The Phillies' Matt Vierling, left, celebrates his solo home run with Didi Gregorius in the eighth inning on Friday.

Phils sveper dubbelheader mot Nationals med en galen nattmössa

WASHINGTON — Så snart den tredje basdomaren pekade på löparen, det var då Dusty Wathan visste. Så, Phillies veteran tredje bas tränare ropade instruktioner som han aldrig hade gett tidigare.

“Du kommer att vara ute”, sa Wathan och viskade runt hans arm när Rhys Hoskins rundade trea i den 10:e omgången fredag ​​kväll, “men sakta inte ner. Sakta inte farten!”

Hoskins saktade inte upp. Och han skulle ha varit ute – cirka 30 fot, inte mindre. Men domarna beslutade att Washington Nationals shortstop Luis García tog kontakt med Hoskins efter att ha försökt lägga in JT Realmutos singel i mitten. Obstruktion kallades, och eftersom Hoskins gjorde ett försök att göra mål räknades löpningen.

Åh, det räknades bra. Det visade sig till och med vara avgörande. Hoskins löpning gav Phillies en två-runs ledning på vägen till en vansinnig 8-7-seger på 10 innings. Kombinerat med en tidigare 5-3-seger, knep det ett svep av en utmattande dubbelheader i landets huvudstad.

“Jag menar verkligen, rekvisita till [Wathan] för att veta exakt vad regeln är, i farten,” sa Hoskins. “Det slutade med att det blev avgörande.”

Självklart gjorde det det. Om du har tappat spåret, är det 14 segrar på 16 matcher för interimsmanagern Rob Thomsons gör-nej-fel Phillies. Även när de gör grova misstag, som när kortstopparen Didi Gregorius kastar bort det som skulle ha varit finalen i den nionde inningen, övervinner de dem.

Phillies gick igenom 22 spelare, inklusive 10 pitchers. De förlorade den utsedda slagmannen i nattmössan, vilket tvingade reliever José Alvarado att slå till för första gången i sin karriär i den 10:e inningen. Thomson blåste igenom sina tre bästa avlastare i den första matchen och var tvungen att förlita sig på sitt tvivelaktiga bullpendjup i det andra.

Inget av det spelade någon roll. Phillies svepte en dubbelheader för första gången sedan 18 september 2020, och det var matcher med sju omgångar. De tog en femte raka vinnande serie för första gången sedan 2011.

“Wild”, sa ytterspelaren Matt Vierling, som homerade två gånger i match 2, inklusive ett soloskott i den nionde inningen som gav Phillies en ledning med 6-5. “Jag känner att det är bra att gå igenom motgångar och att övervinna vissa kamper eller misstag. Vi kom ut på topp, och det visar mycket om vår karaktär.”

Den vilda och galna andra matchen vände så många gånger över de tre sista omgångarna att det är omöjligt att veta var man ska börja. Låt oss börja i den åttonde inningen, med Phillies efter 5-3.

Om Realmuto inte hade bedömts vara säker på en reprisrecension som kullkastade ett dubbelspel som avslutade omgången, kan Phillies ha förlorat. Om hemmaplansdomaren Clinton Vondrak inte hade missat ett boll-fyra-samtal på att nypa Bryce Harper en smet senare, slår Harper inte en matchande två-runs-dubbel.

Efter Vierlings homer i nionde hade Gregorius finalen i handen. Men han kastade brett från första basen, vilket gjorde att Nationals kunde göra det lika loppet.

Sedan kom Wathans heads-up-drag i den 10:e.

Nationals manager Dave Martinez argumenterade för samtalet och blev utstött och hävdade att det var Hoskins som faktiskt störde García. Besättningschefen Dan Iassogna förklarade att domarna måste göra en bedömning om huruvida löparen skulle ha gjort mål utan kontakten.

“Det är bara ett så väldigt svårt, nära spel,” sa Iassogna. “Det kände vi [Hoskins] skulle inte ha kastats ut om hindret inte hade inträffat.”

Sa Wathan: “Vi går igenom regler i vårträning, och vi pratar om dem hela tiden för sådana situationer där det fungerar. Det finns små regler här och där som kan gynna dig, och det är en av dem ikväll.”

Kan Wathan någonsin minnas att han sa åt en löpare att fortsätta trots att han visste att han skulle vara ute?

“Nej, det är första gången”, sa han. “Men han är säker nu. Det gick bra för oss.”

När Harper kom upp som en pinch-hitter i den sjunde inningen av nattmössan, hade Nationals alla avsikter att gå honom.

Men Vondrak skulle inte tillåta det.

Strunt i att Kyle Finnegan kastade en hög splitter för en fjärde raka boll. Vondrak kallade det en strejk. Harper tappade sitt slagträ och tittade tillbaka på hemmaplansdomaren. Och sedan radade han nästa plan till höger-mittfältet för en match-utjämning två-run dubbel.

“Jag var inte särskilt glad,” sa Harper, fortfarande orolig över samtalet. “Försök att vända blad så snabbt som möjligt. Det löste sig, eller hur? Det löste sig.”

Tenoren i den andra matchen sattes i den sjunde inningen av den första matchen.

Nationals relievers gick baserna laddade på 12 plan – motsatsen till en obefläckad inning – men Phillies kom upp tom när Odúbel Herrera, Alec Bohm och Bryson Stott slog till och tittade.

Thomson tvingades använda sina tre bästa relievers med hög hävstång – Connor Brogdon, Seranthony Dominguez och Brad Hand – för de sista 10 outs, vilket gör dem otillgängliga för nattmössan.

Efter att startskottet Bailey Falter varat i fem innings, var Thomson tvungen att pussla ihop resten av spelet genom att ta till sig Phillies tunna bullpen djup. Nick Nelson, degraderad närmare Corey Knebel, Jeurys Familia, Andrew Bellatti och Alvarado fick på något sätt de sista 15 outs.

“Gubbarna vi använde i den första matchen, vi skulle inte använda dem den andra,” sa Thomson. “Jag är helt emot det. Om det råkar vara ett dubbelheader World Series-spel skulle jag använda dem.”

Nick Castellanos gav Phillies en ledning med 2-0 i inledningen med en dubbel i första inningen. Han dubblade igen på en flugboll i den tredje som Juan Soto såg ut att förlora i solen.

Det var dock anmärkningsvärt att båda dubblarna gick till högerfält. När Castellanos använder hela fältet, speciellt när han slår bollen åt andra hållet, är det ett tecken för Thomson att han kan bli het.

“Jag vill bara vara någon som konsekvent slår baseboll hårt. Var det än hamnar, så hamnar det”, sa Castellanos, 15-för-43 (0,349) i sina senaste 12 matcher efter att ha gått 1-för-5 i nattmössan. “Jag har legat bakom basebollen mer den här serien.”

.
#Phils #sveper #dubbelheader #mot #Nationals #med #galen #nattmössa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *