"Lightyear" blir övertrampad av dinosaurierna i helgens biljettkontor när "Jurassic World Dominion" ser $57 M+

“Lightyear” blir övertrampad av dinosaurierna i helgens biljettkontor när “Jurassic World Dominion” ser $57 M+

LÖRDAG KL.: Nåväl, det här skulle inte hända. Disneys Ljusår, trots en A-CinemaScore och 4 stjärnor/85 % positiva på PostTrak, kommer den i väg under sin prognoser på $70M-$85M med en $51M–$55M 3-dagars helg till Universal/Amblins andra helg av Jurassic World Dominion med 57,1 miljoner USD-61%. Jurassic kan till och med nå 66,3 miljoner dollar genom den fyra dagar långa juni-semestern.

“Ljusår”
Disney/Pixar

Vad fan hände här? Trots det lägsta betyget för Rotten Tomatoes Toy Story franchise till 77% Certified Fresh, det är uppenbart att ingen i stor mängd kommer att se ursprungsberättelsen om Buzz Lightyear. Förstå att en Pixar-film och en Jurassic film har spelat i nära anslutning till varandra i kalendern tidigare, och de båda gick därifrån med en skam av rikedomar. Även om vi har nämnt att spin-offs alltid öppnar lägre än kärnfilmerna (välj själv: Fantastic Beasts vs. Harry Potter, Hobbs & Shaw vs. Fast & Furious och Bumblebee vs. Transformers), kan detta vara ett fall av att gå till Toy Story väl för tidigt, för snabbt, trots att teaterstängningar och en pandemi stod sig mellan nu och sist Toy Story 4 tre år sedan.

Som Universal med Herravälde, det är inte som att Disney inte marknadsförde Ljusår, och om du går igenom de främsta kritikerna på Rotten Tomatoes, verkade majoriteten av dem njuta av det.

Jurassic World Dominion

L till R: Zia Rodriguez (Daniella Pineda) och Franklin Webb (Justice Smith) i Jurassic World Dominion
Universell

Det är klart att majoriteten Toy Story fans är inte ute i överflöd. Kom ihåg att filmen är en ensemblebild i alla dess leksakskaraktärer, en tilltalande faktor för alla föräldrar som växte upp med dessa ikoner som slinky dog ​​och Mr. and Mrs. Potato Head. Också begränsa publik här med Ljusår är att det inte finns mycket för tjejer att haka på hatten; aspekten av yttre rymden gör denna spinoff till en stor drivkraft för pojkar, därav fler pojkar än flickor.

Dessutom kan familjer i en inflationsekonomi välja sina strider på en strömningsladdad marknadsplats: de kommer att gå och se Jurassic på den stora skärmen, som inte kommer att finnas i hemmen på ett tag, men kanske väntar med att se en nth Toy Story film på Disney+.

Även om kassaekonomin på en animerad film på 200 miljoner dollar inte är bra från Disneys POV, särskilt när det gäller de officiella och interna studioprojektionerna, och Toy Story franchiseföretaget, utställningen ser en annan sida av myntet efter att ha gått igenom sin egen depression 2020-21: $51M-$55M är en jävligt bra öppning. Mer anledning för utställare att sjunga “We’re in The Money” från 42nd Street är det faktum att tredagarshelgen ringer upp uppskattningsvis 161,1 miljoner dollar, 18 % före samma helg 2019, referensåret för att avgöra om den inhemska biljettkassan har återgått till sunda nivåer.

K-12 skolor är lediga på 95% på måndag, så väl se om Ljusår kan hitta en extra uppsättning flygbränsle idag till och med måndag.

Av de som ställde upp för Ljusår, 52 % var män, 48 % kvinnor. 61 procent av de som köpte biljetter var mellan 18-34. Män över 25 var dominerande med 30 % vilket gav filmen sitt bästa betyg på 87 % positivt. Kvinnor under 25 år på 24% gav det också 87%. Kvinnor över 25 år representerade 24 % av publiken och betygsatte Pixar-filmen med 85 %. Män under 25, med 23 %, gav filmen ett betyg på 79 %. Demos av mångfald var 46 % kaukasiska, 28 % latinamerikanska och latino, 10 % svarta och 11 % asiatiska. Ljusårs bästa territorier var i väst och sydväst där åtta av de tio bästa körningarna kom ifrån. Imax- och PLF-skärmar bidrar med nära en fjärdedel av biljettkassan hittills.

Av största vikt

Att slänga en extra monkey skiftnyckel i Fars Dags helgens biljettkontor mot konkurrenterna är Paramounts hållkraft. Top Gun: Maverick, den ultimata filmen att ta med din pappa till. Filmen står inför en härlig fjärde helg 40 miljoner USD, -23 %, för en löpande summa på 462,1 miljoner USD; bara 37,9 miljoner USD från en halv miljard stater.

På tionde plats kommer Focus Features release av Jim Archers Sundance-premiär Brian och Charles på 279 platser. Bilden tittar $197 000 i 3 dagar, 220 000 USD i 4 dagar för ett teatergenomsnitt på $706. Denna typ av spel på 100 marknader anses inte vara så bra.

1.) Jurassic World Dominion (Uni) 4 697 (+21) biografer, fre 15,7 miljoner USD (-74%), 3 dagar 57,1 miljoner USD (-61%)/4 dagar 66,2 miljoner USD/Total 257,3 miljoner USD/Va 2

2.) Ljusår (Dis) 4 255 teatrar, fre 20,7 miljoner USD/3 dagar $51M–$55M4-dagars uppskattning 59,8 miljoner USD/Va 1

3.) Top Gun: Maverick (Par) 4 262 (-489) teatrar, fre 10,96 miljoner USD (-23%), 3 dagar 40 miljoner USD (-23%), 4 dagar 46,5 miljoner USDTotalt 468,6 miljoner USD/Va 4

Vi håller på att bygga ut diagrammet…

MER….

“Ljusår”
Disney/Pixar

FREDAG EFTERMIDDAG: Fredagen är helt klart till fördel för Disney/Pixars Ljusår med $23M, som inkluderar $5,2M förhandsvisningar. Det finns dock en viss spänning från Universal/Amblin’s Jurassic World Dominion möjligen sätter tänderna i den tecknade astronauten.

Aktuell 3-dagars utsikter för Ljusår är $55 M+ och Jurassic World Dominion ligger på 53,4 miljoner dollar, men det finns en prognos att den sistnämnda kylan klarar 61 miljoner dollar under 4 dagar och skickar sin totala summa till 253 miljoner dollar.

Ännu för tidigt att säga Ljusår underpresterar för lördagsmatinéer och söndagens farsdagsaffärer är dess största styrkor. I detta tidiga skede hörde vi att timrapporter utvecklas bättre än Sonic the Hedgehog 2är under sin första fredag ​​i april. Skulle den farten fortsätta under resten av eftermiddagen, då finns det en chans Ljusår kommer till 60 miljoner dollar.

I gårkvällens PostTrak-utgångar, Ljusår fyra stjärnor med en total publik och 62 % rekommendation. Publikens sammansättning var 67 % allmänt, 16 % föräldrar och 17 % barn under 12 år. Föräldrar gav filmen 4 1/2 stjärnor medan barn under 12 gav den 5 stjärnor. Pojkarna var fler än flickorna, 61 % till 39 %. Av den allmänna publiken var 53% män, 47% kvinnor.

FREDAG KL.: Pixars återkomst till den stora skärmen, Ljusår, gjorde $5,2 miljoner mellan fans onsdagsförhandsvisningar och torsdagskvällsshower, vilket är strax under de $6,3 miljoner som Paramounts Sonic the Hedgehog 2 gjorde redan i april under sina första två dagars förhandsvisningar.

LjusårOnsdagens fanvisningar började kl. 18.00, medan visningstiderna på torsdagen började kl. 15.00. Sci-fi-berättelsen om rymdvaktaren Buzz Lightyear är bokad på 4 255 biografer och förväntas kosta mellan $70M-$85M. Global start väntas på 135 miljoner dollar, med det utländska fotavtrycket på 43 materialmarknader, vilket motsvarar 79% av den internationella. Rotten Tomatoes recensioner är till 80 % certifierade färska, vilket är under det höga intervallet 90 %-100 % av Toy Story filmer. Om familjefilmen kommer att överindexera, kokar det ner till fars dags trafik, för att inte tala om, att junitondagen firas på måndag. Hittills under pandemin, Paramount’s Sonic the Hedgehog 2 äger den bästa öppningen för en familjefilm på 72,1 miljoner dollar.

Ljusår ligger långt före tisdagens förhandsvisningar av Universal/Illumination’s Sjung 2 (1,6 miljoner USD) och Disneys Encanto (1,5 miljoner USD). Förköp för Ljusår uppskattades till cirka 10 miljoner dollar i går, strax under Sonic the Hedgehog 2är $12M-$14M.

Universal/Amblin’s Jurassic World Dominion ledde alla filmer i ordinarie släpp i går med $8,66 miljoner, -13% från onsdagen på 4 676. Filmen kommer att dela Imax-skärmar med Ljusår denna helg, men överlåter dem under sin tredje helg helt till Disney/Pixar-filmen. Första veckans ta för Herravälde är 191,1 miljoner USD, 7 % efter den första veckan Jurassic World: Fallen Kingdom.

Paramount/Skydance’s Top Gun: Maverick såg $6,2 miljoner i går, -6% från onsdagen för en tredje vecka på $78,7 miljoner och totalt $422,1 miljoner.

Disney/Marvel’s Doktor Strange i galenskapens multiversum gjorde uppskattningsvis $614K, för en $7,9M sjätte veckan och $400,8M löpande totalt.

Universal/DreamWorks-animationer The Bad Guys tjänade 282 000 USD, -24 %, för en åttonde vecka på 4 miljoner USD och totalt 93,2 miljoner USD.

Disneys The Bob’s Burgers-filmer tjänade uppskattningsvis 280 000 USD, för en tredje vecka med 3,9 miljoner USD och totalt 28,7 miljoner USD.


#Lightyear #blir #övertrampad #dinosaurierna #helgens #biljettkontor #när #Jurassic #World #Dominion #ser

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *