Högljutt, rörigt och obotligt: ​​farväl Wendy Williams, “drottning av alla medier”

Fredagens avskedsupplaga av Wendy Williams Show slog alla förväntade toner.

Ett shoutout till tittarna för deras hårda stöd väckte stående ovationer från studiopubliken. Vanessa Williams, programmets första gäst, återvände för att fira den 57-åriga chattshowvärden som en sann mediepionjär. Och för att avsluta showen kastade komikern Sherri Shepherd till en höjdpunktsrulle av Williams största hits – inte minst följde upp med ett löfte om att äta riktig kråka om Kanye och Kim någonsin gifte sig.

Allt som saknades var, ja, den faktiska värden.

Naturligtvis är det därför Wendy Williams Show avslutar, efter 1 500 plus avsnitt. Sammantaget pågick programmet i 14 år och hade förmodligen kunnat fortsätta i mer om Williams hälsokriser och personliga och ekonomiska tumult till synes hade tagit bort hennes entusiasm för att djärvt handla med kändisskvaller utan att oroa sig för om det hon sa var sant eller inte, eller om det kränkt någon.

Även om hon inte har varit värd för showen personligen sedan 2020, är ​​hennes avgång från dagtid av ett stycke med en bredare vändning och inte för att Williams lyckades inte hänga med tiden. Om något var den tidigare radiochockjocken före kurvan och ändrade tonen och takten i ryktesspridningen när skvallret expanderade från tabloiderna och TV-tidningarna till sociala medier.

“Det här är den bästa showen någonsin,” sa hon vid ett tillfälle i höjdpunktsrullen. “Jag svär om jag inte var här och gjorde det, skulle jag vara hemma och titta.” Ett av de sista skotten i rullen var hennes tomma stol. Och i det tomrummet dröjer ett knepigt arv som gjorde lika mycket för att smutsa ner skvallerjournalistik som att smutskasta den.

Mitt i kakofonien av tv-sirener på dagtid ringde 5ft 10in Williams högst. Om hennes dramatiska fysiska närvaro inte stoppade tillfälliga tittare i deras spår, skulle hennes stora mun nästan säkert göra det. Medan Ellen Degeneres lekte trevligt med gäster och The View vadade in i svåra diskussioner gick Williams hela vägen in – förskönade tabloidskvaller, kastade skugga på kända gäster och i övrigt var rörig för ren njutning. Ju hårdare hon slog sina falska fransar och smuttade på sitt te, desto fler tittare åt upp det. Williams var inte bara en hit bland den typiska publiken på dagtid, hennes publik var ung och mångsidig.

Wendy Williams avtäcker sin vaxfigur på Madame Tussauds, New York 2021.
Wendy Williams avslöjar sin vaxfigur på Madame Tussauds, New York, 2021. Foto: Cindy Ord/Getty Images för Madame Tussauds New York

Hennes mest uttalade mästare var osannolika sorter som John Oliver, som en gång tillägnade ett avsnitt av Last Week Tonight till Williams som åt en lammkotlett i sitt kök medan hon filmade hemma under Covid. “Ju mer du tittar på Wendy, desto mer inser du att kaos inte är ett problem med showen, det är det som får det att fungera,” indikerade Oliver, innan han kanaliserade samma energi och åt en smörgås på kameran när krediterna rullades. “Om det här gör dig obekväm, kanske du vill dra iväg och titta på något annat.” Och när det här klippet hittade tillbaka till Williams show, skrattade Wendy som Wendy.

Även när hennes profil ökade och hennes modebudget ökade, gjorde Williams sig aldrig som något annat än en hemtrevlig jerseytjej som hellre diskar med en röd matta än att dyka upp på en själv. Att tillbringa en timme med henne var som att vara inom hörhåll av din mammas frisör med löshår, att aldrig veta vilken bomb som skulle falla härnäst.

Williams vassa tunga stroppades på hiphopradio, där hon framstod som en av de första kvinnorna förutom skådespelaren och artisten Angie Martinez. En cameo på Foxs hitcom Martin från 90-talet – hennes första tv-kredit, för övrigt – var en bekräftelse på den enorma respekt Williams fick i en mansdominerad bransch. Williams, som var en morgondriven personlighet i början av 90-talet, kopplades in i en satellitroll som trafikreporter, stänkte den senaste smutsen i hennes rusningsrapporter, berättade så många berättelser om svarta kändisar att de ringde in till hennes station och försökte få tag på hon fick sparken. Under en show tog hon upp anklagelser om sexuellt missbruk mot Bill Cosby bara för att bli släpade in till sin chefs kontor och tvingades be USAs pappa om ursäkt, på högtalartelefon. Tidigare fanmail har inkluderat kulor och döda fiskar.

Hennes fräckhet i luften gjorde henne omtyckt av legioner av fans och, inom kort, förtjänade hon hennes bästa fakturering och ett hårt vunnit rykte som en artist med en outtröttlig arbetsmoral. Men den framgången gjorde henne inte mjukare mot de rika och berömda.

Wendy Williams under en intervju med programledaren Seth Meyers.
Wendy Williams under en intervju med programledaren Seth Meyers. Foto: NBC/NBCU Photo Bank/Getty Images

I ett luftutbyte 2003 med Whitney Houston tvekade Williams inte att grilla den legendariska sångaren om anklagelser om drogmissbruk, våld i hemmet och ekonomiska frågor, och Houston backade inte från kampen. (Det är fortfarande den mest omtalade intervjun som Williams någonsin har gjort.) Men Williams drog sig inte för att prata om sin egen kamp med drogberoende eller hennes problem med att bli gravid eller hennes plastikoperationer eller hennes nöjen med välkända musikindustrityper heller. även när hennes radioprogram blev nationella.

Hela tiden var hon mentor åt Charlamagne tha God, who höjde sig som en Williams sidekick. En kontroversiell intervju efter rättegången med OJ Simpson i studion var en av de få gånger som Williams något avbröt sin medfödda skepsis och alienerade sina lojala följare. “Fy fan, jag gillar dig”, sa hon efter att ha fallit för den före detta fotbollsfantastens utseende och polering. “Fy fan, OJ Simpson, du är charmig.”

Ändå såg ingen den här listiga grytröraren som hälsade uppringare genom att spinna “How you doin” och skapa en nisch på dagtid-tv. Den 14 juli 2008, fyra dagar före hennes 44-årsdag, debuterade Wendy Williams Show. Inom ett år hade tittare över hela landet ställt in i massor för att njuta av hennes sparringmatcher med Omarosa eller plocka fram slumpmässiga tillbehör ur hennes peruker och dekolletage. Men hon kunde lika gärna få publiken att krypa ihop sig med sin tillfälliga hänsynslöshet, som när hon avfärdade mordet på TikTok-idolen Swavy och sa att Beyoncé “låter som om hon har en utbildning i femte klass”.

Men många av Williams mål var också stora fans. En del fann masochistisk förtjusning i att sitta i den varma stolen bredvid hennes, andra njöt helt enkelt av att ha en audiens hos “all medias drottning”; Åtminstone var båda grupperna garanterade att få lika mycket tid att flasha sitt fräscha läder på Williams skokamera.

Sprickorna började inte riktigt synas förrän 2017, när Williams svimmade på direktsänd TV medan han var klädd som Frihetsgudinnan till Halloween. Det var kort därefter som hon avslöjade en långvarig diagnos för Graves sjukdom (en immunsjukdom som utlöser hypertyreos) och hennes äktenskap med Kevin Hunter, hennes manager och en producent på hennes talkshow, föll offentligt sönder. Strax före pandemin avslöjade hon att hon hade bott i ett nyktert hus. Tidigare i år frös Williams bank, Wells Fargo, hennes konton och begärde en förhandling i högsta domstolen i New York för att avgöra om hon behövde ett förmyndarskap.

Ju mer Williams eget personliga liv blev skvallerfoder, verkar det som, desto svårare blev det för henne att dyka upp på jobbet. Och ändå har hennes lojala produktionsteam i flera år hållit igång showen med en rotation av gästvärdar som har inkluderat skådespelaren Michael Rapaport, en legendarisk provokatör; hiphopmogulen Nick Cannon, som fick sin egen talkshow på dagtid på köpet; och Sherri Shepherd, som är tänkt att ta över Williams tidslucka. Williams är inte glad över detta, men för några månader sedan sa hennes tv-chefer att de lämnade dörren öppen om Williams ville återvända.

Vad hon gör härnäst är någons gissning. Hon har spelat sig själv i långfilmer, gjort en gonzo-tv-film och en ännu vildare dokumentär om hennes liv, och gästade Drag Race (till en queergemenskaps bestörtning som hyser agg mot henne för dåtid förseelser och hennes iver för att gå ut homosexuella kändisar); det verkar som om hon skulle kunna dyka upp på Bravos Real Housewives-franchise eftersom hon redan är en utökad familj. Men alla levande tittare vet att det skulle nöja sig med mindre. Williams när hon är som bäst är en mästersolist; spelar ingen roll om hon tuggar fettet eller biter i faktiska rester. En förinspelad hejdå-hyllning skulle aldrig kunna sammanfatta en anmärkningsvärd TV-serie som aldrig borde ha tagit slut, och som kanske aldrig skulle kunna matchas.


#Högljutt #rörigt #och #obotligt #farväl #Wendy #Williams #drottning #alla #medier

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *