The Sixers have tested the market on several players in advance of the NBA draft and free agency, including Tobias Harris, Matisse Thybulle and others.

Sexare som mäter handelsintresset för Tobias Harris, Matisse Thybulle och andra, säger källor

76ers försöker få saker på plats inför NBA-draften den 23 juni och free agency.

Flera ligakällor har sagt att laget mäter lagens intresse för Tobias Harris, Matisse Thybulle, Furkan Korkmaz och Shake Milton, förutom potentiella handelspartner för Danny Green och val nr 23.

Sixers försöker mäta marknaden för att se vad de kan få för spelarna och draftvalet, sa en källa. Detta tillvägagångssätt är en del av deras ansträngningar att sammanställa information och se vilka affärer som kan fungera när det är dags att göra en affär.

Sixers inser att deras nuvarande spellista inte är lämpad för att vinna ett NBA-mästerskap. De är fast beslutna att uppgradera den med etablerade spelare som kan hjälpa till att driva dem.

Harris, Thybulle, Milton, Korkmaz, Green och draftvalet är de bästa tillgängliga handelstillgångarna, med teamet fokuserat på att behålla Joel Embiid och Tyrese Maxey. James Harden, vars aktie har minskat, har tidigare sagt att han tänker göra det hämta hans $47,3 miljoner option till nästa säsong.

” LÄS MER: Att handla med Danny Green och val nr 23 kan hjälpa Sixers ansträngningar att kämpa nästa säsong

Harris har två år och 76,9 miljoner dollar kvar på det femåriga, 180 miljoner dollar kontrakt han undertecknade den 10 juli 2019.

Sixers har offentligt sagt att de kommer att ta tillbaka sin kärna av spelare, inklusive Harris. Men privat försöker laget återigen se vad marknaden är för sin fjärde ledande målskytt bakom Embiid, Harden och Maxey.

Sixers har utan framgång försökt byta Harris tidigare, eftersom han i vissa fall inkluderades i ett paket med Ben Simmons före handelns deadline i februari. Sixers skickade så småningom Seth Curry, Andre Drummond och två första val tillsammans med Simmons till Brooklyn Nets för Harden och Paul Millsap.

Sixers skulle älska att skaffa en tredje stjärna för att spela tillsammans med de fleråriga All-Stars Embiid och Harden. En handel skulle också tillåta Harris att vara mer involverad i ett lags spelplan. Han har varit det tredje eller fjärde alternativet under sin Sixers-period.

Harris kontrakt är det bästa sättet att underlätta den typ av flytt som skulle ge ytterligare en spelare med maximal lön till ett Sixers-lag som är över lönetaket. Men Sixers måste hitta ett lag som är villigt att ta på sig hans lön. Sixers kanske också måste inkludera tillgångar, kanske genom ett tredje lag, för att locka en trupp med ledigt utrymme för lönetak att ta sig an Harris affär.

Thybulle ansågs oberörbar före förra säsongens deadline för handel. Sixers vägran att byta honom var ett litet uppehåll i handeln med Nets för Harden.

Thybulle, på väg in på sitt fjärde år, är dock ett tvåfaldigt andralag i All-Defensive-val men har inte utvecklats offensivt i den takt Sixers skulle önska. I slutspelet lämnades Thybulle vidöppen för ett skott ibland medan hans försvarare strövade runt eller dubbellagde en annan spelare. Han missade också betydande tid i Sixers första omgångsserie mot Raptors eftersom han är ovaccinerad.

” LÄS MER: Sixers har inte hanterat sin tredje stjärna ordentligt. Tobias Harris är det senaste exemplet.

Men denna lågsäsong markerar den första där Thybulle kan fokusera på att förbättra sitt offensiva spel. Han kunde inte göra det under pandemisk lockdown efter sin rookiesäsong. Sedan tillbringade han förra sommaren med det australiensiska herrlaget i basket och vann en bronsmedalj i OS i Tokyo.

Lagpresidenten Daryl Morey sägs dock vara ett fan av Thybulle, som är på väg in i det sista året av sitt rookieavtal. Thybulle tränar också med Sixers kompetensutvecklingscoacher i Arizona. Han kommer att vara berättigad till en femårig, $186 miljoner förlängning i sommar. Även om det är osannolikt att han kommer att få den förlängningen, är hans status med laget något att vara uppmärksam på.

Sixers har en klubboption på 1,9 miljoner dollar på Milton för nästa säsong. Och det rapporterades i onsdags av HoopsHype.com att Sixers verkligen skulle välja det alternativet. Innan dess fanns det en tro runt ligan att Sixers inte skulle ta upp Miltons alternativ.

Det skulle vara vettigt att ta tillbaka Milton så att Sixers kan paketera honom i en byte efter att draften är över och på väg in i free agency. Om de inte tar till sig det alternativet måste de byta honom senast den 1 juli, vilket innebär att deras förhandlingsstyrka skulle vara nästan noll, för varför skulle ett lag byta mot en spelare som skulle kunna ösas in som en obegränsad fri agent den 1 juli ?

Milton och Georges Niang var Sixers bästa reserver den gångna säsongen. Men Milton är inte en ren point guard. Han trivs som en bolldominant poängvakt, och Sixers har redan bollhanterare i Harden och Maxey. Som ett resultat kanske Milton inte passade framåt, även om han var deras mest effektiva spelare i Game 6-förlusten mot Miami Heat i Eastern Conference-slutspelsserien som avslutade deras säsong.

Milton och Korkmaz fick sina minuter kortade efter att Sixers förvärvade Harden vid deadline i februari.

Korkmaz är på väg in i de sista två åren av sitt avtal efter att ha kommit efter den sämsta trepoängssäsongen (28,9 %) av sin karriär.

” LÄS MER: Kommer Sixers att byta ut sitt draftval i första omgången? I vilket scenario som helst måste de nästan.

Källor har sagt att Indiana Pacers var ett av lagen som frågade om Korkmaz innan förra säsongens deadline för handel. Tron på den tiden var att en förändring av landskapet kan hjälpa den fyraåriga vingen att starta sin karriär.

Nu säger källor att han är en del av gruppen av spelare som Sixers lägger ut känselrör på för att testa marknaden.

.
#Sexare #som #mäter #handelsintresset #för #Tobias #Harris #Matisse #Thybulle #och #andra #säger #källor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *