Phillies vinner en vild etta i Washington för att svepa dubbelheader från Nats

Phillies vinner en vild etta i Washington för att svepa dubbelheader från Nats

WASHINGTON – Phillies spelade inte perfekt baseboll i sin dubbelheader mot Washington Nationals, men det verkade inte spela någon roll eftersom festlig musik dånade i klubbhuset efter 12 timmar på bollplanet sent på fredagskvällen.

Phils överlevde en rad missuppfattningar som inkluderade att lämna för många löpare på basen i öppnaren och kostsamma bullpen-promenader, två baslöpningsmisstag och ett nästan dödligt fältfel i nattmössan för att få igång ett svep av Nationals.

Phillies tog inledningen, 5-3. Den andra matchen var vild och Phils vann den, 8-7.

De två segrarna pressade Phils till en säsongsbästa fyra matcher över 0,500 vid 35-31. De har tagit de tre första matcherna av denna femspelare och har nu vunnit fem raka serier för första gången sedan 2011, förra gången de tog sig till slutspelet.

Phils har 14-2 i juni och 13-2 under den nye skepparen Rob Thomson.

“Bra dag”, sa Thomson när den var över.

Han erkände att laget övervann några misstag under den långa, varma, ansträngande dagen.

“Det är bara karaktären hos den här klubben,” sa han. “De tror.”

Den största anledningen till att Phillies kunde täcka sina brister i nattmössan – baserunningsmisstag av Rhys Hoskins och Kyle Schwarber, två skadliga promenader och en vild pitch av Nick Nelson i den sjätte, och ett misstag av shortstop Didi Gregorius som gjorde att Nats kunde oavgjort matchen i botten av nian – var att de gjorde några småsaker så bra.

JT Realmuto slog ut en potentiell dubbelspelsboll för att hålla den åttonde inningen vid liv för pinch-hitter Bryce Harper att komma från bänken och slå en matchande, två-runs dubbel till höger-center.

Små saker …

Washington-avlastaren Kyle Finnegan försökte uppenbarligen slå runt Harper och verkade gå honom på fyra plan. Domaren Clinton Vondrak kallade dock den fjärde planen, som var utanför strejkzonen, för ett strejk. Harper var inte nöjd med samtalet – och han var fortfarande inte efter matchen. Finnegans femte plan var ett slag och Harper krossade den.

“Harp var upprörd över att det inte var boll fyra, men jag tänkte “Bra, låt honom slå”, sa Thomson. “JT att slå ut den bollen och få Harper till plattan var verkligen nyckeln.”

Realmuto kallades först ut, men Phillies utmanade och vann.

Efter att Harper gjort oavgjort i den åttonde, bältade Matt Vierling sin andra homer i matchen i toppen av den nionde för att ge Phils en ledning med 6-5.

Phillies gick djupt in i sin bullpen på dagen. Corey Knebel, Jeurys Familia och Andrew Bellatti fick viktiga outs i nattmössan och Jose Alvarado var på gränsen till att stänga av en seger på en gång i den nionde när Gregorius begick ett kastfel med två ut som gjorde att Washington kunde kvittera matchen.

Det slutade med att Alvarado stängde i botten av den 10:e. Han vann efter att Realmuto singel hem två runs. De två runsna var enorma eftersom Nats gjorde ett oförtjänt run för att göra det till ett en-runs spel i den 10:e.

Hoskins gjorde det andra åket i den 10:e tack vare en annan av de där små sakerna, närmare bestämt tredjebastränaren Dusty Wathans kunskap om obstruktionsregeln. Washington shortstop Luis Garcia störde Hoskins väg till trean när Realmutos boll gick upp i mitten. Wathan märkte hindret, såg tredje basdomaren John Bacons hand gå upp och vinkade rasande hem Hoskins för att säkerställa att löpningen skulle räknas.

“Dusty känner till regeln,” sa Thomson. “Enorm. Riktigt smart.”

“Det visar bara vilket fantastiskt basebollsinne han har,” sa Harper om Wathan.

Phillies går faktiskt över den pjäsen på vårträningen. Det kommer sällan upp, men när det gjorde det i det här spelet var alla redo.

Det skulle inte vara svårt att föreställa sig att Phillies förlorade en sådan här match under de första två månaderna av säsongen, när offensiven var inkonsekvent, bullpen hade enstaka härdsmältor och försvaret var skakigt.

Försvaret och bullpen är fortfarande långt ifrån perfekta, men saker och ting förbättras.

“Vi hittar sätt att vinna matcher som vi förmodligen inte borde och det är vad bra lag gör,” sa Hoskins. ” Jag tror aldrig att vi känner att vi är ute ur en match. Det har mycket att göra med hur vi svänger slagträna, men jag tycker också att killarna i bullpen har varit fantastiska på sistone, när de angriper zonen, och när vi har gjort mål så kastar vi upp några nollor.”

Phils vann den första matchen på tre timmar och 32 minuter.

De vann den andra matchen på tre timmar och 45 minuter.

“Det var en fantastisk dag med baseboll,” sa Harper. “Vinn serien idag med ytterligare två matcher för att förhoppningsvis göra bra ifrån sig och komma härifrån med en bra känsla.”


#Phillies #vinner #vild #etta #Washington #för #att #svepa #dubbelheader #från #Nats

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *