Mikolas saknar no-hitter och "det stinker lite"

Mikolas saknar no-hitter och “det stinker lite”

St. Louis Cardinals högerhänt Miles Mikolas föll ett slag under en no-hitter mot Pittsburgh Pirates när Cal Mitchell dubblade med två outs i den nionde inningen tisdag kväll.

Mitchell körde en 2-2 curveball strax över huvudet på Gold Gloves mittfältare Harrison Bader. Bollen studsade på varningsbanan 383 fot från hemmaplanet och över muren i mitten direkt för en grundregeldubbel.

“Kurvebollen hade varit ganska bra hela dagen, och jag kanske försökte störta den bara lite”, sa Mikolas om träffen under sin intervju på planen efter matchen. “Jag lämnade det lite uppe. Killen satte ett riktigt bra slag på det. Den där fortsatte bara.”

Träffen kom på den 129:e planen från Mikolas — de flesta i majors den här säsongen och 14 fler än hans tidigare högsta karriär som sattes den 29 maj mot Milwaukee Brewers. Han lyftes direkt efter det för Packy Naughtonsom stängde av en 9-1-seger över Pirates i den andra matchen av en dubbelheader.

“Jag är i mitt livs bästa form, så det är inga problem för mig. Det är vad nybörjare tränar för hela året”, sa Mikolas om att toppa 100 platser. “Att gå distansen är alltid målet.”

Efter Mitchell-dubbeln stod Mikolas på baksidan av kullen och tittade upp mot himlen när St. Louis-managern Oliver Marmol gick ut ur dugouten för att ersätta honom. Mikolas fick stående ovationer när han lämnade. Han gick iväg med huvudet nedåt, men tittade upp mot folkmassan när han närmade sig de utgravda trappstegen och till slut lutade han på mössan.

“Alla i den där dugouten ville det riktigt illa för honom,” sa Marmol om Mikolas, som har kämpat mot skador under hela sin karriär. “Det finns mycket uthållighet i den historien. Att se honom göra vad han gör i år, det säger mycket om hans karaktär.”

Mikolas slog ut sex och gick ett. Pittsburgh registrerade en oförtjänt löpning i den fjärde för att göra 7-1 när Bryan Reynolds gjorde mål på Daniel Vogelbachs groundout. Reynolds ledde av inningen och nådde andra basen när han lämnade fältaren Juan Yepez spelade fel en fluga för ett misstag. Reynolds avancerade till trean på en groundout.

Cardinals andra baseman Nolan Gorman gjorde ett dykstopp i den fjärde och ett kast från mitten av diamanten i den sjätte för att förhindra blivande träffar.

Mikolas jobbade en 1-2-3 sjua med hjälp av en fin fångst av Bader vid mittfältsstängslet på Jack Suwinskis enhet. Pittsburgh gick också ner i ordning i åttondelen.

“Det stinker lite att inte avsluta det där. Jag menar, jag har ingen ännu, och jag har vänner som har en. Det hade varit trevligt att gå med i det samtalet,” sa Mikolas om en no-hitter. “Men jag kan inte säga tillräckligt om vårt försvar. Vi var överallt där vi behövde vara och gjorde fantastiska spel hela matchen. Jag känner att jag svikit dem efter allt det försvaret jag fick.”

Den senaste no-hitteren för Cardinals kastades av rookien Bud Smith i en 4-0-seger över San Diego Padres den 3 september 2001. Nästan 21 år senare var Mikolas i rampljuset av en liknande anledning, även om han njöt inte av den tysta behandlingen han fick.

“Jag gillar det inte,” sa han. “Jag försöker alltid prata med folk under matchen. Och det stinker lite när ingen vill prata med mig.”

Mikolas försökte sig på den tredje no-hitteren i majors denna säsong. Tylor Megill och fyra New York Mets relievers kombinerade för en 29 april mot Philadelphia Phillies. Los Angeles Angels rookie Reid Detmers kastade en mot Tampa Bay Rays den 10 maj.

St. Louis vann inledningen av day-night doubleheader med 3-1. Cardinals har vunnit tre raka, är 10 matcher över .500 (37-27) och är 2,5 matcher framför planen i National League Central.

“Det är att vinna baseball. De här killarna är på alla sidor av saken och spelar riktigt bra baseboll,” sa Marmol. “Det händer så många småsaker som är imponerande.”

Pittsburgh har förlorat nio raka.

Associated Press bidrog till denna rapport.

.
#Mikolas #saknar #nohitter #och #det #stinker #lite

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *