Det är okej om Pixel Watch bara klarar en dags batteritid

Googles Pixel Watch kommer enligt uppgift ha ett Apple-liknande utbud av remmar

Varje modern smartklocka värd sitt salt kommer med utbytbara remmar. Så det är ingen överraskning att Google enligt uppgift arbetar på ett antal remalternativ för sin kommande Pixel Watch. Enligt 9to5Googleföretaget tillverkar minst sju remmar – inklusive det ena visades upp under I/O-keynoten — för när smartklockan lanseras i höst.

Än så länge, 9to5Google rapporterar att Google arbetar på ett nätband i milanesisk stil, två typer av läderband, ett länkarmband, ett tygband och ett silikonband. Det påstås också arbeta på ett töjbart alternativ som påminner om Apples Solo Loop. Om det låter som att Google tar flera sidor ur Apples spelbok så är det det. Vi känner fortfarande inte till majoriteten av Pixel Watchs specifikationer, men vad vi vet är det tydligt att Google försöker ta Apple Watch direkt. Att erbjuda liknande remalternativ spelar in i den strategin.

Klockor – oavsett om de är analoga eller smarta – är ett uttryck för personlig stil. Om inte Google ger folk ett brett utbud att välja mellan, når Pixel Watch inte en bredare publik. Det säkraste hade varit om Google använde en standardrem på 20-22 mm. Det skulle åtminstone ha minskat Googles egen börda och erbjudit kunder dussintals snygga alternativ som också kan användas med mekaniska eller analoga klockor.

Är det här en Pixel Watch eller en av flera andra smartklockor som ser exakt likadana ut? (Det är en Pixel Watch)
Bild: Google

Det gör den dock inte. Som vi såg på den fräsande rullen på Google I/O, väljer den sina egna proprietära remmar. Så antingen är Google ganska säker på designen som den lägger fram… eller så är vi på väg att se några riktigt fula eller oinspirerade smartwatch-band från folket som tog med dig de Pixel 6 fodral.

Tillverkare av smartklockor – inklusive Apple – har generellt sett det när det kommer till remmar. Så mycket som jag älskar dessa prylar, få av dem är så attraktiva som deras “dummare” motsvarigheter. Fitbits Horween läderband? Jag tvekar att kalla dem för läder. 70-talet ringde, och de skulle gilla Apples läder länkband tillbaka. Jag vill inte ens prata om monstrositeterna som är perforerade smartwatch-band. Silikonband är funktionella för träningspass men en lil chintzy för formella tillfällen.

Jag skulle säga att kräsna Pixel Watch-ägare skulle kunna vända sig till tredjepartstillverkare av tillbehör, men att använda en proprietär rem betyder att det inte är garanterat. Om du söker på Amazon vimlar inte tredjepartstillbehör för Google-produkter med snygga alternativ. Förmodligen för att inte många människor köper tillräckligt många Pixel-enheter (ännu) för att motivera investeringen. Om du gör en Amazon-sökning efter Pixel-telefonfodral kommer du att få ungefär 7 000 resultat. Att söka efter ett iPhone-fodral ger dig över 100 000 resultat, medan ett Samsung Galaxy-fodral ger dig över 80 000. Det är värre för enheter som Pixel Buds – 190 resultat till över 10 000 resultat för AirPods. Ju fler alternativ du har, desto mer sannolikt är det att kunderna hittar något som passar dem. När det är smala plockningar hamnar man på ögonsår tycka om dessa.

I slutändan kommer prestanda och Wear OS 3 att vara de största faktorerna för att avgöra om Pixel Watch är “bra”. Som sagt, tillräckligt många människor måste tänka, “Ja, jag betalar premiumpriser för att sätta det på min handled!” för det spelar roll. Så det är förmodligen klokt av Google att se till att remmarna som den sätter ut åtminstone matchar sina konkurrenters. Det är bara att se till att Pixel Watch åtminstone visuellt inte kommer att blända oss heller.

#Googles #Pixel #Watch #kommer #enligt #uppgift #ett #Appleliknande #utbud #remmar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *