Med iOS 16, introducerade Apple en nyfiken ny funktion som är ungefär som instant Photoshop, eftersom du kan använda den för att dra ut motivet ur vilken bild eller foto som helst, klistra in det i ett annat foto eller använda det som ett klistermärke i appen Meddelanden. Det är snyggt nog att vi tänkte visa upp det i vår senaste YouTube-video.

Apple kallar den här funktionen “Lyft motiv från bakgrunden” och den är en del av funktionerna Visual Look Up. För att använda den trycker du bara länge på valfri bild och sedan kan du dra ut den till en annan app eller kopiera den.

Det fungerar i FotonSkärmdump, Quick Look, Safari och till och med videor, och det är tillgängligt på iPhone, iPadoch Mac. Det finns inte så mycket praktisk användning för det, men det är verkligen imponerande och roligt att använda. Se till att kolla in vår video för att se den i aktion.

Relaterade berättelser

iOS 16 låter dig isolera, kopiera och dela motiv i foton

Med hjälp av avancerad maskininlärning låter iOS 16 användare extrahera ett ämne från ett foto och sedan dra och släpp det som ett foto över systemet för att använda i meddelanden, anteckningar, e-post och mer. Funktionen fungerar inte bara i Foton utan även i skärmdumpar och Quick Look. I appen Foton håller du bara ned ett foto i några sekunder tills du ser ett vitt sken runt motivet. Du kan…

Video: Här är en titt på alla nya iOS 16-funktioner

Apple introducerade i går iOS 16, den senaste versionen av operativsystemet som är designat för att köras på iPhone. iOS 16 har ett överväldigande antal ändringar, så vi tänkte göra en översikt för att visa MacRumors-läsare alla nya funktioner som de kan se fram emot när uppdateringen kommer ut i höst. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Du vill titta på…

Video: Testar MagFlotts magnetiska iPad-stativ

Om du har letat efter ett iPad-stativ som kan förvandla din iPad från en surfplatta till ett alternativ för stationär dator, har MacRumors videograf Dan Barbera en rekommendation till dig. I sin senaste YouTube-video kollar Dan på MagFlott Magnetic iPad Stand från CharJenPro. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Prissatt till $129, MagFlott är robust, attraktiv och har lutning…

iOS 16 inkluderar funktionen Kopiera och klistra in för fotoredigering

iOS 16 Photos-appen lägger till en ny redigeringsfunktion som är utformad för att låta dig kopiera dina redigeringar från ett foto och klistra in dem på ett annat foto, vilket är användbart om du har flera foton som du vill redigera på samma sätt. För att använda funktionen kan du tillämpa dina redigeringar på en bild och sedan trycka på ikonen med tre prickar i det övre högra hörnet, som är nytt i iOS 16. Härifrån kan du trycka på…

Praktiskt med macOS Ventura

Apple presenterade på måndagen macOS Ventura, den senaste versionen av operativsystemet som körs på Mac. MacOS Ventura, som kommer ut i höst, är för närvarande tillgängligt för utvecklare, så vi tänkte att vi skulle ta en djupdykning för att visa MacRumors-läsare alla nya funktioner som finns i uppdateringen. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Vår senaste YouTube-videos höjdpunkter…

YouTube lägger till funktionen “Mest omspelade” för att identifiera de mest populära delarna av videor

YouTube har lagt till en ny uppspelningsfunktion till sin webbspelare och mobilappar som hjälper användare att identifiera de mest återspelade delarna av en video de tittar på (via TechCrunch). Framöver visas ett grått diagram längst upp på videons förloppsindikator. “Om grafen är hög har den delen av videon spelats upp ofta”, säger YouTube. “Du kan använda grafen för att snabbt hitta och titta på…

Adobe Lightroom 5.4 Update lägger till möjlighet att redigera video, nya adaptiva förinställningar och maskalternativ

Adobe uppdaterade idag sina Lightroom-appar för Mac och iOS, vilket ger en uppsättning nya bildredigeringsfunktioner samt möjligheten att redigera video för första gången. Med lanseringen av version 5.4 för Mac och 7.4 för iOS, låter Lightroom dig nu redigera videor med samma kontroller som används för foton. Du kan trimma videor, justera färg och exponering och använda förinställningar optimerade för video. …

Video: Kolla in de 5 bästa iPadOS 16-funktionerna

iPadOS 16, Apples operativsystem som körs på iPad, får nästan alla fantastiska funktioner som kommer till iOS 16, men det finns även iPad-specifika tillägg som gör iPad mer Mac-liknande än någonsin. I vår senaste YouTube-video visar vi upp de fem bästa funktionerna som kommer till iPad i höst. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Stage Manager – Stage Manager…

Populära berättelser

Praktiskt med iPhone 14-modeller som visar nya storlekar och uppdateringar av kameradesign

Inför lanseringen av nya iPhone-modeller skapar fodraltillverkare ofta dummy-modeller baserat på läckta scheman och specifikationer. Vi har känt till designen av iPhone 14-serien ett tag nu, och den här veckan fick vi en uppsättning dummy-enheter för att se designuppdateringarna själva. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. För det ligger mycket pengar i att ha ett ärende…

Apples Craig Federighi förklarar ytterligare varför Stage Manager endast är för M1 iPads

Efter WWDC keynote förra veckan talade Apples programvaruteknikchef Craig Federighi med TechCrunchs Matthew Panzarino om den nya Stage Manager-funktionen för iPad och Mac. Han utvecklade särskilt att Stage Manager är begränsad till M1 iPads. På iPad låter Stage Manager användare ändra storlek på appar till överlappande fönster för en förbättrad multitasking-upplevelse. Scenchef också…

Apple testade Stage Manager på iPads utan M1-chip och var inte nöjd

När fler intervjuer efter WWDC med Apples programvaruteknikchef Craig Federighi dyker upp, fortsätter vi att lära oss mer om Apples resonemang bakom iPadOS nya Stage Manager-funktion som är begränsad till iPads med M1-chippet. Den senaste intervjun publicerades av Forbes-bidragsgivaren David Phelan, som frågade Federighi om Apple försökte få Stage Manager att fungera med iPad-modeller utan…

Uppdaterad lågkostnads-iPad sägs ha större skärm, A14-chip, USB-C och 5G

Apple arbetar på en uppdatering av den billiga instegs-iPad, som kommer att utöka enhetens funktioner. Enligt 9to5Mac kommer Apples 10:e generationens iPad att innehålla flera uppdateringar som kommer att föra den i linje med resten av iPad-sortimentet. 2022 iPad sägs ha en USB-C-port istället för en Lightning-port, vilket skulle utöka USB-C över hela iPad-sortimentet. iPad Air,…

Läckta riktmärken bekräftar att M2-chipet är upp till 20 % snabbare än M1

Apples nya M2-chip är upp till 20 procent snabbare än M1-chippet när det kommer till multi-core prestanda, enligt läckta M2-riktmärken från den kommande 13-tums MacBook Pro som upptäcktes på Geekbench idag. M2, som körs på 3,49 GHz jämfört med 3,2 GHz för M1, fick en enkärnig poäng på 1919, vilket är ungefär 12 procent snabbare än 1707 singelkärniga poäng för M1…

Gurman: Nya iPad Pro-modeller med M2-chip och trådlös laddning till premiär i september eller oktober

Trots rapporter om att Apple arbetar på en ny formfaktor iPad Pro som ska släppas i början av 2023, avser Apple fortfarande att uppdatera sina befintliga 11-tums och 12,9-tums iPad Pro-modeller senare i år, baserat på kommentarer från den välkopplade Bloomberg-journalisten Mark Gurman. Förra veckan hävdade Ross Young, analytiker för Display Supply Chain Consultants (DSCC) att Apple håller på att utveckla en ny formfaktor 14,1-tums iPad…

Apple tillkännager 13-tums MacBook Pro med M2-chip tillgänglig att beställa över hela världen från och med den 17 juni

Apple meddelade idag att den nya 13-tums MacBook Pro utrustad med M2-chipet kommer att vara tillgänglig att beställa över hela världen från och med fredagen den 17 juni kl. 05.00 Pacific Time. Apple sa att leveranser till kunder och tillgänglighet i butik kommer att börja fredagen den 24 juni. Apple hade tidigare sagt att den nya 13-tums MacBook Pro skulle vara tillgänglig i juli, så beställningarna går före schemat. Kunderna kommer…