Ventilpatentansökan kan avslöja dess fristående headset

Ventilpatentansökan kan avslöja dess fristående headset

En patentansökan för ventildesign kan avslöja dess ryktade “Deckard”-headset.

Ventilindex, företagets anslutna PC VR-kit för $999, har nu funnits på marknaden i nästan tre år. Den har fortfarande klassens bästa spårnings- och ljudkvalitet men dess upplösning på 1600×1440 har överträffats både i den låga delen med Quest 2 och den höga delen med headset som HTC:s Vive Pro 2 och Varjo Aero.

Bevis på ett nytt headset med kodnamnet Deckard var upptäckt i september av YouTuber Brad Lynch (Tyvärr är det Bradley) i en SteamVR-drivrutin. Deckard är efternamnet på Blade Runners huvudperson och troligen en referens till Steam däck. Förra året, när The Verge frågade direkt om Steam Decks chip kunde användas i ett fristående VR-headset, Ventilproduktdesignern Greg Coomer sa det skulle “gå bra i den miljön” och “det är väldigt relevant för oss och våra framtidsplaner”. I februari, Valve president Gabe Newell beskrev Steam Deck som en “språngbräda” till fristående VR med hög prestanda, men noterade “vi är inte riktigt där ännu”.

sa Ars Technica dess källor bekräftade att Valve hade minst två VR-headsetkoncept på gång som skiljde sig åt över tiden, där det ena kräver en PC och spårningsbasstationer men det andra fungerar fristående med inbyggd dator som Quest.

Bevisen från Lynch föreslog att Deckard är det fristående headsetet. Han hittade en Alternativet “Standalone System Layer” i den dolda “Valve Internal”-menyfliken i SteamVR, såväl som en Linux-enbart binär referens-Deckard som han säger säger åt enheten att starta till en standardapplikation. Valves distro av Linux kallas SteamOS – det är vad Steam Deck kör.

Lynch noterade också att en drivrutin som heter VRLink lades till i SteamVR med kod som refererar till en Wi-Fi 6-drivrutin, och den här uppdateringen bröt faktiskt tillfälligt vissa trådlösa inställningar för HTC Vive. Dessa resultat tyder på att Deckard kommer att ha PC VR-streamingfunktioner som liknar Quests Air Link och Virtual Desktop. Ett nytt fynd från Lynch denna vecka föreslår att SteamVR kommer att göra det enkelt för datorer med Wi-Fi att skapa en hotspot direkt till headsetet – något Meta verkar planera att göra med en USB-dongel.

I dag, en patentansökan för ventildesign inlämnad i december med titeln “Head Mounted Display” offentliggjordes av US Patent & Trademark Office. Den visar ett trådlöst headset med en annan design än Index, men med en liknande högtalaruppsättning utanför örat och justeringsratt för bakre band.

Det är anmärkningsvärt att framsidan av headsetet saknar någon form av detaljer. Den visar inte kameror eller fotodioder som kan förväntas för positionsspårning. Det beror på att denna designpatentansökan faktiskt verkar vara fokuserad på bandsystemet av headsetet och dess förmåga att justeras för olika ansikts- och huvudformer – patentet handlar inte om headsetets tekniska design.

Trots detta fokus finns det antydningar i patenttexten om att avbildningen kan vara fristående: “Selen kan kopplas till ett bakre hölje som är placerat på baksidan av HMD. Det bakre höljet kan rymma olika datorkomponenter i HMD. Det finns också en rad som backar upp Lynchs upptäckter om trådlös PC-funktionalitet: “I vissa fall kan bilderna matas ut av en applikation eller datorenhet som är kommunikativt kopplad till HMD.”

Ars Technicas septemberartikel noteras att Valve hade börjat dedikera sina tillverkningslinjer till den bärbara Steam Deck-konsolen, så tvivlade på att företaget hade kapacitet att även leverera ett nytt fristående VR-headset i stor skala inom en snar framtid med tanke på den pågående globala chipbristen. Men nio månader senare har Steam Deck nu skickats. Kan Valve komma närmare en avslöjande för sin nästa hårdvara?


#Ventilpatentansökan #kan #avslöja #dess #fristående #headset

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *