Street Fighter 6 Director säger att Jamie inte dricker alkohol;  avslöjar vad "The Devil Inside"-dryck faktiskt är

Street Fighter 6 Director säger att Jamie inte dricker alkohol; avslöjar vad “The Devil Inside”-dryck faktiskt ärHan dricker en whiskydrink, han dricker en vodkadrink…
Street Fighter 6:s två mest framstående utvecklare, regissören Takayuki Nakayama och producenten Shuhei Matsumoto, satte sig nyligen ner för en intervju med IGN och delade en hel del extra information angående franchisens bidrag 2023.

Vid ett tillfälle utvidgar de några detaljer om Street Fighters nyaste karaktär, Jamie, en berusad knytnäve/breakdance-hybridkombattant som har ett unikt nivå upp-system kopplat till sitt drickande från en kanna som vi alla antog innehöll alkohol. Enligt utvecklarna gör det det faktiskt inte.

Konceptet med allt mer berusade karaktärer i fightingspel är inte nytt i fantasin eftersom franchiseföretag som Mortal Kombat, Virtua Fighter, Tekken och andra har utforskat utrymmet tidigare. Street Fighter har dock aldrig riktigt presenterat en sådan fighter.


När du använder Jamie, har spelare möjlighet att ta drinkar från sin kanna (denna manöver kallas “The Devil Inside”) och att göra det kommer att ge karaktären tillgång till nya och kraftfullare attacker.


Han kan ta upp till fyra klunkar varje runda, av vilka den första låser upp en målkombination, den andra låser upp hans dykspark, den tredje ger honom tillgång till ett kommandogrepp och den fjärde ger honom ökad gånghastighet samt skada och räckvidd på sin rekka förlängning.


Användare får spela lite av ett minispel samtidigt som de kontrollerar Jamie eftersom de måste bestämma när de ska försöka smyga in dessa nivåuppgångar. Det finns alternativ att överge lite skada i slutet av kombinationer för att istället ta en klunk, vilket betyder lite extra strategi är inblandad.


Nakayama erbjuder lite insiderinformation om varför teamet på Capcom slutade med att skapa Jamie som de gjorde.


“I Street Fighter-serien hade vi inte haft en karaktär i Drunken Fist-stil förrän nu”, börjar han. “Vi ville ha något nytt som vi inte hade tidigare så vi tittade på kampstilar som passade det, men vi ville också att det skulle vara en ung karaktär, så vi inkorporerade breakdance som är mycket mer kopplat till modern kultur i hans moveset som Vi slutade med en karaktär som blandar Drunken Fist och Breakdance och bestämde oss för att använda honom som Lukes rivaliserande karaktär.


“Dessutom dricker han faktiskt inte alkohol… Det är mer som medicin, liknande te…”


Matsumoto följde upp detta med att högt notera “En speciell drink, haha”, som livepubliken utbröt av skratt åt.


“Ja, en speciell drink. Medan han kämpar letar han efter öppningar för att ta en klunk och blir starkare. Det är inte bara ett speciellt drag där du dricker, han kan också gå in i ett dricksläge mitt i kombinationer,” fortsatte Nakayama.


“Han har en nivå 1-super där han snurrar runt, om du håller ingången ‘ned’ under detta kommer han att sluta attackera och avbryta den till en drinkanimation istället. Han är en karaktär där nyckeln är att hitta den perfekta timingen för att driva dig själv upp.”


Vad tycker du om Jamie, Street Fighter 6:s senaste tillskott, hittills? Från bild till spel, är han den karaktär du är mest intresserad av hittills, eller är du mer fascinerad av sådana som återvändande Luke, Ryu, Chun-Li eller Guile? Dela gärna dina tankar i kommentarerna.


Ett stort tack till Nicholas “MajinTenshinhan” Taylor för att han översatte intervjun från japanska till engelska..
#Street #Fighter #Director #säger #att #Jamie #inte #dricker #alkohol #avslöjar #vad #Devil #Insidedryck #faktiskt #är

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *