Massachusetts domstol beviljar ett tillfälligt skyddsbeslut mot skådespelaren Ezra Miller

Massachusetts domstol beviljar ett tillfälligt skyddsbeslut mot skådespelaren Ezra Miller

En mamma från Massachusetts har beviljats ​​ett tillfälligt skydd för sitt 12-åriga barns vägnar mot Ezra Miller, den 29-åriga skådespelaren som spelar huvudrollen i Warner Bros.s kommande superhjältefilm “The Flash”.

Domstolsbeslutet, utfärdat på onsdagen av Greenfield District Court i Massachusetts och sett av NBC News, sade att det “utfärdades utan förvarning eftersom domstolen fastställde att det finns en betydande sannolikhet för omedelbar fara för trakasserier.”

Ordern innehåller inga anklagelser mot Miller.

Mamman, som talade på villkoret att deras namn undanhålls av integritetsskäl, sa att hon och hennes barn träffade Miller i februari genom en bekant. Hon sa att Miller först verkade vänlig men att hon snart blev misstänksam mot Millers förhållande till sitt barn. Hon sa att hon berättade för domaren att Miller erbjöd sig att köpa barngåvor, inklusive en häst, även efter att hon avvisat Millers tidigare erbjudanden.

“Jag undrade hela tiden varför Ezra var här. Som, har du inte Hollywood-grejer att göra? Har du inga filmer på gång?” Hon sa.

Skyddsordningen läggs till vad som nu är en tre månader lång serie av anklagelser riktade mot Miller som började med anklagelser om ordningsstörning på Hawaii och har sedan dess vuxit till att omfatta anklagelser från föräldrar om barnskötsel. Anklagelserna mot Miller har också lett till att Millers aggressiva fanskara ställer upp på nätet som vidhåller sin oskuld mot människor som uppmanar myndigheterna och Warner Bros. att vidta åtgärder.

Miller, som identifierar sig som icke-binär och använder pronomenet de och dem, har varit en stigande filmstjärna i mer än ett decennium, med deras huvudroll i “The Flash” som kommer att bli deras mest högprofilerade roll. Variation rapporterad att från och med den 2 juni planerade Warner Bros. att släppa “The Flash” med Miller 2023 som planerat. Miller och deras representanter svarade inte på upprepade förfrågningar om kommentarer, och Miller har i övrigt inte svarat på anklagelserna om skötsel. Representanter för Warner Bros. svarade inte på förfrågningar om kommentarer.

Miller har arresterats två gånger i år, båda gångerna på Hawaii, anklagad för oordnat uppförande och andra gradens misshandel. Miller släpptes från fängelset på $500 borgen efter deras första arrestering och åberopade ingen strid för ett fall av ordningsstörning, betala 500 $ böter. Ett par på Hawaii begärde ett tillfälligt besöksförbud mot Miller i mars och anklagade skådespelaren för att ha sprungit in i deras sovrum och stulit personliga register, inklusive ett pass och en plånbok, efter att ha bott hos paret. Veckor senare avbröt paret frivilligt beställningen.

Under den tiden postade Miller rutinmässigt på Instagram med en grupp människor som inkluderade Tokata Iron Eyes, en 18-årig icke-binär person som, enligt juridiska dokument som lämnats in i Standing Rock Sioux Tribal Court, har känt Miller sedan de var 12. På torsdagen avaktiverades Millers verifierade Instagram-konto. Instagram bekräftade på fredagen att man inte tog bort kontot.

Chase Iron Eyes, en advokat och välkänd miljöaktivist från ursprungsbefolkningen som är Tokatas far, ansökte om skyddsorder mot Miller i början av juni, enligt TMZ, i ett försök att avsluta vad han beskrev för domstolen som ett missbruk mellan Miller och Tokata som har eskalerat under de senaste månaderna. Den 7 juni beviljade domstolen ett interimistiskt beslut som ber Miller att upphöra med kontakten med familjen Iron Eyes, inklusive Tokata, och att inte komma inom 100 yards från Iron Eyes bostad. Domaren har planerat en förhandling om framställningen till den 12 juli.

Iron Eyes sa i en telefonintervju att Tokata har varit med Miller i flera månader. Han sa att polisen i Vermont har försökt tjäna Tokata med en order om en utvärdering av drogmissbruk och mental hälsa som beviljades av Standing Rock Sioux Tribal Court. NBC News tittade på ett uttalande om icke-tjänst från Bennington County Sheriff’s Department i Vermont som säger att försök gjordes att tjäna Tokata tre gånger.

Iron Eyes berättade för domstolen att han har haft intermittent kontakt med Miller och Tokata under denna tid, vilket har fått honom att tro att Miller har misshandlat Tokata fysiskt och psykiskt. Iron Eyes skrev i framställningen om en skyddsorder att han hämtade Tokata från Millers bostad i början av 2020 efter att Miller berättade för honom att de hade gett Tokata LSD. Iron Eyes skrev att han observerade blåmärken på Tokatas kropp innan Tokata återförenades med Miller, som Tokata har rest med sedan dess.

Tokata har svarat offentligt på deras föräldrars påståenden i ett uttalande och en video som lagts upp på Tokatas Instagram-konto. Uttalandet säger: “Mina val är mina egna, och vad gäller arten av polisingripande i mitt “fall” är det onödigt och det är ett slöseri med tid och resurser.” Videon innehåller bara Tokata, som säger: “Ingen kontrollerar mitt Instagram-konto.”

Samma Instagram-konto svarade på ett direktmeddelande från NBC News med en e-postadress. Ett mejl som skickades till kontot besvarades inte. På Tokatas Instagram-sida stod det i ett inlägg nyligen att Tokata ville heta Gibson. Iron Eyes pappa sa att han inte har hört Tokata säga att de vill bli kallade Gibson.

Iron Eyes skrev i petitionen för en skyddsorder att Tokata träffade Miller första gången 2012, när skådespelaren dök upp med inhemska demonstranter som en del av anti-Dakota Access Pipeline-rörelsen. Fyra år senare, när Tokata var 12, sa han att de träffade Miller medan de framträdde med andra unga aktivister.

I samma namninsamling sa Iron Eyes att Miller fortsatte att utveckla en relation med Tokata under de kommande sex åren, inklusive att besöka dem på filmuppsättningar. Iron Eyes sa att Tokata hoppade av skolan efter att ha fyllt 18 och flyttade in hos Miller.

Oliver Ignatius, en tidigare vän till Miller, sa till NBC News via direktmeddelanden över Instagram att han under hela Iron Eyes framställning hänvisas till som ett vittne som inte är namngivet. Iron Eyes sa också att Ignatius är det icke namngivna vittnet. I direkta meddelanden skrev Ignatius att han observerade Millers beteende med Tokata. Han skrev också att han personligen bevittnade att Miller kontrollerade Tokatas konton på sociala medier och bestämde vem de kunde kommunicera med. Ignatius, en musikproducent som arbetade med Miller på Hawaii och Vermont, sa att han såg Miller misshandla Tokata. Ignatius anklagelser finns också detaljerade i framställningen om skyddsorder.

“Många skrik och skrik, skrämsel, obeveklig karaktärsmisshandel, samtal [them] olika förtal, konfiskering [their] telefon och tvångsmässigt övervaka och kontrollera [their] interaktioner med andra, samtidigt som de misslyckas med att ge [them] med grundläggande mänskliga förnödenheter”, sa Ignatius. Framställningen om en skyddsorder säger att Miller övergav Tokata på Hawaii utan mensprodukter.

Ignatius, som också sa att han klippte banden med Miller efter en affärstvist, sa att han har blivit trakasserad och hotad på nätet av Millers fans för att ha uttalat sig. Iron Eyes sa att Millers fanbas hade varit ihärdiga med att skapa en berättelse om att han och hans fru är transfoba och försöker tvinga sitt barn till “konverteringsterapi”. Iron Eyes sa att han och hans fru har en lång historia av att stödja hbtq-personer och erkänner icke-binära identiteter i ursprungskulturen.

“Tokata är inte det enda icke-binära barnet i vår familj,” sa Iron Eyes. “Tokata skulle veta att vi inte har varit annat än öppna och stärkande.”

#Massachusetts #domstol #beviljar #ett #tillfälligt #skyddsbeslut #mot #skådespelaren #Ezra #Miller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *