Nu kan du berätta om dina vänners liv som Morgan Freeman med förstärkt röst

Nu kan du berätta om dina vänners liv som Morgan Freeman med förstärkt röst

Voicemod-appen inklusive betas för AI 9000, Alice, Astronaut och mer.

Voicemod-appen innehåller nu röster för grova uppskattningar av Morgan Freeman, HAL-9000 och mer.
Skärmdump: Voicemod

Jag ville se hur lik jag kunde vara HAL-9000 i min egen, trasiga tolkning av låten Daisy Bell. Det visar sig, jag låter faktiskt bättre som den vaga approximationen av den dementa artificiella intelligensen från 2001: A Space Odyssey än antingen HAL:s skådespelare Douglas Rain eller min normala, mänskliga röst.

Det spanska företaget Voicemod avslöjade sin nya betaprodukt för AI Voices på onsdagen som marknadsför att den använder AI för att ändra rösten samtidigt som böjning, känsla och takt bibehålls. Appen låter användare återskapa en Pingvinernas mars-liknande berättarröst av deras kollegor som vaggar till badrummet i Guds själv röst (AKA, Morgan Freeman, den enda fiktiva president som skulle få min röst). Appen har också en röst för en generisk man eller kvinna, tillsammans med mer besynnerliga röster för att få dig att låta som HAL-9000 eller som att ditt tal sprakar in över en astronauts eller flygpilots radio.

Din körsträcka kan variera för tal-till-tal-ljudtransformation. Baserat på våra tester, ju bättre kvalitet mikrofon du använder, desto mer exakt blir ditt ljud. Det är vanligt nog för den här typen av appar. Vissa av rösterna verkade mer naturliga än andra. “Morgan” lät något avstängt och träffade inte den berömda berättaren och skådespelarens perfekta böjningar. Även om de båda är roliga, finns det inget bland astronauternas eller pilotens röster som verkligen skulle övertyga varken det amerikanska flygvapnet eller NASA om att du kommer in för en plötslig, oväntad landning. Ändå kan tekniken vara bra för att trolla dina vänner i röstchatt eller göra för en mer effektiv bordsrollsession.

AI Voices Beta – Prova AI Voice Changer

De Voicemod appen är endast för PC, även om företaget sa att den arbetar på en Mac-version. Den 24-timmars betatestversionen är tillgänglig från företagets webbplats efter att ha fyllts i ett åtkomstformulär.

I en släpp Voicemod tillkännagav den nya funktionen och sa att tekniken är särskilt användbar för streamers, innehållsskapare, rollspelare eller till och med för människor i transgemenskapen som försöker uttrycka sig online. Företaget citerade streamer och esportscoach/arrangör Kairi Caitlynsom sa att ytterligare utveckling av AI-röster kan vara en fördel för “personer som jag i transgemenskapen.”

Det betyder att de maskulina “Bob” och feminina “Alice” rösterna är kanske de mest intressanta och potentiellt följdriktiga för människor som försöker uttrycka sin identitet när de dyker upp online. Övrig startups arbetar också med AI-teknik som underlättar transgemenskapen online. Många av dessa företag, inklusive Voicemod, hänvisar till oklar “metavers” när man beskriver hur denna teknik kan användas för att skapa personliga avatarer. Lika mycket som företag som Meta vill låta dig återskapa dig själv i en virtuell värld skulle andra föredra att uttrycka sitt inre när de skapar online-personas.

VD och medgrundare Jaime Bosch skrev att tekniken “möjliggör en tidigare omöjlig nivå av anpassning i ljuduttryck online och i metaversen.” I ett uttalande till Gizmodo sa Bosch att de vill stödja hela listan av trans-, ickebinära, könsflytande och könsqueeranvändare för att “bättre ge dem möjlighet att bygga sina egna unika ljudidentiteter.”

Baksidan av denna teknik är risken för missbruk. Uppkomsten av deepfake teknik har några i politisk och tech berörda världar, även om deepfakes fortfarande har det en lång väg att gå om de vill vara mer effektiva än gammaldags desinformation på nätet. Dessa senaste tal-till-tal-system kommer sannolikt inte att lura de flesta människor, men till och med Voicemod insåg att säkerhet är ett problem. Bosch sa att de arbetar med system för att identifiera om någon använder en syntetisk röst.

.
#kan #berätta #dina #vänners #liv #som #Morgan #Freeman #med #förstärkt #röst

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *