Philadelphia utsedd till värdstad för fotbolls-VM 2026

Philadelphia utsedd till värdstad för fotbolls-VM 2026

PHILADELPHIA (CBS) — Scenen är klar. Philadelphia har utsetts till en av värdstäderna för fotbolls-VM 2026.

En klockfest hölls på LOVE Park i Center City och fotbollsfans exploderade i upphetsning när deras stad utsågs till en VM-plats.

LÄS MER: CBS3 Mysteries: As Search Continues for Killer, South Philadelphia High School hedrar Kahlief Myrick under examen

“Ja, äntligen får de verkligaste fansen i världen visa upp hur fantastiska de är”, sa ett fan.

“Det var så hype, det var som den bästa festen någonsin. Alla här i Philly är exalterade över det. Folk går förbi som inte ens är fotbollsfans, Union-fans, och de är hype för det också”, sa ett fan.

Fansen var lite nervösa i väntan på beskedet.

“Jag hade ont i magen men jag visste i mitt hjärta att vi hade det”, sa ett fan.

Även borgmästare Jim Kenney var lite på kant.

“Jag undrade vad, gud förbjude, vi inte förstod att vi skulle göra med alla dessa människor här ute och hur vi skulle ta oss tillbaka till stadshuset. Men det har funnits en tid i mitt liv som jag har varit mer lättad. Det var då Tom Brady tog det där hagel Mary-passet i Minnesota”, sa Kenney och hänvisade till Eagles vinst i Super Bowl 52.

Bortsett från matcherna säger stadens tjänstemän att detta bud är bra för affärer och ett stort lyft för den lokala ekonomin.

Och när 2026 kommer…

“Jag är så pumpad. Det här kommer att bli ett historiskt ögonblick för Philly, det kommer att bli ett historiskt ögonblick för alla här”, sa ett fan.

VM-matcher i Philadelphia kommer att spelas på planen på Lincoln Financial Field. Linc erbjuder orörd naturgräs, vilket är idealiskt för fotbollsstjärnor i världsklass och var en stor del av stadens plan för FIFA.

LÄS MER: Brandman från South Jersey som arbetar för att hjälpa andra efter att ha slagit kolorektal cancer

Den har också nästan 70 000 sittplatser, en perfekt plats för tusentals fotbollsfans från hela världen.

Eagles ägare Jeffery Lurie säger att organisationen är “nöjd” över att VM kommer till Philadelphia.

“Vi är stolta över att vara värd för spelets högsta tävlingsnivå inför en global publik”, sa Lurie. “The City of Philadelphia och Lincoln Financial Field är väl förberedda för att ge det internationella fotbollssamfundet en oförglömlig upplevelse 2026.”

Fotbolls-VM 2026 kommer också att spelas i Kanada och Mexiko.

FIFA tillkännagav värdstäderna 2026 på torsdagen: Atlanta, Boston, Dallas, Guadalajara, Houston, Kansas City, Los Angeles, Mexico City, Miami, Monterrey, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco Bay Area, Seattle, Toronto och Vancouver.

CBS3:s Pat Gallen pratade tidigare med Philadelphia Unions huvudtränare Jim Curtin om att staden valts ut som värd för VM 2026.

“Jag har hört små antydningar i olika inre delar om att vi är på en bra plats efter att kanske ha varit en underdog på typiskt Philadelphia Union-manér för att bli uttagen till VM 2026, men om det blir verklighet kommer internationella folk att komma att uppleva allt det fantastiska som vi har här. All kultur, all den stora passionerade fanbasen som vi har här. Det kommer att vara något som verkligen skulle vara speciellt. Det skulle göra mig stolt som Philadelphias självisk och jag tror att det måste vara 100 % att Philly är involverad i världscupen, säger Curtin.

Philadelphias borgmästare Jim Kenney släppte ett uttalande som kallade det en “otrolig vinst för Philadelphia.”

Detta är en otrolig vinst för Philadelphia och sätter scenen för ett aldrig tidigare skådat år för vår stad 2026. FIFA såg vad vi alla vet är sant: Philadelphia är en välkomnande stad i världsklass och vi har erfarenheten att leverera en fantastisk upplevelse för lag, fans och sponsorer. Under de senaste fem åren har ett enormt arbete lagts ner på uppdrag av detta bud, särskilt som vi navigerade över flera års förseningar på grund av covid-19-pandemin. Jag är oerhört stolt över det exceptionella arbete som vi presenterade för FIFA, och jag är tacksam mot de många partners som gick samman för att stödja detta bud, inklusive PHLCVB, som ledde anklagelsen från United Bid 2016-17 och Philadelphia Eagles, som har gjort Lincoln Financial Field till en så spektakulär plats. Jag vill särskilt tacka ambassadör David L. Cohen och Dan Hilferty som fungerade som passionerade ordförande för detta bud. Deras engagemang för vår stads vitalitet och framgång kan inte överskattas och FIFA:s val av Philadelphia som värdstad återspeglar kraften i deras medborgerliga ledarskap. För det, och mycket mer, är vi skyldiga dem en tacksamhetsskuld.

Nu är det väntande spel för fotbollsfans runt om i världen. Sommaren 2026 och VM kommer att vara här innan vi vet ordet av.

FLER NYHETER: Fångad på kamera: 3 kvinnor som går nerför South Philadelphia Street brutalt attackerade oprovocerat av man

CBS3:s Kerri Corrado och Alyssa Adams bidrog till denna rapport.

.
#Philadelphia #utsedd #värdstad #för #fotbollsVM

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *