Savannah Guthries skrämmande Amber Heard-intervju

Savannah Guthries skrämmande Amber Heard-intervju

På onsdag, I dag sändes del två av en exklusiv intervju med skådespelerskan Amber Heard– hennes första tv-sända sitt-down efter att ha förlorat en explosiv ärekränkningsrättegång mot hennes exman, skådespelaren Johnny Depp. Bland andra avslöjanden hävdade 36-åringen att hon fortfarande “älskade” Depp och förnekade att hon ville “avbryta” honom i hennes yttrande i fallets centrum.

Under Virginia-rättegången, som avslutades den 1 juni, en jury dömde att Heard förtalade Depp när Washington Post publiceras en artikel från 2018 under hennes byline som beskriver sig själv som ett offer för övergrepp i hemmet. Depp tilldelades 15 miljoner dollar i skadestånd men kommer bara att få 10,35 miljoner dollar på grund av ett statligt tak för straffskadestånd. Juryn tilldelade också Heard 2 miljoner dollar i skadestånd efter att ha funnit att hon förtalades av Depps advokat, Adam Waldman, efter att han anklagat Heard för att ha förtalat Depp i en “bluff”.

Trots att han vunnit just det motkravet, såväl som en rättegång i Storbritannien 2020 som fastställde att Depp hade misshandlat Heard vid 12 av 14 tillfällen, har Heard till stor del utmålats som en lögnare i allmänhetens ögon av Depps legion av tvångsmässigt hängivna fans på sociala medier och hans Hollywood-kamrater sedan hon först påstod övergrepp 2016. På samma sätt verkade Guthrie vara skeptisk till Aquaman stjärna under deras en-mot-en, pressa henne på inspelningar och andra bevis som presenteras av Team Depp samtidigt som de ignorerar mycket av inspelningarna och andra bevis som erbjuds av Heard. (Den brittiska rättegången medgav betydligt fler bevis än den i Virginia, vilket kan hjälpa till att förklara det annorlunda resultatet.)

I första halvan av intervjun som sändes i måndags, informerade nyhetsankaren skådespelerskan om huruvida hon anstiftade fysiskt våld mot Depp, frågade henne om inspelningar som Heard hävdar togs ur sitt sammanhang och informerade henne om att det första tillägget inte skyddar “lögner”. I avslutningen av intervjun verkade Guthrie lika cynisk och missnöjd med Heards svar, och berättade för skådespelerskan att hennes “anspelning” på Depp i hennes op-ed var “omisskännlig”. Hon frågade också Heard om hon tipsade TMZ att ta bilder på henne med ett blåmärke när hon lämnade in ett besöksförbud mot Depp 2016. För det mesta gick hennes förhör inte utöver information som inte redan tagits upp under rättegången och ifrågasatt av Heard, och saknade helt insikt om övergrepp.

Det är inte första gången en tv-värd har varit okänslig när det gäller ämnet övergrepp i hemmet eller omedveten om hur överlevande anpassar sig till våldsamma situationer med sina partner. (Se Barbara Walters intervju med Rihanna efter hennes incident med Chris Brown eller Gayle King intervjuar FKA Twigs om hennes anklagelser mot Shia LaBeouf). Tittare och journalister är dock fortfarande häpna över att Guthrie fick intervjua Heard i första hand.

Veckan innan avslöjade Guthrie att hennes man, Michael Feldman, arbetade som rådgivare för Depps juridiska team under ärekränkningsrättegången precis innan han inledde en intervju med Depps advokater Camille Vasquez och Benjamin Chew. Intervjun gick viralt på Twitter och möttes av omedelbar motreaktion från användare som hävdade en intressekonflikt.

Veckan innan avslöjade Guthrie att hennes man, Michael Feldman, arbetade som rådgivare för Depps juridiska team under ärekränkningsrättegången precis innan hon inledde en intervju med Depps advokater Camille Vasquez och Benjamin Chew.

“Om jag var Amber Heards publicist eller pr-person, skulle jag förmodligen inte ge min klients första stora intervju med någon som avslöjade en intressekonflikt.” skrev en Twitter-användare.

“Om Guthrie ska fortsätta att göra de här intervjuerna, IDAG måste göra mycket större ansvarsfriskrivningar om att Guthrie, genom sin mans konsultspelning, personligen berikades av Depps PR-team.” Postad annan. “Den flagranta intressekonflikten är så respektlös mot Mrs. Heard.”

Journalistikexperter har sedan dess vägt in om kontroversen i en Business inutir rapporterakallar beslutet för Guthrie att intervjua Depps advokater “lite galet” och lyfter fram en “finansiell insats”, med tanke på hur Feldman skulle kunna användas igen när Heard försöker överklaga juryns dom.

Medan Heard eller hennes företrädare ännu inte har talat om kontroversen, säger källor i samma artikel att Heard och hennes team båda var medvetna om Guthries koppling till fallet och var villiga att fortsätta med intervjun, som kommer att avslutas med en timmes lång Datumlinje specialsändning på fredag.

Även om det är svårt att föreställa sig tankeprocessen bakom arrangemanget av denna intervju och dess användning i en efterföljande ledare, är det möjligt att Heard, som har varit offentligt medlidande mot juryn och Depps anhängare, ville visa allmänheten att hon kunde engagera sig i en artigt samtal med någon som är nära förknippad med hennes belackare. Ändå verkar det konstigt och extremt olämpligt att Heards team skulle tillåta sin klient att genomgå Guthries stackars, opartiska förhör för hennes första stora tv-framträdande efter rättegången, med tanke på mängden journalister som antagligen tjusar på biten för att få en exklusiv med skådespelerska.

Oavsett avsikt eller vilken kunskap Heard och hennes team fick före intervjun, är det faktum att Heard ägnade större delen av sittande till att försvara sig mot allmänt publicerade påståenden igen en annan tragedi för skådespelerskan, vars status när det gäller det kommande Aquaman uppföljaren ligger kvar i luften. I slutändan är den sorgligaste delen av fiaskot hur helt undvikande det var.

.
#Savannah #Guthries #skrämmande #Amber #Heardintervju

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *