Googles Matter-uppdatering för Nest Hub Max kommer att bryta den direkta Nest x Yale Lock-integreringen

Googles Matter-uppdatering för Nest Hub Max kommer att bryta den direkta Nest x Yale Lock-integreringen

Google Nest Hub Max får en uppdatering till förbereda det för Matter-stöd (hurra!) men kommer att förlora möjligheten att ansluta direkt till Nest x Yale Lock (boo). Nästa månad kan ett “lite antal” människor hitta sig själva tillfälligt frånkopplade tills de lägger till en annan dongel (ugh), men åtminstone dongeln kommer att vara gratis (hurra igen).

Per ett inlägg på företagets Nest-gemenskapssidasäger Google:

När den här mjukvaruuppdateringen rullas ut kommer Nest Hub Max inte längre att stödja överbryggning eller räckviddsförlängning. Vid den tidpunkten kan användare vars lås är anslutna till Wi-Fi via en Nest Hub Max, eller som är utom räckhåll för sin Nest Connect eller Nest Guard, inte låsa eller låsa upp sin dörr med Nest-appen. Användare kommer fortfarande att kunna låsa och låsa upp dörren med knappsatsen på Nest x Yale Lock. Nest Detects som ligger utanför Nest Connects eller Nest Guards räckvidd kommer inte att kunna ansluta till Wi-Fi och rapportera sin status i Nest-appen.

Något sammanhang: när Nest x Yale Lock lanserades 2018 som en av de första “Klar för tråd”-enheter behövde den antingen en Nest Connect brygga (medföljer låset eller säljs separat för 70 USD) eller det numera avvecklade Nest Guard-hemsäkerhetssystemet för att kunna ansluta till internet och resten av Nest-ekosystemet. Men Nest Hub Max, som lanserades året därpå, ingår en (något dold) trådgränsrouter, vilket betydde människor kunde ansluta Nest x Yale Lock till den utan en brooch några personer gjorde det.

Juli-uppdateringen bryter den funktionaliteten för låset och för Nest Guard-dörrsensorn. Alla som har en enhet som inte redan har en Nest Connect eller ett Nest Guard-säkerhetssystem behöver en Nest Connect för att återansluta dem. Laura Breen, en talesperson för Google, sa till oss “användare som inte äger vare sig en Nest Connect eller Nest Guard och som påverkas av den här uppdateringen kommer att få en kupongkod för en gratis Nest Connect från Google Store eller hänvisas till att kontakta supporten för att få en Nest Connect gratis.”

Breen säger att lösningen är nödvändig eftersom “anslutningen som är inbyggd i Nest x Yale-låset, Nest Guard och Nest Connect är baserad på en tidigare implementering av Thread, och deras implementeringar stöder inte funktioner som krävs för Matter. Eftersom det inte är möjligt för Nest Hub Max att stödja flera trådnätverk (eller nätverkskonfigurationer), kommer den inte längre att kunna stödja interoperabilitet med Nest Guard-, Connect- eller Nest x Yale-låset.”

Nest Hub Max har haft en trådradio och router sedan lanseringen, men att få det att fungera krävde lite mixtrande.
Foto av Dan Seifert / The Verge

I ett blogginlägg i maj sa Google att det skulle uppdatera flera enheter, inklusive Nest Hub Max, till låt dem agera som materiakontrollanter; i samma blogginlägg stod det att Nest Hub Max också skulle kunna fungera som en trådgränsrouter. Denna funktion ersätter den befintliga trådgränsrouterimplementeringen med dess något krånglig installationsprocess och begränsad kompatibilitet.

Breen sa också att “Mater support för Nest x Yale-låset är inte planerat för närvarande.” Matter var inte ens en glimt i Connectivity Standards Alliances ögon när Nest x Yale Lock lanserades, så även om den har en trådradio finns det begränsningar som hindrar Google från att implementera Matter over Thread. Flera av Nanoleafs trådaktiverade glödlampor och remsor fungerar inte heller med Matter. (Min kollega Jennifer Pattison Tuohy är på semester, så jag kan inte be henne förklara det för mig.)

Ändå kan du inte göra en omelett utan att slå sönder några ägg, och ibland innebär det att du måste skaffa en annan dongel så att ditt Nest smarta lås kan fortsätta prata med din Nest smarta hubb.

#Googles #Matteruppdatering #för #Nest #Hub #Max #kommer #att #bryta #den #direkta #Nest #Yale #Lockintegreringen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *