10 saker jag önskade att jag visste innan jag började Neon White

10 saker jag önskade att jag visste innan jag började Neon White

Neon Red håller ett prickskyttegevär i öppningsfilmen för Neon White.

Skärmdump: Annapurna / Kotaku

Neonvit, ute nu för Switch och PC, är lätt ett av årets bästa spel. Mellan anime-vibbarna och det kickass-soundtracket från Machine Girl hittar du en ljuvligt snygg speedrunning-handske som är lika lätt att lära sig som den är svår att bemästra. De senaste dagarna har jag inte kunnat lägga ifrån mig den. Här är några råd som jag önskade att jag visste innan jag började.

Tänk inte på det som en skytt

Utgivare Annapurna Interactive kan tekniskt räkning Neonvit som en “speedrunning FPS”, men det är inte riktigt så. Det är verkligen inte en typisk förstapersonsskjutare. Tänk istället på varje nivå – där du måste klara dig från början till slut och döda varje demon du ser längs vägen – som ett pussel med en lösning. Ditt mål är att hitta den snabbaste vägen genom och sedan … framgångsrikt dra av den. Ju snabbare du kopplar om din hjärna från en Undergång tankesätt, desto bättre på Neonvit du kommer vara.

Neon White pratar med Mikey, en cigarrrökande katt, i Neon White.

Du får dina uppdrag genom att prata med en cigarr-rökande katt.
Skärmdump: Annapurna

Kort placeras avsiktligt

Du plockar in vapen Neonvit genom att köra igenom kort utspridda runt kartan. Men varje pistol är inte bara ett vapen. Genom att kassera den får du också en engångs-traverseringsförmåga – en pistol som förvandlas till ett dubbelhopp, en SMG som förvandlas till ett jordpund och så vidare. Oftare än inte placeras dessa kort exakt där de måste vara för att du ska kunna använda dem. Med andra ord, om du tar upp en pistol som förvandlas till ett streck, gör dig redo att springa.

Din kortlek är begränsad

Så att du inte får fel uppfattning, Neonvit är eftertryckligt inte ett däckbyggande spel. Du kan bara ha två typer av kort i din hand, även om du (baserat på mina tester) kan hålla ett obegränsat antal av varje kort. Din hand torkas ren i slutet av varje nivå. Visst, du har ett permanent kort för ett svärd, men…

Närstridsattacker suger

Du börjar varje nivå med ditt svärd, och du kan inte bli av med det. Det är funktionellt värdelöst i strid; slösa inte din tid på att försöka använda den för att döda demoner. Men om du vill spara ammunition kan du använda ditt svärd för att slå olika hjälpsamma föremål i spelet – explosiva pipor, kistor (som vanligtvis innehåller kort för vapen) och liknande.

Spika en löprunda innan du försöker fullända den

Även om du vet att du kommer att avsluta en nivå med en fruktansvärd tid, är det värt att se till slutet. Att helt enkelt slutföra nivån ger dig bronsmedaljen, visar dig de tider som behövs för att klocka silver-, guld- eller essmedaljer och öppnar upp alternativet att spela om den nivån och hitta dess gåva (mer om det på en sekund). Att slå silvertiden kommer att skapa ett spöke som återskapar din tidigare snabbaste rutt, vilket ger dig ett personligt riktmärke för att tävla mot mid-run. Guld ger dig en ledtråd för nivån, verkligen till hjälp för att ta reda på hur man skaffar ess. Och om du gör det kommer du att kunna se den nivåns topplistor – det är då verklig spelet börjar. (Att slå dina vänner med en millisekund är en spänning.)

Arbetsvalstavlan i Neon White visar statistik för Dash Tower-nivån.

Uttagningstavlan för jobb visar dig alla nivåer som är kopplade till ett uppdrag, plus all information du behöver veta om din ranking, om du har hittat en gåva och så vidare.
Skärmdump: Annapurna / Kotaku

Plocka ihop guldmedaljer

På vissa punkter i Neonvit du kommer att stöta på en nivåport: För att låsa upp fler uppdrag måste du öka något som kallas din neonrankning, ditt mått mot alla andra fiktiva karaktärer i spelets berättelse. Du börjar på 100:e plats. Varje gång du tar en guld- eller essmedalj går du upp en position. Det är mycket lättare att få ett guld på en tidig nivå som du har sprungit igenom tidigare än att göra det första försöket på ett senare.

Hitta presenter

Genom att spela om nivåer du har slutfört kan du också hitta presenter, som du sedan kan ge till andra karaktärer i spelet, dejting sim-stil. Om du gör det kommer du att bygga din relation med dem, och så småningom låsa upp sidouppdrag – vanligtvis en färdighetsbaserad test. Men bara genom att hitta presenter, Neonvit blir mer om att utforska än att tävla. Det finns ingen press att ställa in en bättre tid. (När du har hittat gåvan slutar nivån.) Du bara petar runt och försöker hitta en färgglad låda med en rosett på. Neonvitvisar det sig, är väldigt, väldigt vacker när du saktar ner och tar in sevärdheterna.

Bonustips: När du letar efter en present, håll i alla vapen du har. Försök också att nå den högsta punkten i nivån. Ibland kan du se glimten av presenten, formad som en färgglad ask.

Neon White närmar sig en varuautomat med geväret i Neon White.

Hej, se, ett gevär på exakt den plats jag behöver ett gevär!
Skärmdump: Annapurna / Kotaku

Attackautomater för extra vapen

De flesta nivåer har varuautomater undangömt i vissa hörn. Om du slår ett får du ett kort, vanligtvis ett du behöver för att nå nivåns dolda gåva. Om du försöker ställa in en snabb tid, och du har spelrum att interagera med en varuautomat, har du redan misslyckats. Men dessa är oerhört användbara för att ge extra trick som gör att du kan hitta presenter.

Alla explosioner avfyrar dig

Du kan kasta bort ett automatgevär för att plantera en bomb där markören är. Neonvit säger att du kan starta dig själv genom att hoppa över den direkt när explosionen inträffar, vilket är sant, men du behöver inte heller tajma ett hopp. Att bara stå bredvid en explosion av något slag kommer automatiskt att skjuta upp dig i luften – och mycket högre än vad du normalt kan hoppa. Det finns sätt att använda denna kunskap för en överraskande användbar effekt. Om du till exempel slår mot en explosiv tunna kommer du att hamna ganska högt. Dunkar på marken två explosiva fat kommer att skicka dig ännu högre (exakta mått har ännu inte fastställts). Och du kommer inte ta några stänkskador, så experimentera med sprängämnen till ditt hjärta.

Försök att inte multitaska IRL

Eftersom nivåer in Neonvit är så korta, vanligtvis varar i 30 sekunder per bit, att du kanske får intrycket att det är ett perfekt spel för multitasking – du vet, avfyra några e-postmeddelanden, spela en nivå, gå tillbaka till jobbet en stund, spela en nivå, och så vidare. Eh, ja, om det. När du väl har börjat spela kan det sluka din tid innan du ens inser det, och vad du än försökte “multitask” kommer att lämnas helt vid sidan av. Du har blivit varnad!

.
#saker #jag #önskade #att #jag #visste #innan #jag #började #Neon #White

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *