Phil Mickelsons fall från nåden framhävdes av US Open-problem

Ett oavsiktligt komiskt ögonblick levererades när Phil MickelsonLouis Oosthuizen och Shane Lowry vandrade mot sina andra slag på Country Clubs öppningshål på fredagen.

“Hej Louis,” skrek en Bostonian. “Bra jobbat med vinsten förra veckan.”

Det var Charl Schwartzel som segrade i öppningen LIV Golf evenemang på Centurion Club. Lätt även om det kan vara att blanda ihop sydafrikanska golfare – varken Schwartzel eller Oosthuizen har någon större profil – detta visade sig vara en subtil nick mot allmän eller medveten okunnighet om LIV-scenen. Det äger rum någonstans i etern men den betalande allmänheten är inte engagerad med ytterligare detaljer. Såvida inte spelaren anmärkningsvärt hänvisade till LIV:s lagevenemang, vilket är ännu längre ner i allmänhetens medvetande.

Vid tidpunkten för det vilda galleriskriket – den här gruppen spelade de bakre nio först – var Mickelson 11 över par för 122:a US Open. Bara 13 månader efter att ha erövrat hjärtan och sinnen med en strålande US PGA Championship-triumf har Mickelson blivit en irrelevans för konkurrensen. Han är avsedd att aldrig vinna sin nationella Open, en anmärkningsvärd lucka i en annars ikonisk karriär. Den är också nu en skamfilad.

Mickelsons situation handlar om mycket mer än vad som sitter i hans troféskåp. Han har inlett en sådan otrolig självsabotagehandling att han nästan fick synd när han haltade mot andraomgångens mål. Han nådde den punkten efter att ha skjutit felbelagda 73 för totalt 11 över par. Detta markerade en tredje missad cut i Mickelsons sex senaste US Open-framträdanden. Han knäckte också en åskådare i huvudet med sitt teeslag på 3:an, vilket snarare sammanfattade hans egensinniga spel.

Varje känsla av att Mickelson, affischpojken för Saudiarabiens pågående golfstörningsmodell, skulle bli häcklad på Brookline visade sig vara ogrundad. “Gå och hämta dem, Phil” och “Du är mannen, Phil” var de vanliga ropen. Ändå var det hela ganska dämpat, som om de bakom repen inte riktigt visste hur de skulle utforma sina attityder mot 52-åringen.

Det kan vara så att en stor del av denna skara tycker att Mickelson har lidit tillräckligt, efter flera veckor där han har undersökts om sina tankar om saudiska människorättsövergrepp och 9/11. Kanske har en del av US Open-publiken – män i en viss ålder – stött på problem med spelande och sympatiserar med Mickelsons erkännande av detsamma. Det finns dock en markant skillnad mellan det mottagande som Mickelson fick på Brookline och det ljuvliga beröm han en gång mötte med varje steg. Saker och ting kommer aldrig att bli sig likt igen för den sexfaldigt stora vinnaren, en gång en så stor manipulator av allmänhetens känslor. Hans såg helt glädjelösa ut med 36 hål.

Mickelson, som är avstängd från PGA-touren, ser en förminskad karaktär ut. Bakom solglasögonen finns sorg. Han har inte täckt sig själv i ära inför media, men frågan om 200 miljoner dollar är om Mickelson ångrar att han inledde förhandlingar med saudierna, vilket enligt hans eget erkännande var ett “hävstångs”-trick, innan han nådde den punkt där han hade utestängt sig själv från PGA Tour. Kanske bryr han sig inte; uppförande och förlust av sponsorer tyder på något annat.

När Mickelson slet, kom världens nr 1, Scottie Scheffler, plundrande genom fältet med tillstånd av en 67:a. Det är Scheffler, Rory McIlroy, Justin Thomas, Jon Rahm och andra som sitter stadigt i PGA Tourens läger mot LIV-hotet. Så länge det förblir fallet kommer LIV att dröja i bakgrunden snarare än att få framstående status inom sporten.

LIV, med Greg Norman i front, förväntas meddela att fler spelare engagerar sig på måndag. Nästa vecka kommer också DP World Tour att bekräfta sin position gentemot det existentiella hotet. De smarta pengarna där skulle bli en ökad allians mellan dem på Wentworth och PGA Tour.

Mickelson dyker nästa gång upp när LIV-cirkusen – 54 hål, no cut, garanterade dollar – mullrar in i Oregon i slutet av månaden. Då hoppas han på att ha löst uppenbara puttingproblem. Utöver det måste han på något sätt sluta fred med sig själv. Enligt alla tillgängliga bevis på Brookline är han långt ifrån att nå den positionen.

#Phil #Mickelsons #fall #från #nåden #framhävdes #Openproblem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *