Beterbiev håller KO-sviten vid liv för att ta 3:e titeln

Beterbiev håller KO-sviten vid liv för att ta 3:e titeln

NEW YORK — Artur Beterbiev vs. Joe Smith Jr. fakturerades som en actionmatch som man inte får missa, och ESPNs huvudevent levererade så länge det varade – även om det aldrig var konkurrenskraftigt.

Beterbiev gjorde tre knockdowns av Smith på väg till en andra omgångens TKO för att ta en tredje lätt tungviktstitel på lördagen före 4 537 på Hulu Theatre i Madison Square Garden.

Boxnings enda mästare med ett 100 % knockoutrekord, Beterbiev golvade Smith i slutsekunderna av den inledande rundan med en kontrahögerhand.

175-pundarna fortsatte att släpa ut det i omgång 2, och Beterbievs kraft- och skottplacering visade sig vara för mycket. 37-åringen tappade Smith med en vänsterkrok och några ögonblick senare var infödingen från Long Island, New York, på duken igen efter en uppsjö av slag.

Smith, 32, försökte aldrig återfå sina sinnen. Istället försökte han slå sig ur problem. Beterbiev (18-0, 18 KO) fick honom att betala en sista gång med en vänster uppercut följt av en höger uppercut när domaren hoppade in innan Smith kunde falla en fjärde gång. Tiden för stopp var 2:19. Smith (28-4, 22 KO) transporterades till ett lokalt sjukhus för observation.

“Jag vill bli [a] bra boxare en dag kanske, det är därför idag var lite bättre än det förflutna, hoppas jag,” sa Beterbiev, ESPNs nummer 1 lätt tungviktare. “Joe är lite öppen och lättare för mig att få tag i honom. Två fighters har båda bra slag och båda försökte få [there] först. Den här gången har jag tur; Jag kommer dit först.”

Beterbiev slog Smith till slaget från öppningsklockan. Det var ingen känselperiod mellan de två farliga slagarna, och i lite mer än fem minuter levde kampen upp till hypen.

Smith var angriparen och försökte stifta Beterbiev i hörnet, men ryssen, som slåss från Montreal, kunde använda Smiths press mot honom. Han tog ofta ett steg bakåt och avlossade ett kontringsskott som träffade sitt spår, men Smith avskräcktes inte.

Smith har trots allt slagit oddsen gång på gång. Det var hans första runda KO av Andrzej Fonfara 2016 som meddelade hans ankomst och hans KO av Bernard Hopkins senare samma år som skickade legenden genom repen och i pension.

Den mångårige byggnadsarbetaren fortsatte att förbättra sig. Han kämpade sig igenom en bruten käke i en förlust mot Sullivan Barrera och kunde vingla Dmitry Bivol i en titel-kamp förlust. Efteråt besegrade han Jesse Hart och gjorde en bästa seger i karriären med ett stopp för den tidigare mästaren Eleider Alvarez 2020.

Och när han fick sin andra crack på en titel, kom Smith igenom med en majoritetsbeslutsseger över Maxim Vlasov i april förra året för att ta en lätt tungviktstitel.

Men mot Beterbiev var Smith ingen match. Genom 18 slagsmål har ingen kunnat hänga med Beterbiev. Inte Marcus Browne, olympiern Beterbiev hamrade i underkastelse i december, inte heller Oleksandr Gvozdyk, som Beterbiev stoppade i sin enda andra enandekamp.

Nu är Beterbiev redo för en kamp med Anthony Yarde, den 30-årige engelsmannen som var ack så nära att stoppa Sergey Kovalev i en titelkamp 2019. Det finns ingen affär på plats, men planen är att Beterbiev ska försvara sina tre titlar mot Yarde i London, säger källor till ESPN, med den 29 oktober som måldatum.

“Han är ett odjur,” sa Yarde (22-2, 21 KOs) till ESPN. “Han slår väldigt hårt. Jag är också ett odjur. Det är därför jag tycker att det är en så spännande matchup.”

En obestridd titelkamp i lätt tungvikt med Bivol, som gjorde Canelo Alvarez upprörd i maj, kommer sannolikt att få vänta.

.
#Beterbiev #håller #KOsviten #vid #liv #för #att #titeln

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *