Apples nya M2 chipet är upp till 20 procent snabbare än M1 chip när det kommer till multi-core prestanda, enligt läckta M2-riktmärken från den kommande 13-tums MacBook Pro som upptäcktes på Geekbench idag.


‌M2‌, som går på 3,49 GHz jämfört med 3,2 GHz för ‌M1‌, fick en enkärnig poäng på 1919, vilket är ungefär 12 procent snabbare än 1707 enkärnig poäng för ‌M1‌ 13-tums MacBook Pro. ‌M2‌ fick en flerkärnig poäng på 8928, en ökning med cirka 20 procent från 7419-poängen för ‌M1‌-modellen.

Apple har sagt att ‌M2‌-chippet är upp till 18 procent snabbare än ‌M1‌, så Geekbench 5-testet är helt i linje med Apples påståenden.

När det gäller metallriktmärket, ‌M2‌-chippet fick 30627, en anmärkningsvärd förbättring jämfört med 21001-poängen för ‌M1‌. ‌M2‌-chippet erbjuder upp till en 10-kärnig GPU, jämfört med det maximala 8-kärniga för ‌M1‌.

‌M2‌-chippet finns i det nya 2022 MacBook Air och 13-tums MacBook Pro. Apple har inte lämnat information om när Macbook Air kommer att lanseras, men nya MacBook Pro kommer att finnas tillgänglig för förbeställning från och med fredagen den 17 juni.

Relaterade berättelser

Apple tillkännager M2-chip med stöd för upp till 24 GB minne

Apple tillkännagav idag M2-chippet, andra generationens Apple-kiselchip för Mac, som erbjuder förbättrad effektivitet och prestanda, samt stöd för upp till 24 GB minne. M2 är byggd med andra generationens 5nm-teknik med 20 miljarder transistorer, 25 procent mer än M1-chippet. M2 har en 18 procent snabbare CPU, en 35 procent kraftfullare GPU och en 40 procent snabbare neural…

Apple tillkännager 13-tums MacBook Pro med M2-chip tillgänglig att beställa över hela världen från och med den 17 juni

Apple meddelade idag att den nya 13-tums MacBook Pro utrustad med M2-chipet kommer att vara tillgänglig att beställa över hela världen från och med fredagen den 17 juni kl. 05.00 Pacific Time. Apple sa att leveranser till kunder och tillgänglighet i butik kommer att börja fredagen den 24 juni. Apple hade tidigare sagt att den nya 13-tums MacBook Pro skulle vara tillgänglig i juli, så beställningarna går före schemat. Kunderna kommer…

Påstådda Apple Chip-planer tyder på att “A16” kommer att hålla sig med 5nm, “M2” för att hoppa till 3nm istället

“A16”-chippet för iPhone kommer enligt uppgift att tillverkas med samma process som iPhone 13:s A15 Bionic, där Apple sparar ett större prestandasprång för “M2”-chippet designat för nästa generations Mac-datorer. Samtidigt arbetar företaget på en “slutlig” M1-chipvariant som använder mer kraftfulla kärnor från A15, enligt läckaren känd som “ShrimpApplePro.” I en tråd om…

Apple testar minst nio nya Mac-datorer med fyra olika M2-chipvarianter

Apple testar internt flera varianter av nästa generations M2-chip och de uppdaterade Mac-datorerna som kommer att utrustas med dem, rapporterar Bloomberg med hänvisning till utvecklarloggar. Det finns “minst” nio nya Mac-datorer under utveckling som använder fyra olika M2-chips som är efterföljare till de nuvarande M1-chippen. Apple arbetar med enheter med standard M2-chips, M2 Pro, M2 Max och en efterföljare till …

iPhone 14 Pro och omdesignade MacBook Air har enligt uppgift fastnat med tekniken bakom A15-chipet

iPhone 14 Pros “A16”-chip kan vara en mindre uppgradering jämfört med iPhone 13:s A15 Bionic och det finns växande frågor kring “M2”-kretsens natur, enligt den välrenommerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo. Tidigare i veckan postulerade läckaren känd som “ShrimpApplePro” att A16-chippet för iPhone 14 Pro-modellerna kommer att tillverkas med samma process som iPhone 13:s A15 Bionic,…

Apple fortsätter att arbeta med M2-chip med hjälp från Samsung

Apple fortsätter sitt arbete med det kommande “M2”-chippet med hjälp av Samsung Electro-Mechanics, rapporterar ET News. Samsung Electro-Mechanics levererar flip chip ball grid array (FC-BGA), ett tryckt kretskort som används för att ansluta halvledarchippet till huvudsubstratet, för M1-chippet. Denna detalj kom inte fram förrän nästan ett år efter att M1-chippet introducerades, när det avslöjades …

Apple tillkännager uppdaterad 13-tums MacBook Pro med nytt M2-chip

Apple presenterade idag en uppdaterad 13-tums MacBook Pro med Apples nästa generations anpassade M2-chip. Den nya 13-tums MacBook Pro är i grunden en processorbump, med designen och andra hårdvarufunktioner identiska med den tidigare modellen. Apples M2-chip är byggt med hjälp av andra generationens 5-nanometersteknologi och förbättrar M1 i alla avseenden, med en 18 procent snabbare CPU, en 35…

Populära berättelser

Praktiskt med iPhone 14-modeller som visar nya storlekar och uppdateringar av kameradesign

Inför lanseringen av nya iPhone-modeller skapar fodraltillverkare ofta dummy-modeller baserat på läckta scheman och specifikationer. Vi har känt till designen av iPhone 14-serien ett tag nu, och den här veckan fick vi en uppsättning dummy-enheter för att se designuppdateringarna själva. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. För det ligger mycket pengar i att ha ett ärende…

Apples Craig Federighi förklarar ytterligare varför Stage Manager endast är för M1 iPads

Efter WWDC keynote förra veckan talade Apples programvaruteknikchef Craig Federighi med TechCrunchs Matthew Panzarino om den nya Stage Manager-funktionen för iPad och Mac. Han utvecklade särskilt att Stage Manager är begränsad till M1 iPads. På iPad låter Stage Manager användare ändra storlek på appar till överlappande fönster för en förbättrad multitasking-upplevelse. Scenchef också…

Apple förklarar varför Stage Manager är begränsad till M1 iPads i nytt uttalande

En av iPadOS 16s nyckelnyheter är Stage Manager, som låter användare ändra storlek på appar till överlappande fönster för en förbättrad multitasking-upplevelse. Stage Manager har också fullt stöd för en extern skärm, vilket gör att användare kan arbeta med upp till fyra appar på iPad och upp till fyra appar på den externa skärmen samtidigt. Till vissa användares besvikelse är Stage Manager begränsad till iPad …

Praktiskt med macOS Ventura

Apple presenterade på måndagen macOS Ventura, den senaste versionen av operativsystemet som körs på Mac. MacOS Ventura kommer att släppas i höst och är för närvarande tillgängligt för utvecklare, så vi tänkte att vi skulle ta en djupdykning för att visa MacRumors-läsare alla nya funktioner som finns i uppdateringen. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Vår senaste YouTube-videos höjdpunkter…

10 år sedan idag: Apple tillkännager första MacBook Pro med en Retina-skärm

Idag är det 10 år sedan Apple tillkännagav den första MacBook Pro-modellen med en Retina-skärm med högre upplösning. 15-tums Retina MacBook Pro introducerades vid WWDC 2012 och introducerade en mycket tunnare design jämfört med den tidigare modellen, eftersom Apple tog bort den inbyggda Ethernet-porten, FireWire-porten och CD/DVD-enheten. Den bärbara datorn var fortfarande utrustad med två Thunderbolt-portar, två…

Gurman: Nya iPad Pro-modeller med M2-chip och trådlös laddning till premiär i september eller oktober

Trots rapporter om att Apple arbetar på en ny formfaktor iPad Pro som ska släppas i början av 2023, avser Apple fortfarande att uppdatera sina befintliga 11-tums och 12,9-tums iPad Pro-modeller senare i år, baserat på kommentarer från den välkopplade Bloomberg-journalisten Mark Gurman. Förra veckan hävdade Ross Young, analytiker för Display Supply Chain Consultants (DSCC) att Apple håller på att utveckla en ny formfaktor 14,1-tums iPad…