Avalanche vs. Lightning-resultat: Colorado tar ledningen med 1-0 i serie efter övertidsmatchvinnare från Burakovsky

Avalanche vs. Lightning-resultat: Colorado tar ledningen med 1-0 i serie efter övertidsmatchvinnare från Burakovsky

Det tog övertid, men Colorado Avalanche har en serieledning med 1-0 i Stanley Cup-finalen efter en spännande match 1-avslutning. Andre Burakovsky spelade hjälte för Avalanche genom att näta in matchvinnaren, och avslutade en stark insats av hans lag på hemmaisen.

Avs kom ut med håret i brand i den första perioden, när de hoppade ut till en 3-1-ledning och satte Bolts på hälarna. Tampa Bay, ett av de mest balanserade lagen i NHL, slog tillbaka i den andra perioden och gjorde två mål på bara 48 sekunder från Ondrej Palat och Mikhail Sergachev.

Colorado dominerade den tredje perioden grundligt, men Andrei Vasilevskiy hjälpte Tampa Bay att undkomma reglering och komma till övertid. Blixten kunde dock inte överleva störtfloden från Avs mycket längre. Efter en dålig omsättning av Lightning-försvararen Victor Hedman, gled Valeri Nichuskin Burakovsky ett vackert foder, och han slet ett skott i en gapande bur.

Tampa Bay kommer att försöka jämna ut serien i Game 2, som är inställd på 20:00 ET på lördag kväll. Innan dess, här är några tips från Colorados Game 1-seger.

Lavinen överväldigar Lightning

Listan på lag som kan få Lightning att se ut som om de är i över huvudet är väldigt kort. Faktum är att det kanske bara är ett lag långt. Avalanche var det klart bättre laget i Game 1. Så enkelt är det.

Oavsett hur du skär den, tog Avs det till rygg mot rygg mästare i öppningsspelet. Vid fem-mot-fem genererade Colorado 2,60 förväntade mål till Tampa Bays 1,05, per Natural Stat Trick. När det kommer till speciallag hade Avalanche försprånget där också. Colorado gjorde om på ett av sina tre powerplay och fick några kvalitetschanser på de andra två. Samtidigt tystade Avs’ penalty kill-enhet en dödlig Lightning man-fördel på alla tre möjligheter. The Lightning är ett motståndskraftigt lag — du vinner inte två raka Stanley Cups utan den kvaliteten — men de behöver en mycket bättre insats i Game 2 för att få den här serien bunden på väg tillbaka till Tampa.

Oro för Kuemper

Från siffrorna som anges ovan, såväl som det totala antalet skott, skulle man kunna tro att Colorado sprang Tampa Bay ut ur byggnaden. Istället behövde Avs övertid, och en studs åt andra hållet kunde ha satt dem i ett 1-0-hål för att starta den här serien.

Det beror på att det ena området för Colorado i det här spelet var mellan rören. Darcy Kuemper mötte bara 23 skott under tre plusperioder av hockey, och han släppte tre mål. När man tittar på de underliggande siffrorna är det ännu värre. Tampa Bay skapade bara 1,54 förväntade mål i alla lägen, vilket innebär att Kuemper lät 1,46 mål över förväntat bara i denna match. Om det inte redan var klart att Lightning har en stor fördel i netto, så är det verkligen nu. Det återstår att se hur många gånger Avs kan fortsätta övervinna underväldigande starter från sin målvakt.

Nichuskin kliver upp

Ledare i förväntade mål för Avalanche i Game 1 var inte Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen eller Cale Makar. Istället var det Nichuskin, som genererade 0,74 förväntade mål och allt detta kom vid fem mot fem.

En del av anledningen till att Avs är så dödliga är att deras djup är oöverträffat av något lag i ligan, och Nichuskin är ett bra exempel på det. Han fick sitt sjätte mål för den här eftersäsongen när han sköt ett skott genom benen på Vasilevskiy i den första perioden, och han assisterade till det matchvinnande målet genom att ha sinnesnärvaro att missa ett anständigt skott för att ge sin lagkamrat Burakovsky , en jättebra sådan. Efter att ha fallit platt i Colorados andraomgångsavslut för ett år sedan, har Nichuskin höjt sitt spel i år, och det gör Avalanche till en mycket farligare trupp.


#Avalanche #Lightningresultat #Colorado #tar #ledningen #med #serie #efter #övertidsmatchvinnare #från #Burakovsky

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *