Pirater för att återkalla Oneil Cruz, välj Bligh Madris

Pirater för att återkalla Oneil Cruz, välj Bligh Madris

Piraterna kommer att ringa Oneil Cruz upp för att gå med i storserielaget, rapporterar Robert Murray från FanSided. Pirates manager Derek Shelton bekräftade Cruz-kampanjen för reportrar, inklusive Jason Mackey från Pittsburgh Post-Gazetteoch lade till den där utespelaren Bligh Madris kommer också att gå med i laget. Motsvarande drag är inte kända i nuläget. Cruz finns på 40-mannalistan men Madris är det inte.

Från och med imorgon, den 20 juni, kommer MLB-lag att behöva hålla sig till en gräns på 13 pitcher på sina 26-manna aktiva listor, efter att tidigare ha tillåtits att bära 14. Med många lag som pressar sina pitchstavar till det yttersta, finns det troligtvis att vara en rad kommande transaktioner där en pitcher subtraheras från listan för att ge plats åt en positionsspelare. Det är dock möjligt att detta kommer att bli den viktigaste av dessa transaktioner, med tanke på Cruzs prospektstatus och ovanliga profil.

Ursprungligen undertecknad av Dodgers från Dominikanska republiken, byttes han till Pirates 2017 som en del av ett deadlineavtal som skickade Tony Watson Den andra vägen. Sedan dess har Cruz uppmärksammats både för sina otroliga färdigheter med slagträet och för att han, vid 6’7″, är ovanligt lång för ett kortstopp.

Förra året dominerade Cruz de mindre ligorna totalt. I 68 matcher mellan Double-A och Triple-A slog han 17 homeruns, stal 19 baser och skar ned 0,310/.375/.594, för en wRC+ på 158. Baserat på den fantastiska uppvisningen blev han befordrad till den stora ligor i oktober förra året, och fick två matcher när säsongen avslutades. Cruz slog sin första major league-homerun i ett av sina nio plattspel förra året.

När de kom in på den här säsongen förväntade sig många att Cruz skulle vara med på Pittsburghs öppningsdaglista, men de valde honom i slutet av mars, till synes motiverad av hänsyn till tjänstetiden. Genom att hålla honom nere på gården i några veckor kunde de hindra Cruz från att nå ett helt år av MLB-tjänst i slutet av säsongen 2022, vilket försenar hans fria byrå med ett år. Cruz var sedan långsam med att komma in i ett spår i början av säsongen och slog .176/.282/.284 i april. Baserat på den tröga prestationen stannade Cruz på gården när Pirates placerade vanliga shortstop Kevin Newman på skadelistan i slutet av april. Sedan dess har det mesta av den korta speltiden gått till Diego Castillo, som slår .195/.238/.308 på året. Under tiden väcktes Cruzs slagträ från den där sömniga starten, då han slog .256/.368/.500 i maj, följt av en .283/.364/.500-visning i juni. Klubben har pysslat med att spela Cruz i vänsterfältet, vilket ger honom nio starter där i år, men han har gjort 42 starter vid kortstopp. Det verkar troligt att 23-åringen kommer att få en chans att stanna på inplanet, åtminstone medan laget inte är i ett konkurrensutsatt fönster.

När laget går in i ett konkurrensutsatt fönster kommer naturligtvis till stor del att handla om de spännande ungdomarna. Piraterna har aldrig varit ett höglönelag och kommer att vara beroende av Cruz, Ke’Bryan Hayes, Roansy Contreras och andra att leverera på sin potential medan de är i sina yngre och billigare år för att bygga en konkurrenskraftig bollklubb.

När det gäller Madris, 26, har han inte alls lika mycket hype som Cruz, men det finns fortfarande anledningar för Pittsburgh-fans att vara exalterade, baserat på hans utmärkta prestation i år. En nionde omgång i 2017 års draft, ytterspelaren har aldrig dykt upp på en av Baseball Americas listor över toppprospekt i systemet, även om han fick ett hedersomnämnande på FanGraphs lista kommer in i den här säsongen. I 45 Triple-A-matcher i år har vänsterswingaren gått i 11,3 % av sina resor till plattan och hållit sina strykningar nere på 20,3 %. Totalt sett är hans slaglinje .308/.390/.526 för en wRC+ på 144. Hans .374 BABIP kanske ger lite lycka till med de siffrorna, men det är fortfarande en imponerande visning för ytterhörnet. Madris kommer förmodligen att kämpa Jack Suwinski och Cal Mitchell för hörnspeltid på uteplatsen. Suwinski kan ha gjort sig förtjänt av en längre blick i ett hörn efter dagens tre-homer-prestation, men Mitchell har slagit bara .205/.244/.356 under sina första veckor på den stora liganivån.

.
#Pirater #för #att #återkalla #Oneil #Cruz #välj #Bligh #Madris

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *