Street Fighter 6:s läckta lista får mig att tro att vi kommer att se karaktärsexpansioner med tema exklusivt kring tidigare bidrag i serien

Street Fighter 6:s läckta lista får mig att tro att vi kommer att se karaktärsexpansioner med tema exklusivt kring tidigare bidrag i serienDet är svårt att ignorera den stora Street Fighter 6-läckan som dök upp tidigare denna månad som till synes avslöjade spelets lanseringslista strax efter att den första gameplay-trailern släpptes. Även om alla är osäkra på om det vi såg är den verkliga affären, verkar konstverket som visar vad som ser ut som hela skådespelaren dag ett verkligen övertygande.

Nu vill vi inte fördjupa oss så mycket i detaljerna kring läckan, utan vill istället prata om en möjlig krusningseffekt vi kan se efter lanseringen. Street Fighter 6:s potentiella läckta lista går hårt mot nykomlingar, och detta – tillsammans med några andra potentiella tecken – kan peka på att expansioner efter lanseringen släpps som paket med tema exklusivt som Street Fighter 2, Street Fighter 3, och så vidare som ett sätt att få tillbaka gamla kämpar.

Naturligtvis är detta rena spekulationer eftersom vi för närvarande inte vet hur Capcom avser att hantera DLC för Street Fighter 6. Det är också självklart att den läckta förteckningen fortfarande kan vara en falsk, även om det definitivt ser ut som att det är verkligt inte bara baserat på kvalitet på själva innehållet, men också pga Capcom verkar tilltala dem.


Som en snabb sammanfattning innehåller Street Fighter 6:s lanseringslista enligt rykten 14 återkommande karaktärer och hela 8 nykomlingar (inklusive Luke). Det här är dubbelt så många helt nya fighters som vi såg i Street Fighter 5:s första rollbesättning, och dubbla Street Fighter 4:s lanseringsnykomlingar – även om du kan låsa upp de nytillkomna bossarna Seth och Gouken genom att spela spelet.


Vi har inte sett så många ursprungliga fighters på en Street Fighters baslista sedan Street Fighter 3: New Generation, som bara inkluderade två äldre utmanare (Ryu och Ken) och 9 nykomlingar. Så varför är allt detta viktigt?


Tja, när vi tittar på Capcoms senast släppta Street Fighter-satsning efter potentiella ledtrådar, finner vi att Street Fighter 5 hade minimalt med nykomlingar i framkant, och sedan lagt till fler under sina säsonger efter lanseringen. Vissa säsonger gick dessutom tungt på de ursprungliga fighters – som säsong 2 som bara såg en äldre karaktär, Akuma, ställa upp bland 5 helt nya krigare – och det kändes som att bara en liten handfull av dem blev stora hits med kampspelsgemenskap.


Nykomlingarna Luke och Jamie i Street Fighter 5.Capcom gör helt klart ansträngningar för att rätta till felen i Street Fighter 5 här med Street Fighter 6, eftersom företaget har kommit direkt utanför porten och lagt tonvikt på nätkod, mängden innehåll vi kommer att se i spelet, och förmåga för spelare att uttrycka sig – alla större klagomål som fans hade om SF5. I samma veva kan vi se Street Fighter 6 förändra sättet som expansioner släpps, främst med fokus på att ha fan-favorit som återvänder fighters som de vi betalar för istället för många nykomlingar som i slutändan blir mer av en chansning.


En sak som communityn snabbt märkte med Street Fighter 6 är strävan att inte bara förnya några av de beprövade spelmekaniken från tidigare spel, utan att hylla de tidigare spelen i franchisen. Vi ser detta inte bara i attacker, utan även i olika karaktärspositioner som har bekräftats vara dragna direkt från spel som Street Fighter 2.

Drive Impact ser ut att ha varit starkt inspirerad av Street Fighter 4:s Focus Attack, medan pareringar är tydligt lånade från Street Fighter 3-serien (och Street Fighter 5). Det finns smaker av Street Fighter Alpha 3 i spelet också, och till och med lite av Capcom vs. SNK 2. Det känns verkligen som att Capcom tar till fan-favoritbitar av klassiska titlar, förbättrar dem och använder dem som verktyg för att bygga skapa en helt ny identitet med Street Fighter 6 samtidigt som man firar franchisen som helhet.


Och ändå verkar spelets potentiella lanseringslista inte följa efter. De återvändande fighters består huvudsakligen av Street Fighter 2-representanter, med endast fyra av dem som är extrema.


Dee Jay ska enligt uppgift återvända och har inte varit med i ett spel sedan Super Street Fighter 4 – även om han också tekniskt sett är en Street Fighter 2-representant, om än från en av de senare expansionerna. De andra tre är Juri (Street Fighter 4), och Ed och Rashid, båda Street Fighter 5 originalfighters.


Den här skådespelaren verkar misstänkt uppringd, särskilt med tanke på att populära karaktärer som Ibuki (Street Fighter 3) och Sakura (Street Fighter Alpha) saknas. Inga Street Fighter 3- och Street Fighter Alpha-utmanare verkar väldigt udda, och även då har vi bara två karaktärer inkluderade från Street Fighter 5 och en från Street Fighter 4.

Den äldre karaktären Chun-Li återvänder med ett nytt utseende.


Det känns som att det här lämnar en hel del utrymme att fördjupa sig i dessa ikoniska spel för framtida innehåll, och baserat på några av de saker vi redan ser med Street Fighter 6, är det möjligt att vi får expansioner som uppenbart återvänder till spelen som utgör franchisens arv.


2022 råkar också vara 35-årsjubileet för Street Fighter-serien, och detta kan också vara en potentiell ledtråd till karaktärsutvidgningar eftersom företaget utan tvekan vill hedra deras arv. Det skulle vara ganska smart att se ett tillkännagivande mot slutet av detta år som avslöjar en färdplan som visar karaktärspass för Street Fighter 3, Street Fighter 4, Street Fighter 5, en Street Fighter Alpha och kanske några fightersilhuetter för det första paketet som kommer att bli tillgänglig efter lansering.


Street Fighter 6 är planerad att släppas någon gång under 2023. Capcom har tystnat på den nya informationsfronten för tillfället, men vi misstänker att vi kommer att se mer kring Evo-tiden eller senare i år..
#Street #Fighter #läckta #lista #får #mig #att #tro #att #kommer #att #karaktärsexpansioner #med #tema #exklusivt #kring #tidigare #bidrag #serien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *