Mets relä till 9:e bevarar vinst

Mets relä till 9:e bevarar vinst

NEW YORK — Från sin utsiktspunkt bortom den första basväskan, Pete Alonso behövde inte se Brewers tredje bas tränare Jason Lane virvla med armen för att veta att Hunter Renfroe skulle vara på väg hem. Alonso behövde inte höra Citi Field-publiken höja sin samlade volym i väntan på ett spel vid plattan. Mets’ pre-serie scouting-rapporter hade pekat Brewers som ett av MLB:s mest aggressiva baserunning-lag. Det visste Alonso. Han hade också skymtat tillräckligt av Renfroes hastighet och bana för att förstå att han inte skulle stanna.

Så när Nick PlummerTill slut hämtade han bollen längs högerfältslinjen och sköt till Alonso, Mets första baseman var redo att gå igenom den grundläggande kadensen av fångst, kuk och kast. Hans stafett anlände i tid för att fångaren Tomás Nido kunde applicera taggen på Renfroe, vilket minskade den potentiella likvideringen i den nionde inningen av Mets’ 5-4 seger.

“De måste gå,” sa Alonso om Brewers. “Med våra närmare på kullen och en boll som träffade längs linjen som tog lite tid att komma till, för dem måste de gå.”

Ju närmare, Edwin Díaz, tog verkligen hänsyn till Lanes beslut. Ingen i baseboll slår ut slag i en högre takt än Díaz, som Mets kallade till sig för att skydda en en-runs ledning i den nionde. Lag som slår Díaz gör det i allmänhet på ett av två sätt: antingen genom att kvadrera upp en plan för en homer, eller genom att dra ihop bitar av mjuk kontakt.

Brewers valde den senare strategin och inledde den nionde med en mjukt träffad Renfroe-singel. Två slagare senare slog pinch-hitter Tyrone Taylor en ny boll in i det grunda högra fältet, där både Plummer och Alonso spurtade mot den. Plummer kom först och satte bollen ungefär samtidigt som Lane bestämde sig för att dirigera hem Renfroe.

När dammet lagt sig befann sig Brewers med en man på första med två outs mot en av matchens främsta closers, snarare än två man i poängposition med en ut.

“Jag tycker absolut att det var rätt samtal”, sa Brewers manager Craig Counsell, som också nämnde Plummers armstyrka som en anledning till att skicka. [Díaz] är inte lätt att få träffar mot. Han slår ut nästan 50 % av träffarna.”

Officiellt var totalen 48 % efter torsdagens match, där Díaz tog sin 13:e räddning på 16 chanser. Efter spelet vid plattan kom managern Buck Showalter till kullen för att fråga Díaz om han ville möta före detta National League MVP Christian Yelich med två outs, eller avsiktligt leda honom för att komma till Willy Adames. Díaz valde Yelich och slog honom på tre plan för att avsluta saker.

“Jag gillar inte att gå killar,” sa Díaz. “Jag litade på mina saker.”

Bland Mets-spelare var Díaz en av de enda förvånade över att Brewers skickade Renfroe. Han ansåg att det var ett lyckligt avbrott, men i verkligheten var det ett fortsatt bevis på att detta Mets-lag utmärker sig på att dra fördel av andra klubbars misstag. Ge Mets en tum, och de kommer att ta en seger, vilket de visade när de kom bakifrån för att vinna för 16:e gången denna säsong.

Även när individuella problem fortsätter att hopa sig mot Mets — på torsdagen förlorade de startpitchern Tylor Megill till en axelskada och tredje baseman Eduardo Escobar till en okänd fråga — laget hittar sätt att vinna. Att Mets har avstått sex matcher i ställningen under de senaste två veckorna har mycket mindre att göra med dem än med Braves, som har förblivit ohållbart heta under en 14-matcher lång segerserie.

På torsdagen inkluderade New Yorks comeback en två-runs Mark Canha-homer, en Plummer klartecken fältspelares val, och en 9-3-2 stafett för att dämpa den fart som Brewers hade lämnat.

“Lyckligtvis stod alla i kö,” sa Plummer. “Jag fick ett långt hopp till Pete, och Pete gjorde ett bra kast. Lite okonventionellt stafett, men det fungerade.”

.
#Mets #relä #bevarar #vinst

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *