Matt Fitzpatrick och Will Zalatoris leder när McIlroy håller fast vid US Open

På måndag morgon kan det finnas planer på en Matt Fitzpatrick-staty i Brookline. Framgång i både det amerikanska amatörmästerskapet och i US Open på Country Club, som nu är inom Fitzpatricks räckhåll, skulle vara en bra bedrift.

Fitzpatrick, som fick utstå en turbulent söndag vid förra månadens amerikanska PGA-mästerskap, är het i jakten på ära på sin nästa stora start. Yorkshireman, vars amatörvinst kom på denna lysande plats 2013, kommer att börja dag fyra med oavgjort ledningen. På fyra under par har Fitzpatrick Will Zalatoris för sällskap. Historien gynnar Fitzpatrick.

Till hans ära talade Fitzpatrick självsäkert om effekterna av nio år sedan. “Jag tror verkligen att det ger mig ett försprång framför de andra, ja,” sa han. “Jag tror verkligen på det. Det är ett riktigt, uppenbarligen, positivt ögonblick i min karriär. Det fick mig liksom kickstartade.

“Att komma tillbaka hit och spela så bra igen, det ger mig bara växande självförtroende varv för varv.”

Jon Rahm hade nått den 18:e tee på fem under par. Bunkerproblem – och en dubbel bogey – följde. Den regerande mästarens en-över-par 71 betyder att han är en blyg av den ledande duon.

Zalatoris var ännu närmare än Fitzpatrick en amerikansk PGA-vinst, efter att ha förlorat i slutspelet på Southern Hills mot Justin Thomas. En 67 för Zalatoris var prestationen på dag tre. Märkligt nog har 25-åringen fem topp-10-placeringar på sju stora starter men har ännu inte vunnit en mainstream-turnering.

“USA:s PGA gav mig mycket tro och förtroende för att jag hör hemma i den här situationen”, sa Zalatoris. “Det är skillnad på att tänka på det och sedan faktiskt vara i situationen och tro på det. Så jag tror att det förmodligen är den största förändringen. Den amerikanska PGA fick mig verkligen att känna att jag kan vara en av världsklassspelarna.”

Jon Rahm kommer till cropper den 18:e, träffar kanten på bunkern när han spelar ut, vilket leder till en dubbel bogey
Jon Rahm kommer som en cropper den 18:e, träffar kanten på bunkern när han spelar ut, vilket leder till en dubbel bogey. Foto: Julio Cortez/AP

Rory McIlroys 73 lämnade honom tre från ledningen och därför fortfarande mycket i kontakten. Den vilda naturen i US Open betonades av Scottie Scheffler, som slog ut för en örn på 8:e, vilket gav honom en tvåskottsledning på sex under. Vid den 15:e tee var världens nummer 1 minus ett. Scheffler stängde på två under efter en 71. Adam Hadwin och Keegan Bradley är på samma poäng.

Frustrationerna i samband med en typisk hård US Open-upplägg förkroppsligades av Thomas beteende. Den amerikanska PGA-mästarens boll kom att vila centimeter från ett avlopp i mitten av den 4:e fairway. Thomas skulle ha beviljats ​​fri lättnad om avloppet stör hans ställning eller linjen i hans sving; en domare fastslog att ingen av dem ansökte.

Thomas gjorde sin irritation helt klar, samtidigt som han kastade aspersioner på hur många av hans andra proffs skulle ha betett sig om de placerats i samma film.

“Det är det som gör mig förbannad”, sa Thomas till sin caddie, Jim “Bones” Mackay. “Så många andra människor skulle ljuga om att kunna slå det, men det är precis som: “Jag kommer inte att slå det.” Det är jävla skitsnack, mannen.” Thomas slängde iväg sin klubba för gott.

Efter att ha skrivit på för en 72, som lämnade honom på plus tre, utvecklade Thomas situationen. “För mig var det runt ett avlopp och väldigt tydligt satt min ställning och min boll annorlunda än om det inte var där,” sa han. “Jag ringde en funktionär för att få ett beslut om det, och i spelets anda, tänkte jag inte hamna i avloppet. Jag kände att jag mycket lätt hade kunnat berätta för henne att jag skulle göra det och få en gratis droppe, men det gjorde jag inte.

“Det är olyckligt eftersom det var ett fantastiskt drive och jag hade en pitching wedge i mina händer. Jag kunde bara slå bollen 100 yards. Jag menar, det är väldigt tydligt att min hållning och var min boll var förändrades och satt dåligt på grund av det där dräneringen, men jag fick inte en droppe av det. Det är bara så det är. Du måste kunna slå i avloppet för att få en droppe.”

Snabb guide

Hur registrerar jag mig för varningar om sportnyheter?

Show

  • Ladda ner Guardian-appen från iOS App Store på iPhones eller Google Play Store på Android-telefoner genom att söka efter “The Guardian”.
  • Om du redan har Guardian-appen, se till att du använder den senaste versionen.
  • I Guardian-appen trycker du på den gula knappen längst ner till höger och går sedan till Inställningar (kugghjulsikonen) och sedan på Aviseringar.
  • Aktivera sportaviseringar.

Tack för din feedback.

I ett uttalande, USA Golf Association sa: “Under diskussionen fick Justin frågan om avloppet skulle störa hans sving, vilket han svarade att det inte var. Eftersom det inte fanns någon störning från avloppet fick Justin ingen lättnad. Regel 16.1a(1) anger att interferens från ett orörligt hinder föreligger när bollen berör eller är i eller på hindret, eller hindret fysiskt stör spelarens område för avsedd ställning eller område för avsedd sving. Regeln fortsätter med att säga att om hindret är tillräckligt nära för att distrahera spelaren men inte på annat sätt stör, finns det ingen lättnad enligt regeln.”

Thomas kommer inte att känna att han är helt utan hopp om att göra anspråk på back-to-back majors. Justin Roses lopp verkar nästan köra efter en 74:a blandade honom tillbaka till plus fem. Brooks Koepkas 75 betyder att han har matchat Roses totala 54-hål.

#Matt #Fitzpatrick #och #Zalatoris #leder #när #McIlroy #håller #fast #vid #Open

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *