US Open 2022: Rory McIlroy kanske axlar en sport, men han vill ha den här majoren för sig själv

US Open 2022: Rory McIlroy kanske axlar en sport, men han vill ha den här majoren för sig själv

BROOKLINE, Mass. — Rory McIlroy har varit på korståg för golfens själ under de senaste veckorna. I torsdags, i den första omgången av 122:a US Open, påminde han alla varför hans ord väger så tungt.

McIlroy är en fantastisk kommunikatör, punkt. Han har tagit upp manteln som den främsta talespersonen i spelet för hur dess framtid ser ut om 10 eller till och med 50 år från nu, och genom att göra det har han erbjudit upplysande insikter, kloka råd och en väg framåt för ett spel vars jämvikt har kastades ur spel av LIV Golf-PGA Tour-duellen.

Det finns andra bra pratare i spelet också, men de skjuter inte 67:or över sina första 18 hål på The Country Club.

Den fyrafaldige majorvinnaren är inne i en åtta år lång torka när det gäller att vinna stora, men McIlroy gick in i veckan när han spelade lika bra som han har spelat på flera år. En nästan miss på Masters i april, en sprängd ledning i första omgången vid PGA Championship i maj och en vinst förra veckan på RBC Canadian Open – där han fick över 20 slag och höll undan Tony Finau och Justin Thomas – – var hans kanske bästa upptakt någonsin till US Open.

Hans spel just nu är tightare än en Tiger Woods-tröja med skenande hals.

På torsdagen byggde McIlroy mot något nästan perfekt med pars vid de första sex hålen och två birdies i sina tre sista på de bakre nio av banan (han startade på nr 10). En löjlig parräddning på det tuffa par-3 2:a hålet, plus en omöjlig från en bunker på den korta par-4 5:an höll farten nere. Rory fick sedan en birdie på nr 7 och nr 8 för att köra sina poäng till 4 under innan en frustrerande bogey senast ledde till en klubbkastning och några ord som NBC inte skulle kunna sända även om så önskas.

McIlroy var okarakteristiskt sur för någon som var delad för klubbhusets ledning vid United States Open. Det var utan tvekan den argaste 67 han någonsin skjutit.

Förutom klubbkastningen lastade McIlroy av på en bunker på det 5:e hålet efter att ha kastat en ur det saftigaste skräpet i en annan bunker några meter bort. Efter sin runda ropade han ut spelarna framför sin grupp för att de var långsamma och förklarade varför han var så frustrerad.

“Du kommer att stöta på saker på en US Open, oavsett om det är lögner eller sånt, som du helt enkelt inte stöter på någon annan vecka,” sa McIlroy om det 5:e hålet. “Det är svårt att inte bli frustrerad eftersom jag går däruppe och säger “Kom bara tillbaka in i bunkern.” Den tjockaste roughen på banan är runt bunkrarnas kanter.

“Jag förbannade USGA varje gång jag skulle upp till bollen. Det är en av dessa saker. Det händer här; det händer egentligen inte någon annanstans. Du måste bara acceptera det. Jag gav sanden ett par smäller för jag hade redan förstört det, så det var inte så att det var mycket mer jobb för [caddie] Harry [Diamond]och sedan återställde jag bara och spelade ett hyfsat bunkerslag, och sedan var det riktigt skönt att håla den putten.

“Men ja, du kommer att stöta på saker den här veckan som du inte brukar stöta på de andra veckorna på året, och du måste bara försöka acceptera dem så gott du kan.”

Om du har följt McIlroy längre än de senaste tre dagarna är det lätt att ge honom fördelen av tvivel för sådana utbrott. Även om han inte är befriad från kritik för klubbkastning och sandgrävningsprojekt, är det också lite av en fröjd att se någon som ibland har verkat som om han sömngångar vid stora mästerskap med klara ögon och helt engagerad.

När han blev tillfrågad om han trodde att det var OK att visa tävlingsilska på golfbanan – för att påminna andra människor om hur stor betydelse majors har – var hans svar vanligtvis bra.

“Ja, naturligtvis,” sa han. “Nästan för att påminna dig själv ibland hur mycket det betyder för dig också.”

Alla fyra av McIlroys stora vinster har inkluderat första omgångar där han fick 67 eller lägre poäng, och i dessa fyra – 2011 US Open, 2012 PGA Championship, 2014 Open Championship, 2014 PGA Championship – hade McIlroy antingen ledningen eller var inom ett. i toppen efter omgång 1. Det är troligen en position han kommer att hamna i när torsdagens omgång är över.

Att axla den dynamiska belastningen av en hel sport har urholkat hans känslor på sätt som han kanske inte ens kan känna igen just nu. När spelare, media och till och med chefer på den högsta nivån i spelet frågar vad du tror är den bästa vägen framåt, är beskattningen enorm.

Men efter omgången sköt McIlroy upp sin roll som den framstående statsmannen i ett spel som är ett och ett halvt sekel gammalt.

“Jag är bara jag,” sa han. “Jag lever mitt liv. Jag gör det jag tycker är rätt och försöker spela den bästa golfen jag kan. Jag blev inte ombedd att bli placerad här. Jag försökte inte vara i den här positionen. Jag är bara jag.”

Problemet för McIlroy är att han kanske är den största föraren i sportens historia, och han kan vara en ännu bättre talare. Hans spel ger hans ord gravitation, och gravitationen styr världen.

Men när US Open har fått fotfäste, kommer det att vara trevligt att lägga ner snacket om brouhahas och scuttlebutt mellan organisationer som utkämpar ett orättvist men oundvikligt krig. Till och med McIlroy, på frågan om han vill vinna den här turneringen som ett sätt att konsolidera makten för att vända utvecklingen av sin sport ännu mer, vände istället rampljuset från framtiden till det förflutna och nu nuet.

Han gjorde vad vi alla borde göra – åtminstone under de kommande tre dagarna – genom att påminna alla om den historiska omfattningen av det stora mästerskapet som nu pågår och som snart kan vara inom hans räckhåll. Ett stort mästerskap som, baserat på de oavsiktliga konsekvenserna av utspädningen av ordinarie säsongsgolf, nu betyder mer än någonsin tidigare.

“Inte riktigt,” sa McIlroy på frågan om han, som hjärtat av sporten utanför banan, var inspirerad att göra ett uttalande om det.

“Det har gått åtta år sedan jag vann en major, och jag vill bara lägga vantarna på en igen.”


#Open #Rory #McIlroy #kanske #axlar #sport #men #han #vill #den #här #majoren #för #sig #själv

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *