Yankees 4, Rays 3: Är det någon som kan reglerna?

Yankees 4, Rays 3: Är det någon som kan reglerna?

Det här spelet förde oss verkligen igenom hela spektrumet av känslor – från upprymdheten av hemkörningar från Aaron Judge och Kyle Higashioka till irritationen av onödiga förseningar i sena omgången till spänningen i engångsdrama i den nionde . I slutet av dagen är allt som betyder något Yankees vinna, och det var slutresultatet.

Det här kommer alltid att bli en tuff match mot Rays-acet Shane McClanahan, en uppfattning som bekräftades när han sprang ut genom porten och avfyrade sitt A-spel. Det var dock av liten betydelse för Judge, som radade en 3-2 hängande curveball-motståndare över den korta verandan för att se Yankees en tidig 1-0-ledning. I ett spel där stjärnorna sannolikt skulle diktera resultatet, lyste Judges stjärna starkast på Homer nr 25.

Även om de kämpade för att sätta ihop flera baserunners mot McClanahan tidigt, fick Yankees honom att arbeta och ökade hans antal pitch till 42 till slutet av andra. Tyvärr ångrade Gleyber Torres en del av det arbetet, och försökte stjäla tvåan medan McClanahan fortfarande hade bollen på kullen, TOOTBLAN’ade sig fram till en inning-slute som greps för att stjäla.

På andra sidan bollen var Nestor Cortes deal och visade ingen baksmälla från sin värsta utflykt för året sista gången mot tvillingarna. Han tillät bara ett slag genom de första fem omgångarna – en Yandy Díaz-dubbel i den tredje – samtidigt som han slog ut fyra.

Den första sprickan dök upp i McClanahans rustning i den femte, och Yankees drog full nytta. Josh Donaldson kom tvåa med nej på en tappad flugboll av ersättaren Brett Phillips, som tog över för Kevin Kiermaier i den tredje. Torres flyttade Donaldson till trean, men Aaron Hicks slog till för andra gången för att få Isiah Kiner-Falefa till planen med två outs.

Efter att McClanahan hamnade bakom med 3-0, gick Rays avsiktligt till IKF för att möta Higashioka. Den lättslående fångaren tog det tydligen personligt, eftersom han slog McClanahan till platsen på en 1-0 snabbboll upp och in, och skickade en 369 fot bomb i sätena till vänster för att ge Yankees en 4-0 ledning.

Precis när det verkade som att Cortes höll på att falla in i ett spår som kunde bära honom in i de senare omgångarna, satte en enda hjärnfyss hans start till ett skrikande stopp i den sjätte. Efter att ha gett upp en leadoff-dubbel till Díaz, tog han ögat från ett kast tillbaka till högen och fick en döns i huvudet av bollen. Han förvärrade sitt misstag genom att vänta på att en lagkamrat skulle städa upp hans misstag, vilket lät Díaz avancera till trean.

Det verkade som att Cortes var distraherad efter incidenten och gav upp en RBI-dubbel till Manuel Margot följt av en promenad till Randy Arozarena. Precis så var hans utspel över med koncentrationsbortfallet som förmodligen kostade honom en chans att fullborda inningen. Wandy Peralta kom in för att få de två sista outs, samt en ren sjua, och slog ut tre under processen.

Det är svårt att veta hur man ska utvärdera denna start från Cortes. Å ena sidan var han dominant under långa sträckor, och fick svängningar med fyrsömmaren och skäraren. Å andra sidan var det oroande att se hans koncentration gå så snabbt på en stor plats. Hans slutliga rad: 5,1 innings, tre träffar, en run, tre promenader och fyra strikeouts på 91 plan.

Miguel Castro kom in som lättnad från Peralta i åttondelen och bjöd oss ​​på en prototypisk Castro-utflykt, där han fick två snabba outs innan han tappade allt kommandot över sina plan. Han tillät en två-ut-dubbel till Margot och slog sedan Arozarena för att sätta ett par på. Det var här det blev konstigt.

Matt Blake kom ut för ett högbesök, varefter Rays meddelade att vänstern Ji-Man Choi skulle nypa-hit för Isaac Paredes. Detta ledde till att Aaron Boone bad Higashioka att stanna medan Lucas Luetge värmde upp i bullpen. Boone kom ut för att ändra pitching, men domarna glömde det Regel 5.10(I)(1-4)vilket tillåter ett andra högbesök under samma plattans utseende.

Vi var sedan tvungna att sitta och titta på omparna som vibrerade runt i väntan på besked från MLB-kontoret innan de äntligen tillät att pitchförändringen gjordes. In kom Luetge, som fortsatte att ge upp RBI-singlar från rygg mot rygg till Choi och René Pinto, och plötsligt minskade Yankees-ledningen till 4-3. Luetge får sedan äntligen Phillips att flyga ut, vilket enkelt tar slut på den mest irriterande halvtimmen som de flesta av oss har utstått den här veckan.

Clay Holmes kom ut för att avsluta den nionde mitt i rapporter om att Aaron Boone inte skulle åta sig att behålla honom i den närmare rollen när Aroldis Chapman återvänder. Han gjorde vad han har gjort hela året, och navigerade runt en Taylor Walls-singel för att spika räddningen och säkra Yankees 4-3-seger. Det gör det till sex vinster i rad för Bombers och deras 13:e raka vinst på Yankee Stadium – ett märke som inte hade uppnåtts på nästan 50 år.

Yankees går på svep i morgon kväll med Luis Severino som ska möta “något av en öppnare” Jalen Beeks (ersätter nu-IL’d Drew Rasmussen). Första pitch är planerad till 19:05 ET, så se till att gå med oss ​​i speltråden.

Box Poäng


#Yankees #Rays #Är #det #någon #som #kan #reglerna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *