Cleveland Browns Offseason Workout

NFLPA:s försvar av Deshaun Watson kommer att ta sikte på NFL:s behandling av flera ägare – ProFootballTalk

Getty bilder

Så småningom och oundvikligen kommer NFL att vidta åtgärder i Deshaun Watson fall. Om den åtgärden inkluderar en obetald avstängning som ålagts enligt policyn för personligt uppförande, kommer NFL Players Association att mobilisera med ett aggressivt försvar å Watsons vägnar.

Enligt en källa med kunskap om den avsedda strategin, håller NFLPA för närvarande på med en rekommendation från ligan om “oöverträffad” bestraffning av Watson. Oavsett den specifika påföljden kommer facket att mobilisera för att försvara Watson, vilket det krävs av den federala skyldigheten att representera rättvis.

Källan förklarar att NFLPA delvis skulle försvara Watson genom att föra ett aggressivt argument utifrån konsekvenserna, eller bristen på sådana, som ålagts en trio ägare som nyligen har hamnat i kontroverser utanför planen. Argumentet kommer att vara att straffet för Watson inte är proportionellt mot straffet för dessa ägare, särskilt i ljuset av denna nyckellinje från policyn för personligt uppförande: “Ägande och klubb- eller ligaledning har traditionellt hållits till en högre standard och kommer att vara föremål för mer betydande disciplin när överträdelser av policyn för personligt uppförande inträffar.”

Enligt källan kommer fackets försvar av Deshaun Watson att ta specifikt sikte på ligans hantering av Commanders ägare Daniel Snyder, Patriots ägare Robert Kraft och Cowboys ägare Jerry Jones.

När det gäller Snyder kommer facket att hävda att hans straff i ljuset av resultaten och potentiella rekommendationer från advokat Beth Wilkinson var svagt och inte verkställdes fullt ut. När det gäller Kraft, kommer förbundet att hävda att Kraft inte fick något straff trots att det påstås ha fått massage blev ett sexuellt möte. (Även om Kraft anklagades för värvning, avskrevs ärendet baserat på det faktum att videoövervakningen som användes av brottsbekämpande myndigheter kränkte rättigheterna för de olika personer som spelades in i hemlighet.) När det gäller Jones kommer förbundet att hävda att ligan misslyckades med att undersöka voyeurismskandalen som involverade Cowboys tidigare PR-chef Rich Dalrymple, inklusive men inte begränsat till nyckelfrågorna om vad Jones visste, när han visste det och om han visste att Dalrymple i hemlighet spelade in flera hejarklackar medan de bytte kläder.

Förbundet tror att dessa argument kommer att vara mer benägna att få genomslag än tidigare, med tanke på antagandet 2020 av en ny, oberoende process för att bedöma potentiella överträdelser av den personliga uppförandepolicyn som begås av spelare. Medan kommissionär Roger Goodell eller hans utsedda ledamot inte längre leder arbetet med att utvärdera bevisen och fatta ett beslut, kunde disciplintjänstemannen (den pensionerade federala domaren Sue L. Robinson) besluta att tillåta förbundet att till fullo undersöka det sätt på vilket ligan hanterade Snyder, Kraft och Jones.

Facket skulle till exempel kunna få tillgång till bevis från Wilkinsons utredning, ligans hantering av informationen och nyckelfrågan om vad Wilkinson skulle ha rekommenderat, om förbundet brytt sig om att be henne om en rekommendation. (Som tidigare rapporterats, skulle hon ha rekommenderat att Snyder skulle tvingas sälja.) Facket skulle också kunna få tillgång till intern kommunikation om huruvida Kraft ska disciplineras och om Jones and the Cowboys ska utredas.

Detta tillvägagångssätt skulle vara skilt från att försvara Watson mot alla påståenden om fel. Det skulle baseras på huruvida, även om han bröt mot policyn med en vana att ordna privata massage och försöka få dessa massager att bli sexuella möten, måste alla straff mot Watson motiveras av det straff som ålagts Snyder, det icke-straff som ålagts på Kraft, och avsaknaden av ens en utredning av Jones.

Huruvida och i vilken utsträckning detta försvar kommer att hålla något verkligt vatten – och kommer att samla in några verkliga bevis – kommer att bero på domare Robinson, som anställdes gemensamt av ligan och facket. Men om ligan menar vad den säger när den säger att ägare hålls till en högre standard och kommer att bli föremål för mer betydande disciplin för brott mot policyn för personligt uppförande, det sätt på vilket Snyder, Kraft och Jones hanterades av ligan blir också direkt relevant för det sätt på vilket Watson hanteras.

#NFLPAs #försvar #Deshaun #Watson #kommer #att #sikte #på #NFLs #behandling #flera #ägare #ProFootballTalk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *