Bitcoins pris faller under $20 000

Bitcoins pris faller under $20 000

Priset på bitcoin sjönk under 20 000 $ och under en nivå som allmänt övervakas av kryptovalutaentusiaster, eftersom en brutal försäljning av krypto inte visade några tecken på att avta.

Bitcoin föll så lågt som $18 739,50 och höll sig under $20 000 på lördagen, enligt CoinDesk, och tappade 72% av sitt värde från sin högsta nivå i november. Oron för Federal Reserves åtgärder för att tämja högre än väntat inflation har drivit in både aktier och kryptovalutor till en björnmarknad. Stora namn i branschen, bl.a

Coinbase Global Inc.,

den största kryptovalutabörsen i USA, har nyligen aviserat nedskärningar.

Det finns ingen specifik betydelse för $20 000-nivån, men priset sjönk under $19 783, ett tidigare högvattenmärke 2017, enligt Coinbase. Bitcoin-tjurar har länge ansett att kryptovalutan under de senaste åren gått in i ett nytt utvecklings- och acceptansstadium och att den inte skulle falla under 2017 års nivå.

“Det kommer att vara mycket smärta för många investerare”, säger Yuya Hasegawa, marknadsanalytiker på den japanska kryptobörsen Bitbank Inc. Folk kommer att förlora förtroendet för kryptomarknaden som helhet, men erfarna kryptoinvesterare och de som tror på dess långsiktiga utsikter kommer att se en möjlighet att köpa till rabatterade priser, sade han.

Ether, en annan stor kryptovaluta, föll under 1 000 $ och nådde kortvarigt 975,35 $ på lördagen, enligt CoinDesk, dess lägsta nivå sedan januari 2021.

Bitcoins fall från rekordhöga $67 802 i november har bidragit till en utrotning av cirka 2 biljoner dollar på den bredare marknaden. Cryptos totala börsvärde, som nådde en topp i november på nästan 3 biljoner dollar, låg på cirka 840 miljarder dollar i lördags – det lägsta sedan januari 2021, enligt dataleverantören CoinMarketCap.

Bitcoin handlades runt $30 000 under större delen av maj innan den sjönk kraftigt igen i juni efter en ny inflationschock och oro för stigande amerikanska räntor. Investerare har lastat av tillgångar som ses som riskfyllda, såsom kryptovalutor och teknologiaktier.

Enskilda investerare har fått marginalsamtal, med omkring 260 miljoner dollar i säkerheter utlovade av cirka 80 000 återförsäljare som likviderats under de senaste 24 timmarna, enligt dataleverantören CoinGlass. Det kan jämföras med 1 miljard dollar tidigare i veckan.

Ett växande antal tidigare högtflygande kryptoföretag har känt smärtan i vad som har kallats en “kryptovinter.” Kryptovalutalångivaren Babel Finance sa till kunderna i fredags att det var det avbryta inlösen och uttag från alla produkter, med hänvisning till “ovanligt likviditetstryck.” En av de största kryptolångivarna, Celsius Network LLC, har inte låtit användare ta ut pengar på ungefär en veckamed hänvisning till extrema marknadsförhållanden.

Kryptovalutafokuserad hedgefond Three Arrows Capital Ltd har anlitade juridiska och finansiella rådgivare att hjälpa till att utarbeta en lösning för sina investerare och långivare efter att ha lidit stora förluster från en bred marknadsförsäljning av digitala tillgångar, sa företagets grundare till The Wall Street Journal.

Ökningen i kryptovalutavärderingar under de senaste två åren fick hjälp av stora investeringar från företag som t.ex

Tesla Inc.

och en period av lägre räntor under pandemin som uppmuntrade individer som fastnat hemma att köpa mer riskfyllda tillgångar i hopp om större avkastning.

Räntehöjningar som nu antas av Fed kommer vid en tidpunkt då sprängningar i vissa kryptoprojekt har skvalpat över ekosystemet. Så kallade stablecoin TerraUSD bröt från sin $1-peg förra månaden efter ett intensivt säljtryck, vilket lämnade det och dess ursprungliga systerkryptovaluta Luna nu nästan värdelös. När dess utvecklare försökte försvara TerraUSDs koppling sålde de bitcoinreserver, vilket vägde priset på den och andra tillgångar.

Kryptoinvesterare har på senare tid blivit bekymrade över ett derivat av kryptovalutan eter som är låst tills Ethereum-nätverket övergår till en mindre energikrävande modell. Så kallad Lido-insatt eter har nyligen handlats med rabatt på etern själv.

“Crypto har tillräckligt med problem. Det behöver inte makrot, säger Noelle Acheson, chef för marknadsinsikter på kryptolångivaren Genesis Global Trading, med hänvisning till stigande räntor och inflationsoro.

Skriva till Elaine Yu på elaine.yu@wsj.com och Caitlin Ostroff på caitlin.ostroff@wsj.com

Copyright ©2022 Dow Jones & Company, Inc. Med ensamrätt. 87990cbe856818d5eddac44c7b1cdeb8

.
#Bitcoins #pris #faller

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *