Asus instegsnivå ROG Zephyrus G14 är den man ska köpa

Asus instegsnivå ROG Zephyrus G14 är den man ska köpa

Hängiven Verge läsarna kommer ihåg att jag var det inte det största fansen av den senaste ROG Zephyrus G14. Modellen vi fick hade många fantastiska saker med sig – Asus hade förbättrat bildförhållandet, lagt till en webbkamera, förstorat pekplattan och fixat i princip alla andra klagomål jag hade om G14 från det förflutna.

Men enheten jag hade för granskning var den översta SKU:n, och den var alldeles för dyr.

Specifikt var Radeon RX 6800S / Ryzen 9 6900HS-modellen jag fick prissatt till $2 499,99. Det placerade den i samma priskategori som några av marknadens mest premium 15-tums spelriggar, inklusive Razer’s Blade 15 Advanced — och långt över priset på större och bättre presterande G15. Det var ingen bra affär. Men jag noterade i recensionen att Asus hade för avsikt att sälja billigare modeller av G14 och att dessa modeller, om de producerade liknande bildhastigheter, kan vara fenomenala köp.

Nåväl, jag har äntligen fått tag på en av de billigare modellerna. Jag skriver det här just nu på a $1 649,99 modell av Zephyrus G14 som har samma Ryzen 9 6900HS-processor men byter ut den 6800S GPU:n mot en något mindre kraftfull 6700S. Jag har starkt misstänkt i månader att den här konfigurationen skulle ge mycket liknande prestanda som dess motsvarighet på $2 499,99.

Och gott folk, den misstanken har visat sig vara korrekt. Skillnaden i bildhastigheter, även om den finns kvar, är inget värt att betala för. 6700S-modellens batteritid är bättre. Den är tunnare och lättare. Det enda den saknar, som 6800S har, är en snygg animerad ljusdisplay på locket. Ljusskärmen är väldigt cool, och du kan gå vidare och betala $850 extra för den om du vill, men jag kommer att säga att de flesta borde få modellen $1,6499.99 istället. Det är hands-down en bättre affär.

Tangentbordet på Asus ROG Zephyrus G14 sett från ovan på en blå bordsskiva

Detta är fortfarande ett av mina favorittangentbord på marknaden.

För allt relaterat till G14:s chassi, se recensionen av 6800S G14 som jag publicerade i februari. Där beskrev jag tangentbordet, pekplattan, webbkameran, skärmen och andra design- och hårdvaruaspekter. De är alla desamma på 6700S-modellen, så jag kommer bara att diskutera prestandaskillnaderna här.

Asus ROG Zephyrus G14 placerad platt på en blå bordsskiva.

Du kan lägga den platt, om det finns någon anledning till att du skulle vilja göra det.

Den billigare G14 hade i genomsnitt 189 fps på Counter-Strike: Global Offensive vid maximala inställningar och inbyggd (2560 x 1600) upplösning. Den tidigare modellen hade i genomsnitt 202 fps. Denna skillnad kommer inte att märkas för någon som använder dessa maskiner eftersom den högsta uppdateringsfrekvensen som G14:s 120Hz-skärm kan visa är 120fps.

Du kan se en inverkan på andra titlar – men inte en som är värd $850. 6700S hade lite problem med ray tracing, vilket nästan halverade bildhastigheten – men det var precis vad vi såg från 6800S också. Den billigare modellen hade i genomsnitt 63fps med ray tracing av och 32fps med ray tracing maxad, där den äldre modellen hade 70fps respektive 37fps. Som sagt, liten potatis.

Och igen Red Dead Redemption 2 med alla skjutreglage manuellt maxade, den billigare modellen hade i snitt 45fps där den dyrare SKU:n var i snitt 49fps. Jag lovar att fyra ramar inte kommer att påverka ditt liv på något sätt.

Fläktljud och värme liknade det jag observerade från 6800S-modellen, vilket vill säga att de var bra. Brus var inte särskilt irriterande under spelandet och hindrade inte spelljudet; När jag satte enheten på Silent-profilen för allmänt arbete blev den verkligen tyst. Även under en anständig arbetsbelastning som inkluderade en extern skärm var det aldrig mer än lite värme på tangentbordet. Handledsstöden var varma under spelandet men inte riktigt obehagligt.

Locket på en stängd Asus ROG Zephryus G14 sett från ovan på en blå bordsskiva.

Inga läckra lampor här men ändå en snygg lockdesign.

Botten av Asus ROG Zephyrus G14 sett från ovan på en blå bordsskiva.

Ventilerna gör sitt jobb.

Där jag såg någon skillnad var batteritiden. 6700S-modellen hade i genomsnitt åtta timmar och 55 minuters allmän användning vid medium ljusstyrka, en hel timme över 6800S. Detta mått sätter G14 tillbaka på kartan som en av de senaste årens mest hållbara spelbärbara datorer. Spelbatteriet visade inte riktigt samma förbättring. Jag fick 46 minuter Red Dead Redemption 2 spela med cirka 39 minuters spelbar tid, medan jag tog 54 och 46 minuter av den dyrare enheten, men spelbatteritiden är svår att dra slutsatser från. Laddningstiden var exakt densamma: 60 procent på 41 minuter.

Den andra skillnaden mellan denna modell och 6800S är storleken. Den är något lättare (3,64 pund till 6800S:s 3,79 pund) och tunnare (0,73 tum till 0,77 tum). Detta är uppenbarligen inte den största skillnaden i världen, och det är en ganska lätt spelbärbar dator i alla fall. Men det är ytterligare en liten fördel med den billigare modellen. Det är så mycket lättare än Razer Blade 14 och det är mycket mer kompakt än större maskiner som kan leverera dessa bildhastigheter. Jag tog med den här enheten på en internationell resa och älskade hur lätt den var i en annars packad ryggsäck.

Så Zephyrus G14 är återigen en av de bättre spelbärbara datorerna du kan köpa. Du kan bara gå vidare och köpa den här 6700S-modellen såvida du inte verkligen gillar ganska animerade lampor. Denna modell är priskonkurrenskraftig med premiumsfären på ett sätt som den animerade ljusmodellen inte är: den närmaste Razer Blade 14 skulle kosta $2 599,99 ($950 mer, dock med en högre uppdateringsfrekvens) och en jämförbar Alienware X14 (med en lägre upplösning) skulle vara $1,949. Och den underskrider mycket större konkurrenter: Blade 15 Advanced med en RTX 3070 Ti är för närvarande listad för $2 999,99 ($950 mer) som är RTX 3070 Ti Blade 15 Base (med lägre upplösning).

Och det är inte ens med tanke på de andra fördelarna som G14 har jämfört med stora delar av konkurrenterna, inklusive dess lätta chassi, kategori-toppande tangentbord och (särskilt) 16:10-skärm. Priset på $1 649,99 gör det mycket lättare (och mer försvarligt) att uppskatta de verkliga innovationerna som Asus har gjort och fortsätter att göra i detta utrymme.

#Asus #instegsnivå #ROG #Zephyrus #G14 #är #den #man #ska #köpa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *