Om Tatis måste sitta, ger Padres honom något att titta på

Om Tatis måste sitta, ger Padres honom något att titta på

CHICAGO — Det var mitten av mars, och Manny Machado hade precis lärt sig att hans lagkamrat och kollega Padres hörnsten Fernando Tatis Jr. var inställd på att missa betydande tid på grund av en fraktur i hans vänstra handled.

Machado, till och med köl som alltid, gjorde en förutsägelse:

“När han sätter på sig den uniformen kommer vi att vara i en bra situation. På ett bra ställe att välkomna honom. Du vinner inget mästerskap under de tre första månaderna av säsongen. Du kan sätta dig själv i en riktigt bra position… Det är vad vi ska försöka göra.”

Och pojke, gör de det.

På tisdagseftermiddagen meddelade Padres att Tatis fortfarande inte har godkänts för att återuppta att svinga en fladdermus, efter den senaste omgången av avbildning av hans sjuka handled. På tisdagskvällen vann de en annan match utan honom – en come-from-behind 12-5 seger över Cubs på Wrigley Field.

“Varje kille drar i repet i samma riktning”, sa andra baseman Jake Cronenworth, som notched sin andra raka tre-hit natt. “Förhoppningsvis får vi [Tatis] tillbaka snart, och han kan ge oss en liten gnista. Men killarna spelar riktigt bra just nu, och vi fortsätter bara att bygga varje kväll av det vi gör.”

När Machado gjorde sin förutsägelse för tre månader sedan verkade det lite optimistiskt. Detta var ett lag som kom efter en säsong med 79 vinster och förlorade sin bästa spelare från föregående år, i en av de tuffaste divisionerna inom baseboll. Och ändå, med segern på tisdagen, förblev Padres i en virtuell oavgjord första plats med Dodgers.

“Det har varit svårt att vara vid sidan av,” sa Tatis, som tränade på planen innan matchen. “Men jag är bara stolt över mitt lag. Vi är ett av de bästa lagen i baseboll utan mig.”

I en annan tid och plats skulle nyheten om en försening i Tatis tillfrisknande ha känts organisatoriskt förkrossande. Tatis är Padres framstående superstjärna, en av de mest spännande spelarna i hela sporten.

Men Machado var skarpsinnig i sin bedömning av Tatis skada i mars, även när resten av basebollvärlden verkade ha panik. Padres skulle inte vinna någon slutspelsserie i mitten av juni. De kunde bara sätta sig i en solid position för Tatis återkomst, när det än skulle vara.

Vi har fortfarande inget svar. Men frågan verkar plötsligt mycket mindre pressande.

“Vi förväntar oss att få honom tillbaka – det är bara en fråga om när,” sa Padres president för baseballverksamheten AJ Preller tidigare på eftermiddagen. “Jag tror inte att det förändras som “Hej, vi måste göra något ur en förteckningssynpunkt.” Killarna, de har spelat bra och vi hittar många sätt att vinna matcher.”

För det mesta var det pitching och försvar som bar San Diego under Tatis långvariga frånvaro. Men i tisdags visade förseelsen vad den kan. Vänsterhänt Sean Manaea lämnade efter fyra plus omgångar, hans kortaste start på säsongen. Padres, som ännu inte hade övervunnit ett underskott på mer än tre runs, kom rytande tillbaka.

Luke Voit homerade, dubblade och körde i fem åk. Jorge Alfaro homered också, och var en av sex Padres med flera träffar. För andra natten i rad kastade Padres sig mot en trött Cubs-tjurpenna efter att ha gjort en enda poäng mot sin starter.

“Vi tror bara på varandra,” mittfältaren Trent Grisham sa. “Det är en ansamling av många saker, men det handlar om: Vi tror att vi är med i varje match. Vi vet att vår pitching-personal har fattat oss. Sedan har vi nio försök.”

Bland Padres-starterna var det bara Machado som blev träfflös. Cubs mittfältaren Christopher Morel rånade Machado med en lysande dykfångst i den nionde, och höll Machado en träff borta från sin milstolpe 1 500:e karriärsträff.

I Tatis frånvaro har Machado varit den stabila kraft som Padres behövde vara. Han satte MVP-kalibernummer medan resten av offensiven kämpade. Nu har resten av den gruppen – Voit och Cronenworth i synnerhet – börjat bära sin tyngd.

Så vad händer härnäst? Så småningom kommer Padres att lägga till Tatis, en av sportens mest effektfulla spelare på en position där de inte har fått mycket produktion den här säsongen. De är redan ett lag på första plats, med den bästa starten på 63 matcher i franchisehistorien. Är det möjligt att de kan bli ännu bättre?

“Vi har fortfarande förstärkningar som kommer,” sa Grisham. “Vi har många killar som är hungriga och många killar som tror på varandra. Vem vet vart det kan ta oss?”

.
#Tatis #måste #sitta #ger #Padres #honom #något #att #titta #på

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *