Vad är Discord?  - IGN

Vad är Discord? – IGN

Om du har varit på internet på sistone har du förmodligen hört talas om Discord. Oavsett om dina vänner bjöd in dig till sin privata server för memes, du har sett spel som Elden Ring eller Genshin Impact tillkännage sina egna officiella Discord-servrar, eller om du är medlem i Xbox Game Pass och har sett förmåner för “Discord Nitro”, det är en stor sak.

Allt du behöver veta om Discord:

  1. Vad är Discord
  2. Är Discord som TeamSpeak, Xbox Live, reddit, etc?
  3. Var kan jag använda Discord?
  4. Vad är Discord-servrar
  5. Vad är Discord Nitro?
  6. Kan jag streama på Discord?

Vad är Discord?

Discord är många saker, vilket är en stor del av dess charm. På den mest grundläggande nivån är Discord ett text-, ljud- och videochattprogram och en plats där du kan engagera dig med samhällen eller fastigheter du älskar.

Det är ett ställe att umgås med vänner, familj och fans av samma saker. Den fungerar som en anslagstavla och livechatt för sig själv, och du kan enkelt hoppa in i telefon- eller videosamtal när du vill.

Ett antal spel (Elden Ring, Guilty Gear: Strive, etc.) och andra saker, har dedikerade Discord-servrar dit du kan gå och hitta den senaste informationen, umgås med andra spelare eller till och med utvecklare, eller koordinera och hoppa in i spelsessioner .

Med allt det kan erbjuda är det inte konstigt att många av oss använder Discord, oavsett om det är för personligt eller professionellt bruk. Oavsett vad du vill ge dig in på så finns det förmodligen en Discord för det, så var inte rädd för att hoppa in. Du kommer att hitta en värld full av coola människor och massor att göra.

Är Discord som TeamSpeak, Xbox Live, Reddit, etc.?

Discord har ett brett utbud av funktioner, så svaret är “ja!” Det ÄR faktiskt som Reddit, Xbox Live, TeamSpeak och många andra tjänster. Det faktum att den har videosamtalsfunktionalitet, partyröstchattfunktionalitet och textkanaler med anpassade regler för varje server och möjligheten att fästa anmärkningsvärda meddelanden betyder att den kan tjäna samma funktion som specifika subreddits.

Vissa Discord-servrar har organiserade evenemang, giveaways och speciella regler, och de kan skapa speciella startskärmar för att se till att du alltid vet vad som händer.

Du kan också länka ditt konto för att låta dina vänner se vilka spel du spelar för närvarande, även om du hoppar in i ett spel på PlayStation, Steam eller någon annanstans.

Var kan jag använda Discord?

Du kan använda Discord på alla möjliga olika plattformar. Du kan ladda ner programmet på Android och iOS, PC, Mac, surfplattor och mer, och appen kommer snart till PlayStation 5. Discord finns även på Xbox Series X och Xbox Series S, men du måste använda en lösning genom att ladda ner Quarrel Insider-appen.

Även om du inte vill ladda ner appen kan du fortfarande använda den i din webbläsare. Discord.com låter dig logga in på ditt konto och ge dig tillgång till alla dina servrar och förmåner var du än är. Lätt som en plätt.

Vad är Discord-servrar?

En Discord-server är den specifika delen av Discord som är avsedd för din grupp. Servrar finns i alla former och storlekar, och du kan göra dem själv också.

Många Patreon-, YouTube-, Reddit- och Twitch-gemenskaper (och vissa spel, företag eller grupper) har motsvarande Discord-servrar där människor kan umgås, fånga de senaste uppdateringarna om kommande evenemang eller innehåll och till och med chatta med kreatörer direkt, antingen via meddelanden , eller till och med ljud- eller videosamtal.

För att få tillgång till en Discord-server måste du få en inbjudan, men de finns också i flera varianter. Inbjudningar kan ställas in för engångsbruk, tidsbegränsade eller obegränsade, vilket innebär att de kan delas och användas i oändlighet av alla som har länken. Vissa Discord-servrar publicerar offentligt dessa obegränsade inbjudningar, vilket betyder att vem som helst kan gå med, men du kan enkelt begränsa åtkomsten till din egen server, vilket säkerställer att endast de personer du vill ha kommer att kunna gå med. Detta är bra för Discord-servrar som är avsedda bara för din familj, en specifik grupp vänner och liknande.

Vad är Discord Nitro?

Discord Nitro är en prenumerationstjänst som Discord erbjuder. För $10 i månaden eller $100 per år kan du få massor av anpassningsalternativ och vissa förbättringar av livskvalitet. Först och främst kan du ladda upp bilder upp till 100MB, där de normala begränsningarna begränsar dig till uppladdningar på 8MB. Du kan också strömma HD-video, istället för standardupplösning, och skicka meddelanden som är längre (upp till 4 000 tecken med Nitro). Du är också normalt begränsad till att gå med i upp till 100 Discord-servrar, men Nitro slår det upp till 200.

Anpassningsalternativen gör att du kan använda flera profiler så att din information är unik för varje server du är medlem på. Du kan också lägga till anpassade videobakgrunder under videosamtal, få tillgång till speciella klistermärken och använda server-emojis överallt (anpassade emojis är normalt begränsade och kan bara användas på servern de skapades för).

Du kan också stödja servrar du gillar genom att använda Server Boost (som ökar användarfunktionalitet, serveranpassning och ger små, prenumerationsliknande bonusar för alla medlemmar), och du får två Server Boosts för att prenumerera på Nitro, samt en 30 % rabatt på alla Boosts du köper i efterhand.

Kan jag streama på Discord?

Ja, du kan streama på Discord! Du kan strömma dina spel, dela ett fönster, program eller en hel bildskärm med dina vänner eller någon som har tillgång till Discord-servern. Detta betyder i princip att du kan “presentera” som du kan på Zoom, eller andra liknande tjänster.

Du kan också strömma direkt till personer som du har lagt till som vänner, så att du kan ha en 1-mot-1-hangout medan du visar upp spelet du spelar, eller vad du nu gör.

Brian Barnett skriver recensioner, wikiguider, erbjudandensinlägg, funktioner och mer för IGN. Du kan få din fix av hans upptåg på Twitter (@Ribnax) eller kolla in hans show på Twitch (The Platformers).


#Vad #är #Discord #IGN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *