att Sonos skickade en UPS-bärare till sitt hyreshus igår insåg inte UPS-arbetaren att kunden behövde hämta 30 paket, tog bara en låda och gick sedan.

Kunden lämnar några försändelser i sitt hyreshuss lobby.

Förutom att skada sin plånbok, berättar kunden för oss att hela den här prövningen också skadar hans relation med sina fastighetsförvaltare. Kunden har fått så många lådor att han inte längre får plats med dem i sin lägenhet, så han har börjat lämna leveranserna i lobbyn i sitt hyreshus. “De [the property managers] har tålamod men är inte nöjda med lådorna i lobbyn”, sa kunden.

Lyckligtvis har leveranserna slutat, men han har fortfarande tiotals lådor som inte har någonstans att ta vägen. När han försökte kontakta Sonos kundtjänst berättade han att han “sänds runt dagligen till nya representanter” som lovar att han kommer att få ett samtal eller en uppdatering som aldrig kommer.

Sonos har inte erbjudit honom något för besväret med att konvertera sin lägenhet till en Sonos-förvaringsenhet förutom “artningen” av gratis fraktetiketter som används för att åtgärda problemet som det orsakade från början.

Sonos avböjde att kommentera ytterligare.

Uppdatering 15 juni, 20:52 ET: Lade till uttalande från Sonos att kundåterbetalningar utfärdas oberoende av returer.

#Här #är #vad #som #händer #när #Sonos #inte #slutar #skicka #högtalare #dig

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *