För $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

För $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

Nice Price or No Dice VW-driven 1956 BMW Isetta

Om du någonsin har velat ha en bil som kunde skjuta hjul medan du sitter ovanpå de hjulen, då är dagens Bra pris eller inga tärningar Isetta är för dig. Låt oss se om denna vilda anpassade mikro är lika farlig för din plånbok som den troligen är för din person.

Om du är ett fan av det till synes oändliga utbudet av redundanta Spiderman-omstarter, då är du utan tvekan medveten om att bikaraktären tant May blir yngre för varje iteration. Om de fortsätter med denna praxis kommer filmskaparna inom ett par år utan tvekan att kasta ett litet barn i rollen.

En gammal moster eller stereotyp pensionär morförälder var det troliga målet för 2005 Buick LeSabre vi funderade på igår. Nu, med nästan 20 år under sitt högmidjade bälte och bara 100 000 miles på klockan, har den stora Buicken en lite bredare dragningskraft. Och, till $6 400, så gjorde det också priset. Det gav den ståtliga sedanen en solid vinst på 65 procent Nice Price.

Nu, om du har en morförälder – eller någon familjemedlem för den delen – som dyker upp i något sånt här galet VW-driven BMW Isetta 1956, då har du en ganska cool familj. Eller kanske en som är lite teknisk.

Bild för artikel med titeln På $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

På tal om galet, historien om själva Isetta är lite vild. Bubbelbilen kom att bli en av en rad små, kostnadseffektiva bilar som var avsedda att få Europa tillbaka på vägen efter andra världskriget. Den första modellen, med sin ikoniska enda framdörr och täta bakhjul, designades av det italienska industriföretaget Iso SpA, som ägdes av Renzo Rivolta. Japp, det är samma Rivolta som stod bakom de eponyma Iso Rivolta och Grifo sport- och GT-bilar, och faktiskt betyder Isetta på italienska bokstavligen “lilla Iso.” Märkligt som det var, att lilla Iso var så framgångsrik att företaget licensierade designen till andra företag utanför Italien, inklusive Tysklands BMW.

Bild för artikel med titeln På $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

Tyskarna reviderade Isetta avsevärt, ändrade strålkastarpositionen och ersatte tvåtakts skotermotorn i originalversionen med en 247cc fyrtakts singel med 12 hästkrafter. Det höjdes senare till 298ccs och 13 hästar när de tyska deplacementskatterna blev mer avslappnade.

Bild för artikel med titeln På $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

Den här fyrdubblar cylinderantalet men behåller det i landet eftersom den har en Volkswagen platt-fyra och tillhörande fyrväxlad manuell växellåda. Ignorera Facebook Marketplace påståendet att det är en automatisk. Det är ett uppenbart knep.

Motorn verkar ha dubbla portar, men det verkar som att byggaren var nöjd med att bara använda en enda kolhydrat. Mer i överensstämmelse med bilens galna estetik har motorn ett stingrigt avgassystem med vad som ser ut att vara bara ett glaspaket för en ljuddämpare och vad som utan tvekan är den mest osäkra oljefilterplaceringen av någon bil på planeten.

Naturligtvis krävde bytet av drivlinan en breddning av bakaxeln och hjulplaceringarna. Det krävde skapandet av några halvljus som också fungerar som monteringspunkter för de smala baklyktorna. Ett gulligt taklucka i tyg och den glada Kermit the Frog-lackeringen ger Isetta ett roligt utseende, liksom den främre öppningsdörren och den fällbara rattstången.

Då är det synd, att säljaren varnar för att bilen är en dödsfälla. Enligt annonsen är gasreglaget “superkänsligt” och säljaren varnar för att bilen kommer att “göra hjul på kommando.”

Bild för artikel med titeln På $14 500, är ​​denna VW-drivna 1956 BMW Isetta en mördande affär?

Det är inte nödvändigtvis en dålig sak om du gillar karnevalsturer. Frågan är förstås vem den här specialbilen är till för förutom byggaren? Du skulle då behöva fråga om någon skulle betala säljarens $14 500 och be om privilegiet att ta över besittningen av den? Innan du går ner i det där kaninhålet bör det noteras att annonsen inte nämner bilens titel och inte heller visas den med några registreringsskyltar – eller ens en plats att montera dem. Det är bara ytterligare en av bilens outgrundliga aspekter.

Med allt detta i åtanke, vad tycker du om denna vilda bubbelbil och dess 14 500 USD begärt pris? Verkar det som ett rimligt pris att hamna i denna Isettas fälla? Eller är det priset ännu galnare än bilen?

Du bestämmer!

Facebook Marketplace ut från Caanan, Connecticut, eller gå här om annonsen försvinner.

H/T till hiimdannyganz för uppkopplingen!

Hjälp mig med NPOND. Slå mig kl rob@jalopnik.com och skicka mig ett fastpristips. Kom ihåg att inkludera ditt Kinja-handtag.

.
#För #är #denna #VWdrivna #BMW #Isetta #mördande #affär

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *