Tim Sale dör: Legendarisk Batman-seriekonstnär blev 66 år

Tim Sale dör: Legendarisk Batman-seriekonstnär blev 66 år

Legendarisk Eisner-prisbelönt serietecknare Tim Sale, som påverkade generationer av kreativa i det mediet såväl som många inom film och tv, dog idag enligt hans officiella Twitter-konto. Han var 66 år gammal.

Inlägget på Sales konto – som har bytt namn till “Remembering Tim Sale” – indikerade att han “passerade med sitt livs kärlek bredvid sig och älskar er alla väldigt mycket.”

Förra veckan, DC Chief Creative Officer och utgivare Jim Lee meddelade att Sale inte mådde bra, och skrev på Twitter, “Jag beklagar att dela den mycket sorgliga nyheten att den legendariske artisten Tim Sale har lagts in på sjukhuset med allvarliga hälsoproblem.”

Lees meddelande retweetades av Sales partner Susan Bailey förra veckan som sa att hon skulle “läsa dina svar till honom för att förgylla hans dag. Han är vid gott mod trots allt.”

Mycket av Sales arbete var i samarbete med författaren Jeph Loeb, som också var producent/skribent på Smallville, Förlorat, Commando och Teen Wolfen författare och co-executive producent på hjältar och senare vice VD för förundras Tv.

Duon skapade Läderlappen: Legender om den mörka riddaren Halloween specialerbjudanden, Batman: The Long Halloween, Batman: Dark Victory som dokumenterade Batmans tidiga år, samt Stålmannen för alla årstider och Catwoman: När du är i Rom.

Den långa Halloween har nämnts som ett inflytande på Christopher Nolans Batman-filmer, och verkar verkligen vara en del av DNA från Matt Reeves nyare Batman.

På Marvel producerade Sale och Loeb de så kallade “Color”-serietidningarna som inkluderade Daredevil: Gul, Spider-Man: Blåoch Hulk: Grå och Captain America: Vit.

Marvel Entertainment nämnde Color-böckerna i sin hyllning till Sale idag: “Tim Sale var en legendarisk artist som skapade seriemästerverk över och utanför branschen. Hos Marvel blev hans Color-serie fantastiska klassiker och förblir bara en glimt av hans hyllade arv.”

Enligt det officiella DC-kontot var “Tim Sale en otrolig artist, vars syn på ikoniska karaktärer hade ett verkligt mänskligt djup, och hans banbrytande siddesign förändrade hur en hel generation tänker på serieberättelse.”


#Tim #Sale #dör #Legendarisk #Batmanseriekonstnär #blev #år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *