Hur man tar bort bloatware från Samsung Galaxy S22

Hur man tar bort bloatware från Samsung Galaxy S22

Att behöva ta itu med bloatware är aldrig en trevlig upplevelse. Det tråkiga är att även bästa Android-telefoner kommer med förinstallerade appar som du inte bett om. De skickas ofta av OEM som ett resultat av deras partnerskap för intäktsgenerering med andra varumärken och företag. De Samsung Galaxy S22 kommer också med ett gäng appar som inte kan avinstalleras. Detta inkluderar de vanliga misstänkta som Galaxy Store och My Galaxy tillsammans med dubbletter av appar som Kalender, Meddelanden och mer. I den här artikeln visar vi dig hur du tar bort bloatware från Samsung Galaxy S22.

Även om dessa förinstallerade appar inte korsar vägar med din dagliga användning eller gör något skadligt, tenderar de att ta upp lagringsutrymme – och ibland även systemresurser – som kan användas av andra appar. Även när de inte gör det, tycker vissa människor att de är irriterande och svåra att ignorera. Så låt oss ta en titt på ett par enkla steg med hjälp av vilka du kan befria din glänsande nya $800 smartphone från den förinstallerade och “avinstallerbara” bloatwaren.

Notera: Du kan följa samma uppsättning instruktioner för att avinstallera bloatware på andra Android-smarttelefoner också.

Det enda du behöver för detta är din smartphone, en PC/Mac med ADBoch en USB-kabel för att ansluta din telefon till din dator.

Hur man avinstallerar Bloatware från Samsung Galaxy S22 utan root-åtkomst

Vi kommer att visa dig hur du tar bort bloatware med både ADB och ADB App Removal GUI som “Universal Android Debloater”. Ingen av dessa metoder kräver root-åtkomst till din telefon, så du bör kunna få detta gjort enkelt så länge du följer stegen noggrant.

Varning: Att avinstallera vissa systemappar kan vara farligt och kan resultera i tvångsstängningar och funktionsfel, eller till och med en murad enhet. Vi rekommenderar att du bara tar bort de appar som du tycker är absolut onödiga.

Steg 1: Aktivera USB Debugging på din Galaxy S22

Steg 2: Använd ADB för att ta bort installerade paket

 • Det är viktigt att se till att du har ADB installerat på din dator innan vi påbörjar det här steget. Du kan kolla in vår Hur man installerar ADB guide om du är ny på detta.
 • När du har aktiverat USB Debugging, anslut din Galaxy S22 till din dator och ändra USB-inställningarna från Laddningsläge endast för telefonen till Överföra filer läge när du uppmanas.
 • På en Windows-dator, bläddra till katalogen där ADB är installerad och håll nere Shift-tangenten och högerklicka på katalogens namn och välj Öppna kommando/PowerShell-fönster här.
 • Om du använder en Mac, starta ett terminalfönster och navigera till ADB-katalogen med cd <path to the directory>.På min Mac var det till exempel cd /Users/karthiksmac/Desktop/platform-tool
  Mac Terminal galaxy s22
 • När du väl är inne skriver du bara adb devices och tryck på Retur för att se serienumret på din enhet. Du kan se en uppmaning på din telefon som ber dig att auktorisera en anslutning till datorn om du gör detta för första gången. Om ja, bevilja det.
  Tillåt USB-felsökning Galaxy S22
 • Efter det kör du om adb devices kommando för att se serienumret.

Steg 3: Ta bort apppaket

Steg 4: Dags att bli av med bloatwaren

 • När du har paketnamnet för appen som du vill avinstallera använder du följande kommando för att ta bort det från din telefon:

  pm uninstall -k --user 0 NameOfPackage

 • Observera att du måste ersätta “NameOfPackage” från kommandot med det fullständiga paketnamnet, utan någon ” eller <>.

Om du följt stegen korrekt har du avinstallerat bloatware från din Galaxy S22. Eftersom det inte finns något sätt att avinstallera alla appar tillsammans med ADB, måste du manuellt utföra kommandot för varje app du vill avinstallera.

Om detta låter som mycket arbete för dig eller om du inte är bekväm med att köra ADB-koder, kan du också överväga att använda ett appborttagningsgränssnitt för att ta bort bloatware. En av de bästa sakerna med att använda ett GUI som “Universal Android Debloater” är att du också kan välja ett gäng paket tillsammans och ta bort dem i en enda batch.

Universal Android Debloater

Du kan gå över till vår XDA Forums “Universal Android Debloater”-tråd för att ladda ner och lära dig mer om det. Det är värt att påpeka att du också kan installera om de appar som du kan ha tagit bort av misstag. Du kan gå över till vår guide för borttagning av bloatware för att ta reda på stegen för att installera om apparna.


Avslutande tankar

Tja, det tar oss till slutet av den här handledningen. Att ta bort bloatware från din Samsung Galaxy S22-smarttelefon, som du kan se, är en ganska enkel uppgift om du känner dig runt ADB-verktyget. Med detta sagt hoppas vi att OEM-tillverkare tillåter oss att bli av med dessa appar lättare, precis som hur du skulle avinstallera en vanlig app från din smartphone.

Om du snubblade över den här artikeln när du letade efter ett sätt att ta bort bloatware från någon annan Android-telefon, skulle du gärna veta att den här metoden kan användas på vilken smartphone som helst oavsett OEM eller operatör. Lycka till med processen och vi hoppas att du gillar din bloatware-fria Galaxy S22 lika mycket som vi gjorde när vi satte ihop recensionen.

#Hur #man #tar #bort #bloatware #från #Samsung #Galaxy #S22

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *