Bill Cosby civilrättegångsjuryn måste börja överläggningarna om

Bill Cosby civilrättegångsjuryn måste börja överläggningarna om

MILJÖ – Bill Cosby anländer för en domförhandling efter att han dömts för sexuella övergrepp vid Montgomery County Courthouse i Norristown Pa., den 25 september 2018.

Matt Rourke/AP


dölj bildtext

växla bildtext

Matt Rourke/AP


MILJÖ – Bill Cosby anländer för en domförhandling efter att han dömts för sexuella övergrepp vid Montgomery County Courthouse i Norristown Pa., den 25 september 2018.

Matt Rourke/AP

SANTA MONICA, Kalifornien — Efter två dagars överläggningar där de nådde domar i nästan alla frågor som ställdes framför dem, måste jurymedlemmar i en civil rättegång som fattade beslut om anklagelser om sexuella övergrepp mot Bill Cosby börja om från början på måndag.

Vid slutet av rättegångsdagen på fredagen hade juryn i Los Angeles County kommit överens om huruvida Cosby hade förgripit sig sexuellt på målsägande Judy Huth på Playboy Mansion när hon var 16 år 1975, och om Huth förtjänade några skadestånd. Sammanlagt hade de svarat på åtta av nio frågor om sin domsblankett, alla utom en som frågade om Cosby agerade på ett sätt som borde kräva skadestånd.

Domare Craig Karlan, som hade lovat en jurymedlem när hon gick med på att tjänstgöra att hon kunde lämna efter fredagen för ett tidigare åtagande, beslutade över Cosbys advokaters invändningar att acceptera och läsa domen på frågorna som juryn hade besvarat. Men han var tvungen att ändra kurs när deputerade vid Santa Monica Courthouse dök upp och krävde honom att rensa rättssalen. Tingshuset har en obligatorisk stängningstid på 16:30 på grund av ingen budget för suppleanters övertid

Karlan vägrade att kräva att den avgående jurymedlemmen, som hade valts till förman, skulle komma tillbaka på måndag, så jurymedlemmar måste börja om med en suppleant i hennes ställe.

“Jag går inte tillbaka på mitt ord,” sa Karlan.

Det var ett bisarrt avslut på en märklig dag av juryöverläggningar. Det började med en anteckning till domaren om vad han kallade en “personlighetsfråga” mellan två av jurymedlemmarna som försvårade deras arbete.

Efter att ha kallat dem till rättssalen och fått dem att gå med på att varje jurymedlem skulle höras i diskussionerna, återupptog jurymedlemmarna, men hade en stadig uppsjö av frågor om frågor med sin domsform som domaren och advokaterna var tvungna att diskutera och besvara. En fråga var hur man beräknar skadestånd.

Efter lunchrasten flyttade Cosby-advokaten Jennifer Bonjean till en rättegång på grund av ett foto taget av en medlem av Cosbys team som visade en jurymedlem som stod i närheten av en Cosby-anklagare som hade suttit i publiken och tittat på rättegången.

Karlan sa att bilden inte tydde på att någon konversation hade hänt, och avfärdade snabbt motionen om rättegången och fick försäkringar från juryn i fråga, sedan hela juryn, att ingen hade diskuterat fallet med dem.

Anklagaren, Los Angeles-konstnären Lily Bernard, som har lämnat in sin egen stämningsansökan mot Cosby i New Jersey, förnekade att ha talat med några jurymedlemmar.

“Jag har aldrig pratat med någon jurymedlem, någonsin,” sa Bernard till domaren från sin plats i rättssalen. “Jag skulle aldrig göra något för att äventyra det här fallet. Jag tittar inte ens på dem.”

Karlan kämpade för att komma förbi hindren och få nämndemän att överväga så länge som möjligt, och höll advokater, reportrar och domstolspersonal i rättssalen redo att bulta så fort en dom lästes, men det var fruktlöst till slut.

Jurymedlemmar hade börjat överlägga på torsdagsmorgonen efter en två veckor lång rättegång.

Cosby, 84, som släpptes från fängelset när hans brottsdom i Pennsylvania kastades ut för nästan ett år sedan, deltog inte. Han förnekade all sexuell kontakt med Huth i ett klipp från en videodeposition från 2015 som visades för jurymedlemmar. Förnekandet har upprepats under hela rättegången av hans talesman och hans advokat.

I kontroversiella avslutande argument uppmanade Bonjean jurymedlemmarna att se förbi de offentliga anklagelserna mot Cosby och bara överväga rättegångsbevisen, som hon sa inte var i närheten av att bevisa Huths fall.

Huths advokat Nathan Goldberg sa till jurymedlemmarna att Cosby måste ställas till svars för den skada han åsamkat sin klient.

#Bill #Cosby #civilrättegångsjuryn #måste #börja #överläggningarna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *