Box Office: 'Jurassic World Dominion' ryter inför 'Lightyear' i överraskningsupprörd

Box Office: ‘Jurassic World Dominion’ ryter inför ‘Lightyear’ i överraskningsupprörd

I en överraskande twist, Pixar och Disneys nya film Ljusår förlorade fars dag helgen för att hålla över Jurassic World Dominion på det inhemska biljettkassan.

Detta är första gången i pandemin som det har funnits tre stora Hollywood-tältstänger som gör bra affärer (Top Gun: Maverick är den tredje). Som ett resultat nådde de totala inhemska intäkterna uppskattningsvis 166 miljoner dollar, vilket är en minskning med endast 18 procent från 2019 (vanligtvis har det gapet varit mycket större). Det är dock inte klart om biljettkassan har återhämtat sig tillräckligt för att stödja så mycket produkt.

Ljusår förväntades toppa diagrammet med en öppning på $70 miljoner till $85 miljoner. Istället Toy Story spin-off surrade till en besvikelse på 51 miljoner dollar från 4 255 biografer. Även om det är en solid siffra för covid-19-eran – såväl som den största öppningen av pandemin för en animerad familjefilm – LjusårStarten är ändå en besvikelse med tanke på att den bär den berömda Pixar-logotypen.

Utomlands, Ljusår tog in 34,6 miljoner dollar från sina första 43 marknader för en global lansering på 85,6 miljoner dollar.

Chris Evans uttrycker den ikoniska Space Ranger i ursprungsberättelsen, som markerar Pixars återkomst till den stora skärmen efter att ha sett flera av dess animerade familjefilmer gå direkt till Disney+ på grund av covid-19-pandemin. Ljusår fungerar som ett test för styrkan på familjemarknaden när biljettkassan fortsätter att återhämta sig.

Den animerade filmen har för närvarande en Rotten Tomatoes-poäng på 78 procent, vilket definitivt är i underkanten för ett Pixar-erbjudande, särskilt för Toy Story franchise. Publiken gav den dock en A-CinemaScore.

Universal och Amblin’s Jurassic World Dominion stannade som nummer 1 med 58,7 miljoner USD från 4 679 platser för en 10-dagars inhemsk räkning på 247,8 miljoner USD och 622,2 miljoner USD globalt (det är bara den sjunde Hollywood-titeln som passerade 600 miljoner USD under pandemitiden). Internationellt tjänade det ytterligare 76,1 miljoner USD från 72 marknader för utländska belopp på 372,4 miljoner USD. Kinas totala summa är nu 92,8 miljoner dollar, vilket gör filmen till en av de mest inkomstbringande Hollywood-släppen av pandemin.

En nykter notering: Herravälde föll med 60 procent inhemskt, ett större fall än de två senaste dinofilmerna.

Måndag är en federal helgdag för att hedra Juneteenth, så måndag kan se ut mer som en lördag och söndag när det gäller trafik vid biljettkassan. Universella insiders tror Jurassic World 3s inhemska totalsumma kan klättra så högt som $68 miljoner under de fyra dagarna.

Ljusår bör också se ett uppsving på måndag.

Paramount och Skydance’s Top Gun: Maverick förblev en formidabel kraft under sin fjärde helg. Den vattenkylande känslan sjönk med bara 15 procent till 44 miljoner dollar för en total inhemsk totalsumma på 466,2 miljoner dollar när den flyger för 500 miljoner dollar. Utomlands tjänade det 39,7 miljoner dollar från 64 marknader för en global summa på nästan 900 miljoner dollar, eller 885,2 miljoner dollar.

Marvel och Disneys Doktor Strange i galenskapens multiversum kom på 4:e plats med 4,2 miljoner USD för totalt 405,1 miljoner USD och 942,5 miljoner USD över hela världen. Den är nu rankad som nr 10 på listan över mest inkomstbringande Marvel Cinematic Universe-titlar.

Disney och 1900-talet Filmen Bob’s Burgers avrundade de fem bästa med 1,1 miljoner dollar för en inhemsk totalsumma på 29,8 miljoner dollar.

På specialkassan, brittisk komedi Brian och Charles öppnade för 830 000 $ från 279 biografer för ett ljummet snitt per plats på 711 $ trots att han vunnit publikpriset på Sundance Film Festival tidigare i år. Focus Features köpte filmen från Sundance för en rimlig prins, enligt insiders.

Det kommer mera.

19 juni, 08:35 Uppdaterad med reviderade helgestimat.


#Box #Office #Jurassic #World #Dominion #ryter #inför #Lightyear #överraskningsupprörd

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *